46

3.4K 117 23
                                    

Pov Evelyne

We staan voor de camera en we krijgen een microfoontje om. Ook hebben we net -de jury, Olly en ik- een fotoshoot gehad. Ik heb een kort net broekje aan met een witte blouse. Elke keer als ik op tv ben, heb ik dat ongeveer aan. Mijn make-up is neutraal, alleen mijn lippen niet. Ik heb rode lipstick op. Ik heb schoenen aan, logisch, maar ze zitten niet echt geweldig lekker.

"Evelyne serieus," zegt Simon streng. "Jaja," zeg ik. "Echt serieus," zegt hij, ik pik het nu. Normaal zou ik het niet pikken, maar ik vind het nu prima dat hij dit zegt. Hij voelt toch als een soort vader voor mij.. Nu dan. Hij loopt langs en gaat op z'n stoel achter de tafel zitten. Rita, Nick en Cheryl zitten er al. Simon kijkt mij strak aan. Ik knik en glimlach. Hij weet hoe niet serieus ik kan zijn.

De camera draait en Olly begint te praten. Ik zeg na hem ook mijn tekst. Ja, ik kan serieus zijn. We vertellen waar we zijn en wat er gaat gebeuren.

"And cut," zegt de director. "Dit ging in één keer goed. Volgende shot," zegt hij. Ik kijk naar Simon en knikt tevreden, ik kan serieus zijn. Alleen dat is saai, maar ik doe het nu wel. Vooral omdat het op tv komt, en iedereen over de hele wereld dit kan zien. Ik sta voor mijn baas, de baas van mijn vriend, de baas van mijn broer. Dan is het toch anders. We lopen weg.

"Je deed het echt goed. Ik had echt verwacht dat je ging lachen en alles," zegt Olly tegen mij, dankjewel voor je vooroordeel. "Dank je. Ik kan normaal doen," zeg ik en lach even. We gaan weer staan voor het volgende shot en we gaan weer praten en alles. "Cut, er komt een trein," hoor ik. Komt verkeerd binnen.. Iets wat ik zou zeggen als er een trein komt, maar ze bedoelen dat we moeten stoppen. Ik neem een slokje water. "Opnieuw," zegt een vrouw. We beginnen weer opnieuw en Olly struikelt over zijn woorden. Ik grinnik even en hij begint te lachen. Wie is hier nou niet serieus? Meneer Murs. Ik lach ook even, maar word snel weer serieus. We beginnen weer te draaien. Dit gaat nog een lange dag worden..

We zijn aan het eten aangezien we zo nog een laatste shot komt. We zouden eerder klaar moeten zijn, maar het liep uit omdat het ondertussen begon te regenen en we moesten nog eten. Het is best leuk om te doen om eerlijk te zijn. Ik had het anders verwacht. Minder leuk. Alleen het minder leuke is dat ik meer serieus moet zijn. Ik bedoel: ik kan serieus zijn, maar minder serieus is leuker. Gewoon lachen en grapjes maken is leuker. Maar ja.

"Olly, Eef. Avond shot," zegt de director. Ik sta weer op en huppel vrolijk naar buiten. Mensen lachen, kijk. Dit is toch leuker? Naja, ik maak het programma niet. Ik maak een pirouette, ja ik heb op ballet gezeten. Maar dit was echt een kut pirouette die iedereen doet als ie melig is. Het was geen serieuze. Ik ga op de plek staan en wacht op iedereen. Olly komt weer naast me staan en slaat zijn arm om mijn schouder. Ik leg mijn hand op zijn rug en grinnik zacht.

We gaan weer serieus aan het werk. Ik ga weer normaal staan en hij ook. "Dit is het einde van Bootcamp dag één," zegt Olly. "Bedankt voor het kijken en tot volgende week," zeg ik. Dit is een optie, we hebben veel mogelijkheden. We doen er een paar en dan zijn we klaar.

We lopen het hotel binnen. Omdat we een paar dagen achterelkaar filmen op dezelfde plek, slapen we in een hotel anders moeten we elke keer reizen. Well okay then..

•~•

Ik loop de zaal binnen waar we gaan dansen. We zijn een maand verder en alles met X-factor is klaar. Alleen de liveshows nog. Vandaag heb ik afgesproken met Little Mix en de dansers en nog wat andere mensen. We gaan dansen en alles bespreken. Ik mis Niall ontzettend erg, niet normaal. Daarom heb ik besloten om toch naar hem toe te gaan als hij jarig is. Hij zei tegen mij dat hij eerder naar huis zou komen, alleen hij weet het zelf niet. Niemand eigenlijk.

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu