5

270 11 1
                                    

In de laatst les komt opeens Sander naast me zitten. Ik kijk hem verbaasd aan en hij grijnst. Ik draai mijn hoofd weg en kijk uit het raam. "Ik zag je wel de bezemkast in rennen" fluistert hij na een tijdje. Oh nee. Wat moet ik daar nou op zeggen.

"Uh ja ik had iets nodig" vertel ik hem. "Ja vast" hij rolt met zijn ogen. "En waarom gaan jullie de hele tijd naar dát stukje strand?" Shit. "Daar is het rustiger." Hij kijkt me aan. "Ik geloof je niet."

Ik haal mijn schouders op en probeer op de les te letten. Ik voel dat Sanders ogen op me gericht zijn, maar ik doe alsof ik het niet merk.

Als de bel gaat ren ik het lokaal uit. Ik moet met de andere gaan praten. Ik loop naar de kluisjes waar ik Jill zie staan. Ik wacht ongeduldig op haar.

Als ze klaar is trek ik haar mee naar buiten. "Waarom zo'n haast?" vraagt ze. "Ik heb een afspraak bij de tandarts." En alweer lieg ik tegen haar. Snel pakken we onze fietsen.

Onderweg vraag ik aan Jill: "kan je zondag afspreken ik wil alles horen over Sam?" Ze lacht en knikt. "Ik app nog wel hoelaat" zegt ze.

Als ze moet afslaan zeg ik doei en fiets ik snel door. Thuis gooi ik mijn spullen op de grond en ren naar boven. Gelukkig is mama niet thuis. Ik pak mijn mobiel en app in de groep.

Diana : kunnen jullie naar mij komen? Ik moet wat vertellen.

Al snel krijg ik een reactie terug.

Jayden : ja is goed. Ik kom eraan

Ik hoop dat de rest ook snel reageert. Na 2 minuutjes hebben ook Lilly en Milo gezegd dat ze komen. Ik hoor de bel gaan en ik loop de trap af.

Als ik open doe staat Jayden voor de deur. Ik hou de deur open zodat hij naar binnen kan lopen. Hij hangt zijn jas aan de kapstok. "Loop maar vast naar boven dan haal ik wat te drinken" zeg ik tegen hem. Hij knikt en ik loop naar de keuken.

Als ik de 4 glazen op een dienblad heb gezet hoor ik de bel gaan. Ik laat Milo en Lilly binnen en loop met ze naar boven. We gaan op mijn bed zitten met het drinken in het midden. Ze kijken me vragend aan.

"Nou, wat moest je ons vertellen?" vraagt Milo. Ik vertel over Emma en mijn armbandje en over Sander die het allemaal verdacht vond.

"Misschien moeten we maar even niet meer als zeemeermin gaan zwemmen" zeg ik. Lilly kijkt me aan en haar ogen worden groot. "We kunnen toch ook met de trein naar een ander strand gaan?" stelt Milo voor. Lilly's ogen lichten op en ze knikt. "Ja, goed idee!" complimenteer ik hem.

"Zullen we morgen gaan?" vraagt Jayden. Ik knik en loop naar mijn laptop om een ander strand te zoeken. Daarna voer ik de plek in bij 9292. Ik maak een screenshot en stuur hem in de groep.

"Zullen we morgen dan om half 11 bij mij afspreken?" vraagt Jayden. We knikken allemaal. "Mag ik nog wat drinken?" Lilly kijkt me vragend aan. Ik knik. "Willen jullie ook nog?" Milo en Jayden zeggen tegelijk. Ik glimlach naar ze en loop dan met Lilly naar beneden.

Mama staat in de keuken de vaatwasser in te ruimen. Ik heb haar helemaal niet horen thuiskomen. Ik geef haar een knuffel en daarna richt ze zich op Lilly. "Heee Lilly, lang niet gezien" zegt ze. Lilly knikt en glimlacht. "Hoe gaat het met je?" "Goed en met u?" vraagt Lilly. Mijn moeder pakt de koektrommel van het aanrecht. "Ook goed, neem deze maar mee naar boven" ze duwt de trommel in Lilly's handen. "Dankuwel" zeg Lilly beleefd.

Ondertussen heb ik de glazen gevuld dus we lopen weer naar boven. Lilly zet de koektrommel op bed en ik geef aan iedereen een glas.

"Dus Milo, wie is het?" Milo kijkt me aan. "Wie is wat?" vraagt hij. "Dat meisje van gister" zucht ik. Lilly kijkt me aan. "Heeft Milo een meisje?" vraagt ze verbaasd. Ik knik. "Ik dacht dat hij te lelijk was daarvoor" zegt ze. Milo lacht en geeft haar een duw.

"Milo wie is het nou?" mengt Jayden zich in ons gesprek. Milo zucht en pakt zijn telefoon. "Ze heet Maaike" vertelt hij aan ons. Hij draait zijn telefoon naar ons en laat een foto van haar zien. "Neem haar een keer mee" stelt Lilly voor. "Ja we moeten haar wel goedkeuren" lach ik.

"We hebben niks" vertelt Milo. "Nog niks" verbeterd Jayden hem. We lachen. "Ik ga zondag met haar afspreken" zegt Milo. "Wel alles vertellen hè" hoor ik Lilly zeggen. Milo rolt met zijn ogen. "Ja mevrouw." Ik lach en kijk Jayden aan. Hij lacht ook.

"Diana, het eten is zo klaar" hoor ik mijn moeder van onderaan de trap schreeuwen. "Ik kom" schreeuw ik terug. We staan op en lopen naar beneden. Ik zwaai mijn vrienden uit en ga aan tafel zitten.

This Is Us (Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu