Chapter 20.

1.6K 85 7
                                    

Chapter 20.

-"Elli?"- iz izgleda dubokih misli sam probudila svoju sestru. Čim me je pogledala, je shvatila šta želim te nervozno uzdahnula prevrćući očima. -"Šta je bilo sa tobom i Niallom?"- smeđokosa djevojka je zabacila glavu nazad te se ispružila pored Jenn.

-"Pa ovaj.. on.. ovaj.."- počela je govoriti, ali iz njenih usta nije dopirala nijedna dovoljno razumna rečenica.

-"Dobro shvatili smo ovaj, dalje."- začuo se Jennin glas. Imao je trenutno drugačiju boju od prije pet minuta. Nije zvučala slomljeno. Na njenom licu se razvukao jedan provokativan smješak upućen Elli. Nije ni izgledala slomljeno. Njezina brza promjena raspoloženja me ostavljala bez teksta.

-"Pa on ovaj.."- oteo joj se jedan mali smješak u kutu usana -"Rekao mi je da mu se sviđam."- dodala je sa velikom nervozom u glasu. Svako malo sam čula pucketanje prstiju i već sam joj ih htjela odsjeći, kako ne bi bila u mogućnosti da to više radi. Skupila je obrve, a ja sam se nasmijala. Njezin smeđi pogled se zbunjeno fokusirao na mene.

-"I šta si mu ti rekla?"- ponovo se začuo Jennin glas.

-"Da, ne znam."- tihim glasom je rekla spuštajući pogled na svoje prste, koji su mi odzvanjali u ušima kao kakvi bubnjevi. Malo je manjkalo da je zgrabim za ruke i procidim kroz zube jedno 'prestani'.

-"Ja znam."- okrenula se prema meni podižući obrve do maksimuma te tako stvarajući par crta na čelu. -"Mislim, malo sam vas promatrala."- moj 'govor' je bio prekinut od strane plavokose cure.

-"Primjetili smo."- rekla je sa velikim osmjehom.. Kao da se onaj razgovor od maloprije nije ni dogodio. Ko zna, možda i jest bila samo moja mašta. Hah.

-"No, uglavnom. Nisam imala šta pametnije raditi, dok sam brisala one čaše. I gledala sam vas. Mislim, sviju, ali vas dvoje ste mi nekako posebno zapeli za oči. Bili ste tamo u nekom svom svjetu usred džungle skačućih ljudi."- nasmijala sam se, dok na Ellinom licu nisam mogla vidjeti nikakve promjene raspoloženja. Cijelo vrijeme me je gledala sa istim pogledom, ne trepćući i nisam mogla pročitati sa njenog lica, šta misli o mojim riječima. No, ipak sam nastavila svoj 'govor'. -"Vidjela sam, kako te gleda.Više nego prijateljicu. Što mi je potpuno čudno da to nisam prije primjetila, osim ako si mi ti nešto prešutala?"- pogledala sam u nju sa upitnim pogledom, ali nisam dobila nikakvog odgovora -"A i vidjela sam da i ti na njega ne gledaš samo kao na prijatelja. Vidjelo ti se u očima."- završila sam podižući pogled, koji je sve do sad kružio po cijeloj sobi, tražeći prave riječi.

-"Hvala ti."- oko ramena sam osjetila dvije ruke, dok mi se u nos uvukao moj parfem. Elli?! Zar opet? Tradicija se nastavlja.

-"I da, mislim da bi bili slatki zajedno."- rekla sam ignoriajući svoje misli. -"A sad na spavanje."- dodala sam bacajući se na krevet. Znam da nisam trebala započeti ovaj razgovor, jer će sigurno ispasti još kakvo pitanje o meni i Zaynu.. I ako su vidjeli naš poljubac, za kojeg još uvijek ne mogu da vjerujem da se dogodio, će nastati još jedna lavina pitanja. Za koju sam sigurna da neću preživjeti. Prvo zato što ni sama ne znam na čemu sam sa Zaynom, drugo jer sam sigurna da je ono bila pogreška i da će on zažaliti zbog toga i treće čak i ako bi se nešto dogodilo između nas, u šta čisto sumnjam, bi se to završilo loše za mene.

-"A-a. Ne dok nam ne rečeš što je bilo ono sa Zaynom."- iz misli me probudio Ellin glas. Eh sad, na koji dio sa Zaynom tačno misliš, sekice?

-"Koje?"- upitala sam skupljajući obrve. Molila sam da je postojalo nekakvo čudo da nije niko vidio.. No, ako pogledam to ovako. Tama je bila, puno parova oko nas.. Amm.. Možda postoji kakva šansa?

He was my darkness (1. sezona) /z.m./Where stories live. Discover now