12

4.8K 149 23
                                    

Pov Evelyne

Het vliegtuig stijgt op en ik ben weer normaal, nou normaal? Ik heb het warm. Ik kijk naar buiten en zie de grond langzaam onder me verdwijnen. Ik glimlach zacht en zucht.

"Eef" zegt iemand. "Mm" mompel ik en draai me om. "Wat was er nou?" Vraagt Niall. "Ik vertel het zo tegelijk, anders moet ik het duizend keer vertellen" grinnik ik. Hij knikt. "Je kwam echt als een gek binnen rennen, je hoorde het helemaal en je voelde het" grinnikt hij. Ik glimlach. "Ik ben zo moe" zucht ik. "Wat hebben ze gedaan?" Vraagt hij. "Ik had maar vijf minuten om van de ene kant naar de andere van het vliegveld te gaan. Normaal is het tien tot vijftien minuten lopen en ik moest het in vijf minuten doen met een skateboard van Louis" zeg ik en grinnik zacht. Hij lacht. "Dan heb je het goed gedaan" lacht hij. "Tja" zeg ik.

We mogen lopen en ik sta op. Ik ga midden in de gang staan en iedereen kijkt mij aan. Aangezien hier de halve crew zit en voor de rest niemand. Ga ik het gewoon vertellen. "My gosh, Eef" zegt Harry gelijk. "Hai" zeg ik en zwaai. Iedereen is stil en kijkt me aan. "Okay. Daar ben ik weer. Het probleem was dus dat ik iets verkeerds heb gedaan" begin ik. Iedereen kijkt me geschrokken aan. "Just kidding. Er waren problemen met mijn paspoort. Ik bestond nog niet, er is een fout gemaakt bij de gemeente. Dus dat was het probleem. Er was niks ernstig" zeg ik en grinnik zacht. Iedereen zucht opgelucht. "Het zag er zo serieus uit" zegt Eleanor en lacht. "Nah, het was alleen saai. Maar okay. Ik heb het met moeite gehaald. Ze wilde net de deur dicht doen" zeg ik. "Dat hoorde we" lacht Louis. "Anders had ik het niet gehaald, dus laat me okay? En je skateboard heeft me ook geholpen" zeg ik lachend. Hij juicht.

Ik ga weer zitten. "Hoelang is het vliegen?" Vraag ik. "22 en 20 minuten" zegt Harry. Ik kreun geïrriteerd. "Cmon" zeg ik. "Dan komen we wel ergens" grinnikt Eleanor. "Klopt" zeg ik en zucht. "Wat doen jullie als jullie lang moeten vliegen?". "Niks, film en series kijken. Met Louis knuffelen, dat eigenlijk" zegt Eleanor. "Dank je, maar ik ga niet met Louis knuffelen" zeg ik en trek een vies gezicht. "Dank je!" roept Louis sarcastisch. "Okay, een snelle knuffel kan wel, vriendschap. Met jullie knuffelen omdat jullie van elkaar houden" zeg ik. Ze lachen. Ik gaap. "Ik ga gewoon slapen mensen" zeg ik. Ze knikken. "Ik maak je morgen wel wakker" zegt Niall. Ik knik. Het is al best laat, half elf. Ik pak mijn oordoppen en plug ze in mijn telefoon. Ik stop mijn oortjes in mijn oren en zet mijn muziek aan. Ik maak van mijn stoel een 'bed' en pak het dekentje. Ik ga onder het dekentje liggen en schuif de rolluiken naar beneden. Ik sluit mijn ogen en val zo inslaap.

•~•

Ik word langzaam wakker. Ik heb niet echt fijn geslapen, het is en blijft een vliegtuig. De geluiden om me heen, mensen die praten, mensen die lopen, mensen die draaien, de motor. Niet dat ik me daar aan erger, maar ik slaap dan minder fijn. Ik gaap en open mijn ogen. Ik doe mijn oordoppen uit en draai op mijn buik. Ik sluit mijn ogen weer en verstop me half in mijn hoodie.

"Eef" hoor ik iemand zeggen. Ik open mijn ogen en kijk op. "Kan jij slapen?" Hoor ik iemand vragen. "Nee" zeg ik. "Dan ben ik niet de enige" zegt de stem weer, het dringt tot me door, de stem van Niall. Ik kijk hem aan en gaap weer. Hij grinnikt. "Hoe laat is het?" Vraag ik hees. "Half twee" zegt hij. Ik zucht. "Dus half elf in Sydney. Maar je kan beter alvast slapen op de tijden als ze in Sydney gaan slapen" zegt hij. Ik knik. "Dus pas over twaalf uur slapen" zeg ik. Hij knikt. Ik zucht. "Heb je niet geslapen?" Vraag ik. "Jawel, een beetje" zegt hij en ik kijk hem aan.

Het ziet er zo uit, best luxe

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het ziet er zo uit, best luxe.

"Heb je een spelletje ofso mee?" Vraagt hij. Ik pak mijn tas van de grond en kijk in het voorvakje. "Kaarten" zeg ik. "Potje doen? Ik verveel me" mompelt hij. "Is goed" zeg ik en pak het pakje uit mijn tas. Hij staat op en loopt naar mij toe. Hij komt tegen over me zitten en ik ga in kleermakerszit zitten. Ik geef de kaarten aan hem en rek me uit.

"Weet je, deze week hebben we echt al veel dingen samen gedaan" zeg ik. Hij knikt.  "Naja, het is leuk" zegt hij en haalt zijn schouders op. "We worden ook bij elkaar gezet. Ik ben benieuwd hoe de indeling is in het hotel" zegt hij. Ik knik. "Ik had het eigenlijk veel anders verwacht. Jullie zijn echt super close met elkaar. Ik had meer verwacht dat jullie minder close waren" zeg ik. Hij kijkt me gelijk aan. "Wat denk je wel allemaal wel niet?" Vraagt hij en fronst. "Veel, veel dingen Horan" zeg ik. Hij grinnikt. "Je bent echt net Harry, alleen anders. Ik kan het niet uitleggen" zegt hij. "Sure, we zijn ook tweeling" zeg ik. "Hij is echt blij dat je er weer bent" zegt hij. Ik glimlach. "Ik ben ook blij" zeg ik.

Na twee potjes gaat het ook weer vervelen. Ik zucht zacht en leg mijn kaarten neer. "Als er niks te doen is, is echt echt saai" mompel ik. "Ik weet het" mompelt hij ook. Er loopt een steward langs. "Goedenavond, zou u iets te drinken willen?" Vraagt hij vriendelijk. "Wat mogen we drinken?" Vraag ik snel aan Niall. Hij haalt zijn schouders op. "Ik heb op dit moment flesjes water, dat krijgt iedereen. Ik kan ook iets anders halen" zegt de steward weer. "Um, water alstublieft" zeg ik. Hij knikt en geeft een flesje water aan mij. "Hetzelfde graag" zegt Niall. Hij krijgt ook een flesje water en de man loopt weer weg.

Ik heb weer een paar films gekeken en wat Niall gedaan heeft, weet ik niet. Iedereen begint zo'n beetje wakker te worden en we krijgen zo ontbijt, iets wat ze niet moeten doen. Ik bedoel, als je snel aan de nieuwe tijd wilt wennen moet je op die tijden eten zoals ze dat daar ook doen.

Ik zucht. Ik heb allemaal films en series bekeken die ik allang heb gezien. Als je iets leest of iets kijkt voor de tweede keer, gaat het mij altijd vervelen. Ik zucht zacht en pak mijn tekenblok en etui. Ik sla hem open en zoek naar een onafgemaakte tekening. Het is best gênant, het is een tekening van mijn broer.

Naja, het is gewoon leuk

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Naja, het is gewoon leuk. Ik doe mijn doppen weer in en zet mijn muziek weer aan en begin verder te tekenen.

Als ik bijna klaar ben sta ik op. Ik loop naar de wc en doe mijn ding. Ik loop weer terug en zie bijna iedereen bij mijn stoel staat. Ik frons en grinnik zacht. Ik loop ernaartoe en wurm me tussen de mensen. "O my god" hoor ik Harry zeggen. "Weet je hoe mooi" zegt Eleanor. Ik ga naast haar staan en ze kijkt me aan. "Heb jij dit getekend?" Vraagt ze en kijkt me aan. "Nee Sinterklaas" zeg ik droog. "Who?" Vragen ze allemaal tegelijk. "Somebody" zeg ik en lach. "Maar heb jij dit serieus getekend?" Vraagt Harry en bladert door mijn blok. Ik knik. "Omg, Jack Sparrow, Liam, Zayn, Niall, Louis, onbekend meisje, ogen, sad stuff, happy stuff" zegt Eleanor verbaasd. Ik glimlach en pak het af. "Het is eigenlijk privé" mompel ik. "Oh" zegt Harry zacht. "Maar het is echt super mooi" zegt hij weer. "Dank je" zeg ik zacht. "JE MOET ER ECHT IETS MEE DOEN" gilt Louis. "Idunno, het is een hobby" zeg ik en haal mijn schouders op. "Okay. Maar het is echt gaaf" zeggen ze tegelijk. "Thanks" zeg ik op z'n Hollands. "Gaat ze weer hoor" zucht Harry. Ik glimlach breed. "Maar als jullie het niet erg vinden, ga ik slapen" zeg ik. "Nu nog?" Vraagt Eleanor. "Ja, heb vannacht niet geslapen omdat het toen overdag was in Australië en zo kom je beter in het ritme, nou. Eerder" zeg ik en gaap. "Kan jij dan gewoon zo slapen?" Vraagt Louis. "Als het donker is, stil is dan wel. Ik kan overal slapen" zeg ik. Ze knikken.

Ik ga liggen en doe een oogmasker ding op. Ik pak mijn oordoppen en zet rustige muziek op. Als ik lig en mijn ogen zijn gesloten, val ik zo inslaap.

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu