- 46 -

8.3K 749 121
                                    

Pozerala som na chalana, o ktorom takmer nič neviem a vždy ma niečim prekvapí. Aby som bola úprimná, myslela som si, že tento druh akcií mu je úplne ukradnutý. Harry vyzerá, že ho nič nezaujíma a do tejto chvíle som si aj myslela, že to tak je. Ale potom, čo mi povedala Mary som naozaj prekvapená.

Mary ma chytila za ruku a mierne ma popohnala dopredu, kde už stála Anne spoločne s Marcelom. Anne držala za ruku malú Rose v ružových šatách, ktorá sa zvedavo pozerala na Harryho. Marcel sa na mňa nervózne usmial a začervenal sa, keď som mu úsmev oplatila.

„Dobrý večer, milí hostia. Oficiálne Vás vítam na charitatívnej akcii, ktorú usporiadala moja matka." povedal s jeho neuveriteľným chrapľavým a hrubým hlasom a menším úsmevom. Všetci začali tlieskať a ja som sa samozrejme pridala. Anne sa usmievala na každého a kývla hlavou na znak toho, že ďakuje. „Sú ľudia, ktorý majú všetko po čom si zatúžia. Sú na svete aj taký ľudia, ktorý nemajú takmer nič. Vždy sme vyrastali v pohodlí domova a pociťovali lásku každý deň. Moja matka sa o nás, svoje deti, stará od momentu kedy sme prišli na tento svet. Niektorí však nemajú také šťastie a nemajú ani jedného rodičia, alebo nemajú čo jesť a piť. Nemajú pocit bezpečia a domova, ktorý my berieme ako samozrejmosť. Veľa ľudí si neuvedomuje, ako dôležité je tento problém riešiť. Preto moja matka, ktorá sa každý rok snaží pomôct týmto ľudom a deťom, sa rozhodla urobiť túto zbierku. Väčšina z vás je tu každý deň a chceme Vám povedať, že sme za to vďační a ďakujeme, že podporujete moju matku. Bližšie Vám povie moja matka." ukončil svoj príhovor, načo všetci začali tlieskať a ja medzi nimi.

Pri Harryho slovách ma príjemne hrialo pri srdci a ani som si neuvedomila, že sa usmievam. V tom momente som si uvedomila, že Harry naozaj nie je taký, aký si častokrát myslím, že je. Nápad, že to Harry len hrá a hrá sa na slušného mi preletelo hlavou. Chcela som si dať však okamžite za to facku, keď som videla, s akou vášňou rozpráva o ľuďoch, ktorý potrebujú pomoc. Sama Mary povedala, že Harry je neustále prítomný na takýchto akciách.

Harry sa postavil vedľa Marcela, ich značný výškový rozdiel bol evidentný. Linn podišla k Harrymu a niečo mu zašepkala do ucha, na čo len Harry prikývol a počúval svoju matku. Odvrátila som od neho pohľad a sústredila sa na slová Anne, ktorá rozprávala kam peniaze idú. Taktiež spomenula dôležité veci ako Harry. Obi dvaja mali v očiach vášeň a ich črty tváre boli viac ako podobné.

Po skončení príhovoru, všetci tlieskali a žiarivo sa usmievali. Niekto ma potiahol za šaty, čo ma donútilo sa pozrieť dole. Uvidela som Rose, ktorá sa na mňa usmievala. Usmiala som sa na ňu a zohla sa k nej.

„Rose, čo to robíš?" spýtala som sa s úsmevom na malé dievčatko.

„Chcem lízatko. Maminka mi povedala, že si ho môžem dať až po príhovore." povedala detským hláskom. „Chcem, aby si išla so mnou. Prosím." povedala a odula spodnú peru.

Zasmiala som sa na nej a prikývla som. Natiahla ku mne ruky a tým mi dala najavo, aby som ju zobrala na ruky. Tak som aj spravila. Okamžite omotala svoje malé rúčky okolo môjho krku a hrala sa s mojím náhrdelníkom.

Mary si nás všimla a ďakovne sa na mňa usmiala, na čo som len úsmev oplatila. Zobrala som Rose ku sladkostiam, ktorých tam naozaj bolo neuveriteľne veľa.

„Ktoré lízatko si prosíš?" spýtala som sa jej.

Chvíľu zamyslene pozerala svojími hnedými očami po lízatkách. „To!" povedala hlasno a ukázala na ružové srdiečko, ozdobené farebnými trblietkami.

Styles Brothers | h.sWhere stories live. Discover now