5.Poglavlje

12.6K 758 105
                                    

______

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

______

Uzbuđena sam radi izlaska, i ne sjećam se kad sam se tako veselila. Mislim da sam zadnji put bila ovako uzbuđena u srednjoj školi kad sam išla na svoj prvi izlazak. Ovo je gotovo isto, prvi izlazak od kako sam slobodna i samostalna. Prvi put kad sam izlazila uvijek sam razmišljala o drugima, kako drugima udovoljiti, kako se ponašati pred nekime. Sad nakon toliko godina, kako sam prekinula sa svojim dugogodišnjem dečkom i kako ne živim više sa svojim roditeljima i braćom, osjećam se poput one klinke koja prvi put izlazi i nema apsolutno nikakvih briga. Ostavila sam sve iza sebe. Oblačim crnu haljinu koja ima potpuno gola leđa, a zatim nakon što se našminkam obujem štikle u zlatnoj boji. Kad sam gotova, ne preostaje mi ništa drugo nego čekati Jenny. Ona kao i uvijek kasni. Poslušam svoju znatiželju i odem na balkon, pitam se gdje je on. Izađem i naslonim se na ogradu, pogledam u smjeru njegovog balkona, ali nema ga. Nije ni svijetlo upaljeno, pa zaključim da ga nema doma.

Razočarano udahnem i pitam se što mi se to događa. Zašto mi je toliko potrebno vidjeti ga? Zašto imam želju vidjeti ga?

Začujem kucanje, a zatim odlazim prema vratima jer znam da Jenny ne voli čekati. Kad joj otvorim vrata ugledam dugu smeđu kosu i crvenu usku jako kratku haljinu u kojoj njene noge izgledaju duže nego ikada.

Kad promotri i ona mene, njena reakcija je zviždanje što znači da odobrava.

"Divna si Barbi!" Uzvikne, pa uđe u stan. Odlazi u kuhinju i uzima bocu crnog vina, a zatim je i otvara.

"I ti ljepotice." Odgovorim joj. Pogledam prema boci, a zatim prema njoj, te je pogledam upitnim pogledom.

"Hoćemo nazdraviti prije nego krenemo? Jeftinije nam se napiti ovako."  Izgovori što me nasmije, a zatim prilazim i uzimam čašu u koju mi je već utočila vino.

"Za dobar provod!" Uzvikne moja najbolja prijateljica.

"Za odličan provod!" Ispravim je, pa se kucnemo čašama. Priznajem, ovom izlasku se veselim.

***

Jedna čaša pretvorila se u cijelu bocu, tako da kad smo stigle u Leiz, bile smo već pripite. S obzirom da smo došle u jedanaest sati tamo, nismo bile jedine u takvom stanju. Prošle smo kroz gužvu i stigle do šanka i za čudo bilo je mjesta, stoga smo i sjele. Nisam htjela miješati pića pa sam se držala cenog vina, dok je Jenny uzela koktel koji se zove „Leiz". Popile smo jednu turu, a zatim je stigla i druga. Promotrila sam okolinu i vidjela nekoliko poznatih osoba, ali nitko vrijedan moje pažnje.

Ugledam vlasnika kluba Davida, a kad on ugleda mene dolazi prema meni.

"Barbara.." Izgovori moje ime svojim dubokim glasom. Pozdravim ga, naime znam ga već godinama, iako samo iz viđanja. Moj brat se druži s njime i uvijek bih ga viđala negdje u blizini. Načula sam da je dobio još jedno dijete, sina.

Ispred mojih vrata ✔️Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt