Chapter 18.

1.5K 88 8
                                    

Chapter 18.

-"Hej!"- rekla sam sjedajući ispred njega.

-"Ooo.."- usnice su mu se razvukle u jedan veliki kez, što je učinilo njegove oči manjim. Nasmijala sam se.

-"Šta sjediš tu ko 'forever alone', zar nije nijedna pala na tvoj šarm?"- glas mi je zadrhtao i ja sam pokušala prekriti želju za tim da reče da mu je dovoljna jedna cura, za koju se nada da je već pala na njegov šarm i da sam to baš ja.. Yeah, dream on! To se nikad neće dogoditi, sa njegove strane. A ja.. Pa bi li on uopšte ostavio koga ravnodušnog i postoji li uopšte koja cura kojoj se ne sviđa? Mislim da ne.. A prije ili poslije će se pojaviti jedna što će mu zarobiti srce, a ja ću samo gledati sa strane i uživati u njegovoj sreći sa svojim lažnim osmjehom, dok ću iznutra polako umirati..

-"Uf, bojim se išta probati poslije ovog sa Harryem."- zakihotala sam se prisjećajući se scene od maloprije. Ne vidim razloga, zašto se Jenn tako ponaša prema njemu, a i ne zna ga.. Inače govori da svim osobama daje šansu i da nikoga ne osuđiva na prvi pogled. Zato me i jako začudila njezina reakcija. Zašto se prema svima ponaša isto, samo ne prema njemu?

-"A i nisam htio pustiti tebe samu."- laktove je naslonio na visoki stol te mi se lagano približio ne skidajući svog prelijepog osmjeha. Da ga ne znam pomislila bih još i da me osvaja, ali dugi razgovori sa njim su mi pomogli da shvatim da se on tako ponaša prema svemu što hoda na dvije noge i barem liči na žensko.

-"Aww.. We can be forever alone together."- blago se nasmijao na moju ideju. Možda i previše blago, a možda.. Ipak ne znam ga. Mislim da ne možeš nikoga dobro upoznati samo preko kamere. Pogotovo ne njega. Svaki put, kad smo pričali je bio prisutan onaj nasmijani i sretni Zayn da sam ponekad pomislila da mu stvarno ide sve tako dobro u životu.. Ili sam ipak našla osobu ravnu sebi u pretvaranju.

-"Pa i sviđa mi se ta ideja. Kao i tvoja kosa."- pomislila sam da se šali na račun moje perike, ali kad sam pogledala u njegove crne oči, koje su svako malo mjenjale boju zbog reflektora, sam primjetila nešto drukčije u njima. Nešto meni još nepoznato. -"Što me gledaš tako?"- Vratila sam normalni izraz lica iz onog, koji je bio začuđen njegovim komplimentom.

-"Kako?"- upitala sam 'zbunjeno', a on je slozio nekakvu grimasu, zbog koje sam ja prsalna u smijeh.-"Mah samo mi je čudno da mi ti daješ kompliment."- pogotovo ako izgledam ovako kako izgledam..

-"Zar ne smijem davati komplimente svojoj bff?"- još se više nagnuo prema meni. Njegov crni pogled je šetao preko mog lica. Na kraju se zadržao na mojim usnama. Nesvjesno sam se ugrizla za usne i primjetila da je i on napravio isto. Pa daj ne možeš mi to raditi. U jednom trenutku mi govoriš da sam ti najbolja prijateljica, dok u drugom gledaš u moje usne. Ne sanjaj, Ema. Sigurno ti je ostao dio kupusa od hamburgera, kojeg si maloprije jela! Ako jes, sramota i po..

U idućom trenutku je podigao pogled na moje oči. Prošla sam rukom preko usana, kako bih se uvjerila da nemam kakve hrane na njima. Mislila sam da neće primjetiti. Ali kao i uvijek u njegovoj bližini mi glava ne radi kako treba. Nasmiješio se, dok smo se gledali direktno u oči. Njegov crni, iskrivi pogled me natjerao da se najezim. Došla sam sebi tek kad se naslonio nazad i povećao udaljenost između nas.

-"Uostalom, ti nećeš komentirati moju frizuru?"- napravio je uzvišeni izraz lica, dok je sa desnom rukom uzeo jedan pramen svoje smeđe kose među prste. Ja sam ga još uvijek samo posmatrala sa laktovima naslonitim na stol.

-"Pa.. Uredu je."- malo sam ga provocirala. Skupio je oči škiljeći u mom pravcu.

-"Samo to?"- nije popuštao ozbiljni izraz lica.

-"Pa više bi mi se sviđala, kad bi se ofarbao u crveno."- lol, no. Zamišljala sam njega sa crvenom kosom i nikako mi crvena kosa nije išla zajedno sa njegovim tamno crnim očima. Zabacila sam glavu nazad smijući se.

Stisnuo je usnice te pokušavao prikriti osmjeh. Oči su mu se sve više smanjivale, dok se usta nisu odjednom otvorila i ispustila jedan gromoglasni HAHAH.

-"Hajde, idemo plesati."- skočila sam sa stolice te zgrabila njegovu ruku, koja je lezala na stolu.

-"Ali ja.."- dalje je promrmljao nešto, meni potpuno nerazumljivo.

-"Što, nije valjda da se bojiš plesati sa svojom bff."- povukla sam ga tako da je skočio na noge. A meni je već počela biti muka, od česte upotrijebe riječi bff, koju sam izgovarala zajedno sa njegovim imenom.

-"Naravno da ne.. Samo.."- dalje je nešto otvarao i zatvarao usta smišljajući razlog, ali izgleda nije smislio ništa pametno.

-''Hajde, ne grizem.''- povukla sam ga za ruku i krenula prema plesnom podiju. Ne znam koju pjesmu je vrtio DJ, ali mi je jako prijala. Opustila sam se te sa svakim korakom napravila jedan grubi pokret iznad glave.

Pustila sam njegovu ruku i počela plesati. Samo sam se prepustila muziki i čak nisam ni svjesna što sam plesala. Znam samo da sam se kretala. Kako? Nadam se da u granicama normalnog plesa i da nisam izgledala kao neka luđakinja, koja je upravo pobjegla iz ludnice. Moja kratka, crvena kosa je svako malo letila po zraku. U jednom trenutku sam srela Zaynov pogled te shvatila da se ukupio te da me samo gleda. Prišla sam mu i zgrabila njegove ruke za zglobove. Nekoliko sam ih podigla i mahala sa njima po zraku, onako bez ikakvog pojma od ritma.. Kao kad sretnete malo dijete i počnete se igrati sa njegovim rukam mašući vamo-tamo.

Pogledala sam ga u smislu 'Ima da pomakneš tu svoju lijenu guzicu' i pustila njegove ruke. Okej, zašto sam to napravila? Ponovo sam osjetila želju da zgrabim njegove ruke i da ih nikad više ne pustim.

On se nasmijao i počeo raditi neke krugove sa rukama. Nakon par pokreta sam shvatila da je taj ples iz spota za 'Live while we're young'. Ti krugovi nikako nisu išli zajedno sa brzim ritmom ove pjesme, ali su bili slatki, iz jednog jednostavnog razloga. Jer ih je on pravio.

Stajala sam ko kip i posmatrala ga smijući se. Kad je on napravio par svojih pokreta, sam mu ja počela aplaudirati i ispustila jedan glasni 'WOHO' na što se par ljudi okrenulo u našom smjeru. A mi kao da nismo to ni primjetili, samo smo oboje u istom trenutku krenuli jedno prema drugom šireći ruke. Koji refleksi, ha? Onaj zid kojeg sam izgradila nakon Deana se porušio u dvije sekunde sa samo par slatkih pokreta. Poželjela sam da sam ga izgradila većeg, ali mislim da nema te višine, koje ovaj lijep dečko ne bi preskočio da bi došao do mog srca.

------------------------------------------

Hii!! Hvala svima, koji čitate ovu priču! A pogotovo onim, koji komentirate i glasujete.. Hvala vam! Iako ova priča ima puno reads, bih ipak željela da komentirate ono što stvarno mislite o ovoj priči. Ako imate bilo kakvu kritiku, recite! Ne grizem! :P

And dedications goes tooo: @Martha2u1D.

Idući dedication će dobiti onaj ko pusti iskreni komentar. :)

Pogledajte i moje druge price: http://www.wattpad.com/story/9358054-love-or-hate & http://www.wattpad.com/story/9993261-dangerous

Nastavak sa 8 vote-a i 4 komentara.

P.S. Iduci nastavak ce biti poseban ;)

Thanks people, ly <3

He was my darkness (1. sezona) /z.m./Where stories live. Discover now