Capitolul 36

214 23 4
                                    

Aveti binecuvantarea mea ca aceasta relatie sa sporeasca si sa infloreasca prin iubire, intelegere si compasiune!

------------------------------------
Ally POV

Ma asteptam ca mama sa reactioneze pozitiv cand va afla ca simt ceva pentru un alt baiat si ca, datorita acestui fapt nu o sa mai fiu atat de depresiva cum am fost inainte, dar nu a fost asa la inceput. Se vede ca si ea a tinut foarte mult la familia Steward si mai ales la Linda. Ele su ramas prietene in continuare si pastreaza legatura aproape saptamanal. Linda o informeaza cu privire la starea lui Leo de sanatate, iar din cate am auzit aceasta stagneaza. Se pare ca operatia realizata gresit in Berlin i-a defectat buna circulare a sangelui la nivelul superior al corpului, adica la cutia craniana, deci Leo din cand in cand poate suferi de pierderi acute de memorie. Inca "suntem impreuna", adica nu am vorbit despre ce simt eu cu adevarat. Mama mereu i-a zis Lindei starea mea de spirit, dar i-a transmis si sa nu-i zica asta lui Leo pentru ca s-ar simti foarte vinovat, deci el stie ca eu il astept in continuare in momentul de fata, ceea ce este total gresit. Medicii spun insa ca starea lui de sananate va stagna mult timp de acum in colo, cu toate ca el este ingrijit la domiciliu, adica are toate conditiile si acasa, trebuie sa viziteze spitalul de 2-3 ori pe zi pentru analizele regulate. Ma ingrijoreaza sincer faptul ca el trebuia sa se vindece cat de cat pana acum, adica sa fie mai bine, dar nu, el sta pe loc.

Vreau sa ma interesez de asta. Nu o pot suna pe Linda acum, poate femeia are treaba, si pana la urma New York-ul este un oras foarte agitat si activ, fiind astfel imposibil sa nu fii grabit si sa nu ai timp de nimic acolo, deci nu o s-o sun pe ea. Laura.. Laura m-ar putea ajuta. Ea este la profilul Stiinte ale Naturii, vrea sa devina medic, coincidenta, fix la spitalul din New York. De fire este foarte ambitioasa, iar daca isi doreste ceva, nimeni si nimic nu o poate impiedica sa-si obtina scopul, deci practic, cu cunostiintele adunate pana acum are mari sanse sa devina medic-sef chiar in prezent. Nu m-ar mira sa-l poata trata chiar ea pe Leo fara prea mare durere de cap.

Imi deschid telefonul care sedea linistit pe noptiera din lemn lacuit. Imi misc sfios si tot odata rapid degetul meu subtire pe ecranul luminat, apeland-o.

-Da, Ally, de ce m-ai sunat? Stiu ca tu incepi noul semestru cu o saptamana dupa mine, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa invat pentru testele initiale, ok?

-Scuze, Laura, invatai?

-Incercam sa invat, mai bine zis! De ce m-ai sunat?

-Pai.. Voiam sa te intreb tot ceva legat de medicina.. Daca teoretic vorbind, o boala ar fi trebuit sa se domoleasca treptat, de ce dupa o lunga perioada de timp aceasta inca stagneaza?

-Simplu! Pacientul nu vrea sa fie vindecat, ori este foarte foarte trist, cel mai degraba a doua varianta. In orice caz, pacientul este depresiv, se gandeste la cineva pierdut, pe care nu o sa-l mai poata vedea niciodata in Lumea de Apoi si nu poate fi vindecat. De ce intrebi?

-Pai.. Starea lui Leo ma ingrijoreaza. Cand stateam in pat ma gandeam ca ar fi trebuit sa se domodeasca putin, a trecut atat de mult timp, dar inca stagneaza..

-Ally.. Sa stii ca ai motiv de ingrijorare. Leo sigur se gandeste la tine si nu vrea sa fie vindecat. I si spune ca nu are rost viata daca nu te mai poate vedea niciodata.

-Oh Doamne! Si eu ce pot sa fac? intreb panicata, Il iubesc pe Leo, dar nu mai simt pentru el ce simteam inainte, stii cum se zice: "Ochii care nu se vad se uita", iar eu din pacate l-am uitat . Simt pentru el ce simt pentru Laura de exemplu, prietenie. Va ramane mereu in inima mea ca "Prima dragoste care nu se va uita niciodata", si chiar asa si este, nu il voi uita niciodata. E o persoana onesta, cinstita, manierata, eleganta, stie sa se comporte in fata unei fete, e un om aproape perfecat si am iubit acel om, dar a trecut. Distanta m-a facut sa-l uit, dorul m-a facut sa-mi dau seama ca sufar si ca nu e bine sa iubesc o persoana pe care nu o pot atinge, nu o pot auzi, nu o pot saruta cu dor, nu o pot face fericita.. Nici macar nu imi amintesc vocea lui.. L-am uitat cu totul! Dar cel mai important.. M-am indragostit.. Dar nu m-am indragostit de el..

- Nu poti face nimic, Ally!

♡♡♡

3 Inimi, un Singur Sentiment 1Where stories live. Discover now