7

5.2K 174 19
                                    

Pov Evelyne

Het is tien uur en ik zit in de metro naar huis. Het was echt gezellig. Ik ben blij dat ik haar ontmoet heb en dat we vriendinnen blijven. Maandag gaan we naar de Mc, ja dat hebben we afgesproken.

"Eef" zegt een vrolijke stem. Ik kijk op en zie Niall de metro binnenrennen. "Hey" zeg ik en hij komt naast me zitten. Metro goals. "Wat doe je hier nog zo laat?" Vraagt hij. "Kan ik beter aan jou vragen" grinnik ik. "Ik kom van Louis en El". Hij knikt. "Jij?" Vraag ik. "Oplader halen en wat drinken. Harry z'n oplader is kapot gegaan en onze telefoons moeten op de oplader. En je broer had niks te drinken" zegt hij en lacht. "Dus je gaat serieus voor hem dat doen?" Vraag ik. "Tja" zegt hij. Ik schud mijn hoofd. "Ik zou dat niet doen" lach ik. "Maar jij bent Evelyne en ik ben Niall, daar zit een groot verschil tussen" zegt hij. "Zo, nee. Meen je die?" Vraag ik sarcastisch. Hij proest het uit en begint te lachen.

Als we er zijn stappen we uit de metro. "Hoe kom je aan een kaartje?" Vraagt hij. "Kopen, dûh" grinnik ik. Hij lacht. "My gosh. Ik ben echt dom" zegt hij. Ik lach. "Maakt niks uit, ik had ook gewoon een pas van Louis, El of Harry kunnen krijgen" glimlach ik en we checken uit. We lopen naar boven. "Het is echt grappig dat bijna niemand je herkent" zeg ik zacht zodat niemand het kan horen behalve Niall. "Het is ook avond en wie let er nou op mensen?" Vraagt hij. "Nou als Niall Horan voor, naast of achter je staat/zit, dan zou ik er op letten. Ik let altijd op mensen" zeg ik. "Wie is Niall Horan?" Fluistert hij in mijn oor. Ik geef hem een speels duwtje. Hij lacht zacht. "Ik meen het, wie is het?" Vraagt hij. "Oh boy" zeg ik en rol mijn ogen. "Het is een Ier die met mijn broer omgaat. Hij is nogal bekend". Hij kijkt me bedenkelijk aan. "Ik weet het niet" zegt hij. "Geef je telefoon" zeg ik en steek mijn hand uit. "Waarom?" Vraagt hij en pakt zijn telefoon. "Ik laat het je zien" zeg ik. Hij geeft z'n telefoon aan mij, al unlocked, en ik ga naar safari. Ik typ 'Niall Horan' in en druk op enter.

"Kijk" zeg ik en laat zijn telefoon zien. "Die gast herken ik" zegt hij. "Sure. Hoofd, dit ben jij" zeg ik. "Serieus?" Vraagt hij en pakt zijn telefoon weer. "Ja" zeg ik en zucht. Hij lacht. "Het is echt schattig, als je iets wilt bewijzen, doe je dat. Je wilt gelijk hebben" zegt hij. "Schattig" zeg ik sarcastisch en stop mijn handen in mijn jaszakken. "Ja, hoe je door blijft drammen dat het zo is" zegt hij en komt iets dichter tegen me aanlopen. "Het is zo koud" mompel ik en verberg mijn kin in mijn jas. "Nog even. We zijn er bijna" zegt hij. Ik knik.

"Het is echt grappig dat ik naast je loop. Vroeger droomde ik dat en nu is het waar" zeg ik en grinnik. "Tja, soms heb je geluk" zegt hij. "Ja. Maar waarom negeerde je me op twitter? Ik stuurde je 1000 berichten per dag. En een beroemd persoon stuurt maar één bericht en die lees je wel" zeg ik. Hij grinnikt. "Privé of openbaar?" Vraagt hij. "Allebei" zeg ik. "Ik bekijk nooit de berichten die ik privé krijg en openbaar klik ik alleen op bekende mensen. Of het is iets speciaals van een fan" zegt hij. "Ah okay" zeg ik zacht en we steken over. "Maar ik heb het je makkelijker gemaakt, je hebt mijn nummer. Dan hoef je me niet meer vol te spammen als je mijn aandacht wilt hebben" grinnikt hij. "Ik kan je gewoon nog vol spammen hoor" zeg ik en lach. "Dan blok ik je" zegt hij simpel. Ik grinnik.

We zitten weer op de bank. Niall en Harry kijken naar tennis en ik verveel me dood. Ik bekijk foto's op insta.

"O hey. We staan op insta" zeg ik dan. "Wie?" Vragen ze tegelijk. "Niall en ik" zeg ik. "Jullie hebben niks" zegt Harry gelijk. "Nee, we hebben niks" zegt Niall. "Maar hoe?" Vraagt Harry weer. "Ik zat in de metro en Niall naast mij. Ik had het eerst niet door" grinnik ik. "Okay" zegt Harry met een twijfel. "We hebben echt niks" zegt Niall. "Als jullie dat zeggen, zal het waar zijn" zucht hij. "Heb je eigenlijk een vriend?" Vraagt Niall. "Nee" zeg ik. Ze knikken.

"Wat is er serieus nou zo leuk aan tennis?" Vraag ik. "Moeilijk uit te leggen" zegt Niall. Ik frons en zucht. "Ik ga naar boven. Adios" zeg ik en sta op. "Als ik er morgenochtend niet ben, ik ben sporten". Ik hoor ze nog 'goodnight' zeggen. Ik loop door naar boven. Ik doe mijn routine in de badkamer.

Ik loop naar mijn kamer en sluit de deur. Ik trek mijn pyjama aan en doe de gordijnen dicht. Ik zoek in mijn kast naar sportkleding. Ik ga gewoon hardlopen morgen, maar het is winter. Ik pak een sporttrui, sportshirt, sportlegging, sportbh en hardloop schoenen. Ik leg het neer op het bureau, alvast voor morgen. Ik pak de sporttape en ga op bed zitten. Mijn linkerknie is altijd al zwak geweest, dus als ik ga sporten moet ik tape op mijn knie voor de zekerheid doen. Ik tape mijn knie alvast in zodat ik dat morgen niet hoef te doen en ga slapen.

•~•

Ik trek mijn hardloopschoenen aan en loop naar beneden. Het is nog donker, dus niemand is nog wakker. Is Niall hier nog? Naja het zal wel. Ik drink nog een glas water en loop naar buiten. My gosh, het is koud. Okay. Het komt goed als ik loop, hoop ik. Ik begin te hardlopen en kijk ondertussen een beetje rond. Het is half tien, dus de meeste mensen zijn nog niet wakker. Denk ik, zo bekend ben ik hier weer niet.

Na een tijdje kom ik weer aan in de straat waar Harry's huis staat. Ik maak het hek open en loop naar binnen. Ik sluit het hek weer en doe ondertussen rekoefeningen. Ik kijk rond en zie meer mensen hardlopen. Ik glimlach.

Als ik klaar ben loop ik naar binnen. Ik schop mijn schoenen uit en zet ze op de trap zodat ik ze zo mee naar boven kan nemen. Ik loop de keuken binnen en zie Niall alleen in z'n onderbroek in de keuken staan. Ik sla gelijk een hand voor mijn ogen. "Niall, doe iets aan" zeg ik. "Hi Evelyne" zegt hij vrolijk. "En nee". "Jawel" zeg ik. "Nee" zegt hij. "Ik heb je vaker zo gezien, maar dat was op mijn telefoon omdat je Steal My Girl aan het zingen was. Maar dat is anders" zucht ik. "Dus?" Vraagt hij. Ik zucht weer en haal mijn hand weg. Ik pak mijn glas weer en vul hem met water. Ik drink het weer op. "Wat wil je eten?" Vraagt hij, zelfs Harry is minder gastvriendelijk en dit is niet Niall's huis. "Doe maar iets makkelijks" zeg ik. Hij knikt. "Ga je eerst douchen of niet? Dan wacht ik nog even" zegt hij. "Ik ga ff snel douchen. Waar is Haz?" Vraag ik. Hij knikt. "Slaapt vast nog" zegt hij. Ik grinnik en loop naar boven. Ik ruim mijn was op en neem een snelle douche.

Als ik klaar ben droog ik me af en loop ik naar mijn kast. Ik heb geen zin in moeilijk, dus ik trek een spijkerbroek en een zwarte sweater aan. Ik borstel mijn haar door en vlecht het in. Ik maak mijn bed op en loop weer naar beneden. Ik hoor Niall en Harry lachen. Ik grinnik en loop naar de keuken.

"Hey Eef" lacht Harry. "Hey" zeg ik en leun tegen de muur met mijn schouder. "Ik heb tosti's gemaakt" zegt Niall lachend. Ik knik langzaam. "Ik vertrouw jullie niet" zeg ik en trek een wenkbrauw op. Ze lachen nog harder. "Jullie lachen en ik ken jullie goed" zeg ik. "Dat denk je maar mevrouw" zegt Harry. "Sure, ik kijk ook filmpjes enz" zeg ik. "Right" zegt Niall.

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu