14. sabotage

1.1K 62 16
                                    

🌹Pov Emma🌹

'Ben je zenuwachtig?' vroeg Madison als ze mijn haar in een zijvlecht vlecht. 'Natuurlijk, vandaag moeten we voor de helft van de school optreden' antwoorde ik. 'Vergeet niet dat je je droomprins een kus moet geven' grijnsde Madison. 'Ik weet het, maar ik zit te denken' zei ik. 'Waarover?' vroeg Madison. 'Wat als we een relatie krijgen, ik wil Will niet pijn doen, maar ook niet Jessica en vergeet die vage Adam niet. Iets in mij zegt dat ik nog vaker met hem ga confronteren' zuchtte ik. 'Leef op het moment Emma, geniet er gewoon van het heden en denk later maar aan de toekomst' zei Madison. Ze heeft gelijk.

~*~

'Little E!' riep iemand door de gang. Ik keek en zag een héle boze Jessica. Ik dacht dat het goed tussen ons ging. 'Wie denk jij wellicht niet wie je bent!' riep Jessica naar me ons ze nu recht voor mijn neus staat. 'Wat is er?' vroeg ik. 'Jij had een date met me míjn ex!' riep ze boos. Waar komt deze woede tegen mik vandaan? Ze had toch gezegd dat ze hem niet meer wilde? 'Maar het is maar een opdracht' zei ik. 'Alsnog! Jíj gaat kussen met míjn ex!' riep ze nog steeds boos. Ookal zag ze er niet meer fake uit, ik vind haar nog steeds angstaanjagend eng.

'Ik kan er toch niks aan doen dat Isaac en ik werden gekoppeld' zei ik. 'Kom mee, we gaan even onder vier ogen praten' zei Jessica als ze me meetrekt. Ze heeft me bij de pols gepakt en trekt me richting een doodlopende gang. 'Hé laat me los!' riep ik tegenstribbelend als ze me in een schoonmaakhok duwt en die dicht doet. Als ik het slot dicht hoor vallen besef ik me wat ze heeft gedaan: me opgesloten.

🔱Pov Isaac🔱

Ik sta ongeduldig op Emma te wachten maar ze komt niet. Over tien minuten moeten we op. Ik pak mijn telefoon en bel haar op.

*hallo dit is de voicemail van Emma! Spreek iets in de na piep*

Zodra de 'piep' over is spreek ik een boodschap in.

*hey Emma, waar blijf je? We moeten straks op! Als je dit hoort, asjeblieft bel me*

Ik drukte het weg toen Madison en Will voorbij liepen. 'Madison heb jij Emma gezien?' vroeg ik. 'Was ze niet hij jouw?' vroeg Will. 'Nee, ik heb haar al sinds onze date niet gezien' antwoorde ik. Madison pakte haar telefoon maar ik hield haar tegen. 'Ik heb haar voicemail al ingesproken' zei ik. 'Waar kan ze dan zijn?' vroeg Madison bezorgd. Op dat moment kwam Jessica aangelopen. 'Emma voelt zich helemaal niet lekker en vroeg of ik haar plaats wou innemen' zei Jessica. Ik keek ongelovig naar Jessica die serieus naar me keek. Ik heb geen keus, we moeten op.

~*~

Waar moet ik dan bij zweren?' begon ik

'Helemaal niet. of, als je al zweert, dan bij je lieve zelf, - jij die ik verafgood als mijn hoogste goed -, en ik zal je geloven' sprak Jessica. We hadden elkaars handen vast.

'Als mijn liefde -' zei ik.

🌹Pov Emma🌹

Ik sla zo hard als ik kan op de deur in de hoop dat iemand me hoort. 'Heeelllppp!!!' riep ik. Ik hoorde het slot opendraaien en zag een verbaasde conciërge naar me kijken. 'Dank u wel' zei ik snel voordat ik het hok uitren.

Zo snel als ik op deze schoenen kan rennen rende ik naar het theater en ging backstage. Isaac zou aan de linkerkant opgaan dus ik moest mij de rechterkant staan.

'Zweer toch maar niet. Jij maakt mij eeuwig blij, maar niet met eden nu al deze nacht: dit is te snel, te schielijk, plotseling, te veel als bliksem, die weer donker is, voor men kan zeggen: 'Het flitst'. Welterusten, lief. Dit knopje liefde rijpt op zomerwind, en bloeit vast prachtig als we elkaar weer zien. Welterusten, nu. Moge met vrede en rust jouw hart, zoals het mijne, zijn gekust' zei Jessica.

Terwijl Jessica sprak had Isaac mijn ogen ontmoet. Ik keek met ingehouden adem naar wat er gebeurde. Er zat vooral teleurstelling maar ook schuld in, dit is niet wat ik wilde. Ineens kuste Jessica Isaac, dit was haar plan. Ik voelde al tranen opkomen en voelde een dolk in mijn hart, dit deed zoveel pijn.

A/N

Wat ben ik soms een bitch😂😂😂

^makkelijkste keuze ever Mtvnl😂😂^ (the_art_of_sunny)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

^makkelijkste keuze ever Mtvnl😂😂^ (the_art_of_sunny)

Shawn zal altijd mijn bae zijn😍. Hij is speciaal...





Vote

Comment

Follow

Xxx Famke

Rain Where stories live. Discover now