33

3.9K 132 10
                                    

PoV Evelyne

Ik zit op de bank. Echt weer iets nieuws voor mij. Wij hebben voor elkaar gekregen dat we 3FM als radio hebben. Na gisteren, dat van LM, gaat het wel weer. Dat was een piek van vreugde. Het is nu dat ik me bezig kan houden met de dansen en alles. Niemand mag het zien en weten, dus dat wordt nog een uitdaging. Lotte en Chris zien alles.

Het is gelijk stil als Dat ik je mis van Maaike Ouboter. We kijken elkaar aan en ik slik. Nee, dit ga je niet menen. Dit is een gevoelig lied voor ons alle drie. "Is dit Nederlands?" Vraagt Louis. Ik reageer niet en kijk naar mijn vingers. "Ja," zegt Chris zacht. "Klinkt leuk," zegt Louis weer, ja het is inderdaad leuk! Nee dus. Ik doe moeite om mijn tranen tegen te houden. Lotte begint te huilen en ik staat voor me uit. Ik neem de tekst in me op en ik hou het ook niet meer. Er rolt een traan over mijn wang en ik kijk naar Lotte. Ze probeert weer sterk te zijn, maar het lukt niet. Ik mis Niall, ik mis Nils. Ik kan het niet.

Als je denkt dat het genoeg is geweest, begint Fix You by Coldplay te spelen. Hou je sterk Evelyne. "Doe dat ding uit," snikt Lotte. Ik sta op, maar de jongens beginnen mee te zingen, dus ik ga weer zitten. Ik slik en leg mijn hoofd in mijn handen. Vorig jaar ben ik mijn beste vriend verloren waarmee ik danste. Door hem dans ik en dans ik met bekende mensen. Als hij er niet was geweest, had ik hier niet gestaan. Dat ik je mis en Fix You waren zijn lievelingsliedjes. Als de elektrische gitaar erbij komt, ga ik los. Ik barst uit in tranen, dit was zijn favoriete stuk in de lied. En daarna de drum. Door die ene fout tijdens zijn operatie, is hij doodgegaan. Het was een onschuldige operatie aan zijn knie, maar er is iets misgegaan. Wat? Dat is nog steeds niet duidelijk. Daarom ben ik nog steeds boos op het ziekenhuis.

"Harry haal Niall," zegt Chris. "Nee," zegt Harry simpel. "Jawel. Zie je niet hoe gebroken Eef is?" Vraagt Lotte boos. "Jij huilt ook," zegt hij. "Wij huilen inderdaad om hetzelfde, maar Eef ook nog om iets anders. Ze heeft de afgelopen twee nachten niet geslapen. Ze huilde. Ze eet niks. Ze is niet vrolijk. Niall is ook niet de leukste nu. Haal hem nu," beveelt ze Harry. "Horan!" gilt Harry. Ik ben boos, maar ook gebroken en verdrietig.

Opeens voel ik een arm om me heen. "Shh rustig," hoor ik een bekende stem zeggen. Ik kijk op en zie dat het Niall is. Hij kijkt me met betraande ogen aan. Ik ga schuin op mijn schoot zitten en leg mijn hoofd tegen zijn borst. De tranen rollen weer over mijn wangen, van blijdschap en verdriet. "Don't cry babe. I'm here," fluistert hij. Ik knik en luister naar zijn hart. Hij drukt allemaal kusjes op mijn wang en wrijft met zijn hand over mijn heup. Ik sluit mijn ogen en concentreer op zijn bewegingen en zijn hart. Dit heb ik gemist, ik heb hem gemist.

Na een tijdje ben ik weer rustig en staat voor me uit. Ik ruik z'n vertrouwde geur. "Dus ze mogen bij elkaar blijven?" Hoor ik Lotte vragen. "Ja," zegt Harry. Ik spring van Niall's schoot af en ren naar hem toe. Gelijk knuffel ik hem, thank god. "Dank je," zeg ik. "Uh ja," mompelt hij. Ik laat hem los en ren weer naar Niall, hij staat nu. Hij tilt me gelijk op en ik klem mijn benen om zijn middel. Hij kijkt me aan en drukt zijn lippen op die van mij. Gelijk kus ik terug, my gosh.. Wat heb ik zijn smaak gemist. Hij glimlacht tegen mijn lippen aan en ik ook tegen die van hem. De kriebels zijn weer te voelen, ik ben blij. Super blij.

Ik trek terug en kijk hem aan. Hij glimlacht. "Mine," fluistert hij. "Yours," fluister ik en glimlach. Hij zet me weer neer en knuffelt me. Ik verberg mijn hoofd in zijn nek en zucht genietend. "I love you," fluistert hij. "I love you too," fluister ik en glimlach. Ik trek terug en kijk hem aan. Hij glimlacht en legt zijn hand op mijn wang. Hij drukt een kusje op mijn lippen en we horen mensen juichen. "Princess," zegt hij. "Babyboy," zeg ik. Ik draai me om en zie zo'n beetje iedereen daar staan. Niall slaat zijn armen om me heen van achteren en zet zijn kin op mijn schouder.

"Waarom moest je huilen?" Vraagt hij zacht. "Waarom moeten jullie huilen?" Vraagt Louis dan. "Mijn beste vriend is vorig jaar overleden in de operatiekamer en dit waren zijn lievelingsliedjes. Dit is de eerste keer na zijn dood dat ik het achter elkaar heb geluisterd. En ik brak gewoon omdat ik nog iemand anders miste," vertel ik. "Dat dus, alleen dan zonder het laatste en dan is het gewoon een vriend," zegt Lotte. "Same," zucht Chris. Ze knikken. "Snappen we," zegt Louis zacht.

Ik loop het stadion weer binnen, Lotte en Chris zijn weer weg. Het is heel jammer, het was echt hartstikke leuk. Ondanks mijn verdrietige periode en alles. Ik heb weer een lied binnengekregen van de girls. Maar je moet begrijpen dat ik dit niet alleen doen, ik ben iemand van de crew. Volgens mij doen we dit met z'n vieren. Ik heb de andere liedjes ook nog een paar keer geluisterd en ik heb al een paar ideeën. Glimlachend loop ik weer de kleedkamer binnen.

"Evelyne Kylie Styles! Wat had ik nou gezegd: geen eten!" Gilt Niall gelijk dramatisch als hij mij met een appel ziet staan. Ik haal mijn schouders op. "Ik had trek." "Dus? We gaan zo eten," zegt hij. "Hey babe, hoe was het?" Vraag ik met een lage stem en kijk hem aan. Hij glimlacht en loopt naar me toe, hij drukt een lange kus op mijn lippen en kijkt me aan. "Hoe was het?" Vraagt hij. "Moeilijk. Ik vond het fijn dat ze hier waren," zucht ik. Hij knikt en drukt een kus op mijn slaap.

We lopen naar de bank toe en Niall gaat zitten. Ik ga tussen zijn benen zitten en kijk om me heen. Hij legt zijn handen op mijn bovenbenen en ik sluit mijn ogen.

"Niall," hoor ik opeens iemand met een onbekende stem zeggen. Ik doe net of ik slaap, ben lui vandaag. "Simon," mompelt Niall. "Is ze wakker?" Vraagt Simon dus. "Weet niet," zucht Niall. "Babe," hoor ik zacht en ik voel een kneepje in mijn been. Ik reageer niet. "Ze slaapt," zegt hij. "Als je komt voor ons, dan ben ik al klaar." "Ik heb het al met Harry besproken en het verhaal gehoord. Ik vind het prima," zegt Simon. Ik hoor -en voel- Niall opgelucht zuchten. "Maar maak het wel snel bekend. Evelyne heeft nu ook veel aandacht door haar dans en zangkunsten." Mens, alleen maar voor de fame? Jesus. "Jaja," mompelt Niall en pakt mijn hand vast.

"Hij is weg," fluistert hij in mijn oor. Ik open mijn ogen en kijk hem aan. "Ik wist dat je wakker was," grinnikt hij. "Ik had geen zin om met hem te praten," zeg ik en druk een kusje op zijn kaak. Hij glimlacht. "Ik zou hetzelfde doen," zegt hij. Ik knik. "We gaan eten," zegt Paul. "Ho wacht stop," zeg ik gelijk. Hij kijkt me aan. "Sorry voor eergisteren," zeg ik. "Maakt niks uit. Ik snap je," glimlacht hij. Ik knik en Niall en ik staan op.

We rennen naar de kantine, man.. Ik heb trek. We staan als eerste in de rij, tja. "Niall en Evelyne. Achteraan," zegt Sarah. "Nee," zeg ik gelijk. "Nu al helemaal," zegt Harry. "Achteraan of geen eten," waarschuwt Sarah weer. "Okay, dan ga ik pizza eten," zeg ik. "Kom," zegt Niall en pakt mij hand. "C'mon," zucht ik en loop achter hem aan. "Ik ga dood van de honger en we dringen niet eens voor. What the fu-sh-chips," verspreek ik me de hele tijd. Lux is ook mee dus dan moet ik op mijn woorden letten. Mensen lachen, yeah right. "Oh gosh, dit gaat nog minimaal een uur duren," mompel ik.

We zijn al een uur verder en we hebben nog steeds geen eten. Ik knuffel Niall en hij zucht geïrriteerd. "Ik heb honger," mompelt hij. "Trek, je hebt trek. Honger hebben ze in Afrika," mompel ik. "Je zei het net zelf ook," zucht hij. Ik zucht en kriebel door zijn haar. Hij sluit zijn ogen en knijpt in mijn heup. Ik ruik eten, ik kreun geïrriteerd. "Ik wil eten," zeg ik harder en duidelijk. Niall legt zijn hoofd op mijn borst, voor de duidelijkheid: we liggen op de bank. "Babygirl," mompelt hij. "Mm," mompel ik. "Ik hou van je," zegt hij. "Ik ook van jou," zeg ik.

En we mogen eindelijk eten, als laatste nog wel. Maar Niall moet zo op, dus we hebben ff de tijd.

When He Told Me ThatWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu