- 5 -

10.3K 678 47
                                    

„Na tú párty musíme ísť." prehlásila Sophia, práve keď som jej podávala hrnček s čajom.

„Čože?" spýtala som sa šokovane. Prečo by chcela ísť na párty Linn, ak ju nemá rada?

Sophia sa pozrela na hrnček čaju a až teraz som si mohla všimnúť, že sa červená.

„Soph?" spýtala som sa podozrivo, pri čom sa radšej na mňa ani nepozrela. „Soph-" zopakovala som, no tento krát ma už prerušila.

„Fajn, dobre. Chcem tam ísť." povedala rýchlo a pozrela sa mi konečne do očí.

„Ale prečo? Veď Linn nemáš rada." povedala som a usrkla som si z môjho jahodového čaju, ktorý milujem.

„No a? Vieš koľko ľudí tam chodí a neznáša ju?" spýtala sa, na čo som sa musela zasmiať. Soph mi nepripadala ako nejaké dievča ktoré by chodilo na párty. Myslím tým, že na začiatku mi prišla veľmi hanblivá.

„Nepripadáš mi ako ten typ, čo by chodil na párty." povedala som popravde, na čo sa dotknuto na mňa pozrela. No hneď sme sa obi dve rozosmiali.

„Chodievam na párty, celkom často." šokovane som sa na ňu pozrela. „A čo ty? Rada chodievaš na párty?" spýtala sa ma.

„Popravde, ani nie. Už som bola na niekoľkých a nehovorím, že to nebolo super. Ale niekedy som proste len radšej doma." vysvetlila som.

„Hej, chápem." povedala, pri čom nastalo chvíľu ticho. „Tak, pôjdeme?" spýtala sa s prosiacimi očami. Zavrtela som hlavou a ospravedlňujúco som sa na ňu pozrela. „Oli, prosím." zaprosila.

„Oli?" zasmiala som sa nad jej prezývkou, ktorú mi práve dala.

„Myslela som si, že ťa to obmäkčí." zasmiala som sa nad ňou.

„Prosím, konečne môžeme spolu tráviť čas mimo školy. Okrem toho si jediné normálne dievča s ktorou sa dá v triede baviť." povedala, pri čom ma chytila za ruku s nádejou že jej prikývnem.

„Toto mi malo lichotiť?" spýtala som sa s úškrnom.

„Áno, ale nehovorím to preto aby som ťa presvedčilo. Možno trochu, ale myslím to naozaj. Pred rokom som tiež prišla do tej triedy ako nová a odvtedy som sa s nikým skoro poriadne nebavila." povedala a stále mala prosiaci výraz na tvári.

„Ty si prišla len pred rokom do tej školy? To som nevedela." spýtala som sa jej. Prvý deň sme sa so Soph rozprávali, ale nikdy mi toto nepovedala.

„Uhm a istý čas som sa bavila s Linn a s Jessicou." zamrmlala potichu. Oči sa mi rozšírili od prekvapenia, preto som Soph rozosmiala.

„Toto mi musíš vysvetliť." povedala som s výdychom, pripravená na jej vysvetlenie. Soph sa opäť rozosmiala a odpila si z čaju.

„Bola som nová a nepoznala som ich až tak dobre. Teda, videla som aké sú ale ku mne sa správali milo. Chodievala som s nimi do klubu a tiež na párty, ktoré Linn stále organizuje. Ale potom som videla, ako naozaj hrozné sú. Ohovárali ma pred ostatnými a mali sme dosť veľkú hádku, kedy som povedala svoj názor pred celou triedou. Odvtedy má nemá moc v láske." vysvetlila mi. S otvorenými ústami som vstrebávala informácie, ktoré mi práve povedala.

„Wow." zmohla som sa len na toto, pri čom Soph prikývla.

„Ja viem." zamrmlala a povzdychla si. „Ale späť k tej párty. Prosím poďme, budeme sa baviť a odreagujeme sa od školy." povedala. Vedela som že v ten deň kedy sa bude párty konať, budem ľutovať slová ktoré práve vypustím z úst.

Styles Brothers | h.sWhere stories live. Discover now