24. geen pop

1K 56 4
                                    

'Wat doe jij hier?' vroeg ik. Ik wilde afstand van hem nemen maar dat ging moeilijk. 'Ik bezoek alleen maar een zwakke plek' grijnsde Adam als hij dichterbij komt. 'Blijf uit mijn buurt' zei ik. 'Blijf uit de buurt van Isaac bedoel je, ik probeer je alleen tegen hem te beschermen' zei Adam. 'Jij bent erger dan Isaac' zei ik. 'Jij trapt gewoon in zijn lieve vriendjes act' zei Adam. 'Het is geen act' zei ik. 'Ik ken Isaac langer dan jouw hoor, ik weet hoe hij echt is' zei Adam. 'Adam stoppen' zei ik. 'Nee nee nee, jij hoort toch de waarheid te weten als zijn vriendin?' zei Adam. Ik nam nog meer afstand en liep de tuin verder in.

'Je kan de waarheid niet ontvluchten Emma!' riep Adam me nog na. Ik draaide me om. 'En jij kan de politie niet ontvluchten!' riep ik terug. Adam keek me grijnzend aan. Ik ben nu een beetje klaar met confrontaties te ontlopen. Ik liep terug. 'Wat verzwijgt hij dan voor mij?' vroeg ik. 'Vanalles, wat wil weten?' zei Adam. 'Emma luister niet naar hem' zei de stem van Isaac. Ik keek over de schouder van Isaac en zag Isaac staan. Ik wilde langs Adam lopen maar die trok me tegen zich aan. 'Maar Emma wilde het zelf horen' zei Adam. Ik rukte mezelf los van Adam maar viel. 'Kijk ze is nog steeds klunzig' lachte Adam. Er zat zoveel sadisme in zijn tone of voice. 

Ik ging weer staan en stapte naar Isaac. 'Ik wil dat jij míj én mijn complete familie met rust laat. Ik ben niet een pop die je met touwtjes kan besturen. Ik heb nooit JOUW iets misdaan dus laat me met rust' zei ik. Ik liep naar binnen en werd vrijwel meteen gevolgd door Isaac. Ik liep naar mijn ouders toe die in gesprek waren. 'Is het goed als ik naar huis ga?' vroeg ik. 'Maar lieverd het feest begint net' zei mama. 'Ik ben moe' zei ik. Als ik moe was wisten mijn ouders dat ik dan snel in slaap zou vallen. 'Ga je met de bus?' vroeg papa. Ik knikte, nam afscheid, trok mijn jas aan en ging toen naar buiten.

'Emma zal ik je naar huis brengen?' vroeg Isaac. Ik bleef doorlopen en sloeg de hoek om. 'Emma negeer me nou niet!' riep Isaac. Ik sloeg mijn armen om me heen en zag mijn bus net voor mijn neus zag vertrekken. 'Dammit' mompelde ik. Ik keek naar de dienstregeling en het was ook nog de laatste bus die vertrok. 'Nu wil je zeker toch die lift' zei Isaac grinnikend. 'Ja' zei ik verslagen. Ik liep naar Isaac toe.

'Je weet toch dat ik niks aan jouw zou verzwijgen' zei Isaac. We waren bijna bij zijn auto. 'Waarom blijft Adam dat dan de gehele tijd zeggen?' vroeg ik. 'Hij probeert je te jennen, je tegen me op te zetten' antwoorde Isaac. 'Waarom ik? Waarom?' zei ik. 'Je bent een makkelijk doelwit, daarom' zei Isaac. Ik sloeg mijn ogen neer en sloeg mijn armen over elkaar aan. 'Zo bedoel ik het niet' zei Isaac. 'Ik durf gewoon niet zo snel voor mezelf op te komen' zei ik. Isaac gaf me een kus op mijn slaap en sloeg zijn arm om me heen. 'Je bent te goed voor deze wereld Emma, weet je dat?' zei Isaac. Ik glimlachte verlegen en knikte.

~*~

'Wil je nog die milkshake inhalen?' vroeg Isaac. 'Ik heb wel zin in een milkshake' lachte ik. Isaac lachte en reed richting een fastfoodrestaurant in de buurt, de burger king op precies te zijn.

🔱Pov Isaac🔱

'Oreo' zei Emma. 'Chocolade' sprak ik haar tegen. 'We kiezen Oreo' zei Emma standvastig. 'Chocolade' zei ik tegen de caissière die het intikt. 'We kunnen ook voor uw vriendin er nog oreostukjes doorheen door' zei de caissière. 'Deal, heb ik haar ook weer tevreden' grinnikte ik. De caissière tikte het erbij en ik rekende het af. Emma was al voordat ik chocolade bestelde een plek gaan zoeken. Ik zocht haar op en ging naast haar zitten. 'Ze willen er speciaal voor jouw oreostukjes in doen dus dat heb ik maar voor je gedaan' zei ik. Emma glimlachte en legde haar hoofd op mijn schouder.

Onze milkshake werd gebracht en we kregen twee rietjes. Emma en ik dronken onze milkshake in stilte op tot mijn telefoon af ging. Ik haalde hem uit mijn broekzak en keek verbaasd naar het bericht:

Mam: Ik ben op zakenreis voor twee weken

'Wat is er?' vroeg Emma. 'Heb je misschien zin om bij mij te slapen? Het is al laat maar ik snap het ook wel als je niet wil' vroeg ik. Ik zag Emma aarzelen, ze beet namelijk op haar lip. 'Ik weet niet' antwoorde Emma. 'Je mag ook in de logeerkamer slapen hoor, dan slapen we niet persé in hetzelfde bed' zei ik. 'Dan is het wel goed' zei Emma.

A/N

Fijne sinterklaas lieve schaaaatjjjeessss!!! Ik heb een polaroid!

Fijne sinterklaas lieve schaaaatjjjeessss!!! Ik heb een polaroid!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Maar ik kreeg niks van Shawn dus ik was zo van: ⬇

En toen moest ik liegen dat ik de zeep leuk vond😂

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


En toen moest ik liegen dat ik de zeep leuk vond😂

En toen moest ik liegen dat ik de zeep leuk vond😂

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Indeed Shawn, leugens

Vote

Comment

Follow

Xxx Famke

Rain Where stories live. Discover now