Chapter 61.

396 29 3
                                    

Čitala je pismo, možda čak i duže nego što je zaista trebala. Nadala se da će riječi na papiru pojasniti određene situacije iz prošlosti. Možda će na taj način shvatiti što je sve tada mislio, što mu se sve motalo po mislima, a nije joj imao hrabrosti reći. Oduvijek je znala kako je Louis imao problema sa povjerenjem. Teško se otvarao drugim ljudi, te nikad nije govorio o svojim problemima. Često bi ga mučile sitnice prouzročene vrlo nevažnim događajima. Naravno, svaki njegov problem, ljutnja ili brzoplete te vrlo negativne misli su vukle korijen iz njegove davne prošlosti. Još otkako je bio dijete.. Doživio je traume, vidio je mnogo pogrešnih stvari, čuo teške riječi dok još ni sam u potpunosti nije shvaćao sav svijet oko sebe. Takve stvari, sitnice kako ih on naziva – one su ga načinile čovjekom kakav je danas. Rose je to razumijela. Iako nije bila upućena u svaki detalj, shvaćala ga je. Morala ga je shvaćati jer je njena ljubav prema njemu dopuštala sve, ta nevina ljubav koja se lagano počela pretvarati u mržnju. I naposljetku, ovo pismo joj je predstavljalo posljednu nadu. Nadu koja duboko u njoj govori kako će sve biti kao prije. Ne onako lijepo i mirno kako je i sama sanjala, ali bar približno tome. No, naravno i sama je znala kako se to neće dogoditi..

„Rose..

Iskreno, nemam pojma kako si dobila ovo pismo, ali bitno da je stiglo u tvoje ruke i da ga čitaš. Sad su tri sata ujutro, prevruće mi je, glava mi je puna tebe i ne mogu se kome požaliti. Ne znam gdje si i ne znam hoću li te ikad više vidjeti. Ne znam hoćeš li ikad pročitati ovo pismo, ali zaista je bitno da ga pročitaš.. Vidiš, već na samom početku naše veze htio sam ti nešto reći, no nikada nisam imao prilike. Mislim da je ovo najbolji način, jednostavno napisati na papir i čekati da pročitaš. Svjestan sam da te više nikada neću vidjeti i znam kako ćeš pronaći svoj put i okrenuti novu stranicu. No postoji nešto što sam ti htio reći onu večer, nešto što ti ni James nije htio priznati.. Znam da ćeš me zamrziti zbog ovoga, ali iskreno.. već odavno znam da sam tvoju mržnju zaslužio. Nadam se da ćeš mi jednog dana moći oprostiti, ali sumnjam. Ono što sam ti napravio, ono što sam radio tijekom naše veze se ne može oprostiti...

Sjećaš li se one noći kad smo se upoznali? Za šankom dok si već i sama popila previše sokova.. I kad si upala u sobu dok sam ševio onu žensku? Ah, pa naravno da se sjećaš. Mislim kako na tu večer pomisliš svaki dan, svako jutro kad se probudiš. I vjerojatno misliš, zapravo sigurna si da je naš susret bio slučajan. Iskreno i sam bih volio da jest, ali nije..

Već i sama znaš, jer ti je James rekao, da sam pripadao njegovoj skupini. Znaš i sama što radimo u takvoj bandi i na što je ona sve spremna. Ubijali smo Rose, nekolicina njih je silovala nedužne djevojke, pljačkali smo... nikoga nismo birali, nitko nam nije bio izuzetak, pa tako ni ti. Vidiš James je znao tko si. Znao je iz koje obitelji dolaziš, gdje ideš i što radiš. Bio opsjednut tobom na neko vrijeme. No, nije ti smio prići, nije čak ni htio razgovarati s tobom. I onda je izabrao mene.. Htio ti se osvetiti preko mene i ja sam na to pristao. Dugo je planirao način na koji bih te mogao upoznati, ali ti si stalno bila ili u školi ili u kući, tako da nismo imali mnogo opcija. Ali te večeri si se pojavila na tulumu gdje je cijela naša banda bila prisutna. Te noći si upala u najveću zamku..

Bila si zaista mirna djevojka puna glupih pravila i meni je to dizalo živce. Jer nikada nisam upoznao djevojku sličnu tebi. Moj tip žene je oduvijek bio čudan. Volio sam divlje cure koje znaju što žele, koje piju, puše, te također nisu previše emotivne i vezive osobe. Ti si bila totalna suprotnost. Mrzio sam što se praviš pristojna i nevina kad ustvari to nikada nisi ni bila. Pobjegao sam od tebe jer si mi već na prvih 5 minuta dosadila. Kasnije sam pričao sa Jamesom, molio ga da me ne spaja s tobom, ali već je bilo gotovo.. Imao je pripremljen plan, tako da sam ostao zaglavljen s tobom. Od te večeri te nisam vidio i iskreno – zaboravio sam na tebe. Jer si mi bila potpuno nebitna. No, onda je došao na ideju da baš ja budem tvoj tjelohranitelj jer mu je David javio da tvoja majka traži nekoga tko će čuvati njenu slatku kćer. Nemaš pojma koliko sam popizdio zbog toga. Ja, da budem tvoj tjelohranitelj? Nisam mogao izdržati jednu jebenu minutu s tobom, a da ne poludim. Ovako sam te morao paziti 24 sata u komadu. Ni sam ne znam kako nisam završio na psihijatriju. Mrzio sam činjenicu, samu pomisao da ću te viđati svakog dana. Često sam se svađao sa Jamesom govorivši mu kako mi je dao najgori posao ikad. Jedino što bi me uveseljavalo svakog dana je bilo ljutiti te, svađati se s tobom i rasplakati te. Ni sama ne znaš koliko sam volio gledati te uplakanu, ljutu i tužnu. Ah, taj prizor bi mi popravio cijeli dan.. Nikada te nisam mogao podnijeti.

BrokenTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon