13

218 10 1
                                    

Het word donderdag en daarna vrijdag. De laatste bel gaat en ik wens Emma een fijne vakantie. Daarna trek ik Jill de school uit. We fietsen naar huis. Ik ontwijk op een haar na een toeterende auto. Ik werd afgeleid door de stemmen in mijn hoofd. Er zijn er sinds woensdag minimaal 5 bijgekomen. Het gaat steeds sneller. "Gaat het goed?" vraagt Jill. Ik knik terwijl ik probeer te voorkomen dat ik aangereden word.

Na een tijdje zijn we bij Jills huis. "Fijne vakantie" ik geef haar een knuffel en fiets weg. Ik weet heus wel dat Jill bezorgd is en mijn alles gaat goeds en mijn er is niks aan de hands niet altijd gelooft. Maar ze moet het er maar mee doen.

Als ik thuis ben zet ik mijn fiets op slot en loop naar binnen. Ik zie een opengeklapte koffer in de huiskamer staan en er word van alles naar beneden gegooid. Ik loop naar boven. "Zal ik je helpen met inpakken?" vraag ik aan mama. Ze knikt en ik loop naar beneden. Ik vouw alle kleren op die ze heeft gegooid en leg het in haar koffer.

Na een tijdje komt ze naar beneden met haar toilettas en ik leg hem er ook in. Mama maakt de koffer dicht en zet hem overeind. "Marieke komt over een half uur" ik knik en kijk op de klok. Het is nu half 3. "Ik bel wel even om te kijken of iemand kan blijven slapen vannacht" zeg ik. Mijn moeder knikt en ik loop naar boven.

Daar pak ik mijn mobiel en ontgrendel hem. Als eerste bel ik Emma, want ze is allang niet meer hier blijven slapen. Ik klik haar nummer aan en wacht tot ze opneemt.

Hey
Hey Em
Wat is er?
Kan je blijven slapen vannacht?
Nee sorry, mijn broertje is jarig
Oh gefeliciteerd
Dankjewel
Ik moet gaan, doei
Doei

Daarna bel ik Jill en Lilly. Ze kunnen allebei niet. Ik loop weer naar beneden. "Niemand kan" meld ik aan mama. "Je past dan wel op he lieverd" zegt ze bezorgd. Ik knik. "Je hoeft niet zo bezorgd te doen alles komt goed" stel ik haar gerust. De bel gaat en ik loop naar de deur. Als ik open doe geeft Marieke me een knuffel. "Hallo" zegt ze. Ik zeg hallo terug en we lopen naar de woonkamer. Mijn moeder en Marieke zitten aan de keukentafel te praten als de bel weer gaat. "Ik ga wel" zeg ik. Ik open de deur en zie de buurvrouw staan. "Hallo Diana" zegt ze. Ik begroet haar en vraag: "waar komt u voor?" Ik kijk haar vragend aan. "Woensdag is de begrafenis van een vriend van me, maar het is in Duitsland. Ik vroeg me af of je een weekje op Lisa en Mason wil passen?" zegt ze vragend. Ik knik. "Gecondoleerd en sterkte" zeg ik tegen haar. Ze glimlacht. "Heel erg bedankt. Kan ik ze over een half uurtje brengen?" vraagt ze. Ik knik en ze overhandigt me de huissleutel. "Nogmaals bedankt" zegt ze waarna ze zich omdraait en wegloopt. Ik sluit de deur achter haar en loop naar de woonkamer. "Wie was dat?" vraagt mijn moeder. "De buurvrouw. Ze vroeg of ik deze week op haar kinderen wil passen" vertel ik. "En?" vraagt mama. "Ik heb ja gezegd." Ze knikt. "Lief van je" glimlacht ze. Marieke is het met haar eens en ze vervolgen hun gesprek totdat ze opstaan en vertrekken. Mama knuffelt me en wenst me veel plezier en succes. Daarna lopen ze de deur uit.

Niet veel later gaat de bel weer. De buurvrouw staat op de stoep met een 2-jarige Mason op haar arm en een 6-jarige Lisa naast haar. Ik neem Mason van haar over en vertel dat Lisa haar jas kan ophangen. Ik laat de buurvrouw  binnen en ze zet de tassen op de grond. Ze zet ook Masons stoel neer. "Nogmaals heel erg bedankt" zegt ze tegen me. Ik knik glimlachend. Lisa geeft haar moeder een  laatste knuffel en dan gaat ze.

"Wat wil je doen?" vraag ik aan Lisa. "Buitenspelen" zegt ze blij. Ik loop met haar mee naar buiten en ze klimt op de trampoline. Mason ligt ondertussen te slapen in mijn armen.

Ik hoor de bel gaan. "Ik doe even de deur open" zeg ik tegen Lisa. "Doe je voorzichtig?" voeg ik er nog aan toe. Lisa knikt en springt vrolijk verder. Ik loop voorzichtig naar de deur zodat Mason niet wakker word. Als ik de deur open doe staat Jayden er. "Ik kwam even kijken hoe het met je gaat, maar ik wist niet dat je het druk had" zegt hij. "Nee nee het is niet erg ik zou 't juist fijn vinden als je me helpt." "Heel graag" zegt hij glimlachend en ik laat hem binnen.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu