Chapter 26.

874 41 3
                                    

I dok su se oni ljubili i grlili iza škole prislonjeni na mokri zid kao nekakav najsretniji tek novoopečeni par nisu mogli ni slutiti da zapravo nisu sami. Upravo sad su mogli raditi što god ih je bilo volja, no ne bi mislili na to da ih netko gleda.. sa strane. James se sakrio iza velikog džipa na parkingu pokraj škole, upravo kraj Louisovog auta. Dok ih je gledao kako se mire nakon jedne sitne svađe koja je trajala svega nekoliko dana, odmah je razmišljao kako da prekine tu novu nastalu vezu.

„Kvragu!" Opsovao je i možda bi čak udario u auto pokraj kojeg stoji da oni dvoje nisu bili u blizini. Ona je potpuno preuzela kontrolu nad njim. Koliko je poznaje? Razmišljao je.. Malo više od mjesec dana i odmah se zaljubio u nju. Primjetio je da su stalno zajedno, još otkako je počeo raditi kod nje vidio je da se Louis ponaša drugačije. Nije toliko izlazio na tulume, više nije krao novac, ne bi koristio drogu u tolikoj mjeri, kocka skoro za njega više nije ni postojala. Sve je bilo dobro između Jamesa i njegove grupice, sve dok se ova mala glupača nije pojavila. Sa njenim prisutstvom, sjetio se da je zbog Rose izgubio roditelje, stoga je i počeo kovati planove toliko mračne da je sama pomisao na njih zgrozavajuća. A onda je odjednom izgubio tri člana samo zbog Brandonovog nepromišljenog pokušaja ubojstva. No Louisu kao da nije ništa. Kao da prije 2 tjedna nije bio u bolnici, na samom rubu života i smrti. Otkako je vidio da je druženje Louisa i Rose prešlo granicu, uporno je naređivao Brandonu da se počne tući s njim, da se svađaju konstantno i bez prekida, a zatim mu je James nabavio drogu koja ga je trebala gušiti, a onda potpuno i ubiti. To nažalost nije upalilo. Louis je kvario njegov savršeni plan. Možda bi on još i razmišljao o tome da nije vidio kako se Louis približava svome autu.. sam! Rose je već otišla sa Loganom i ovo je bila savršena prilika za nešto više, no to bi onda sve upropastilo. Ima on već jedan plan i ostvarit će ga jako skoro. Plan dovoljan da mu Rose više nikad ne oprosti..

*

*

Išla sam prema Loganovom autu i jedva sam primjetila da je njegov auto zapravo jedini u cijelom okruženju. Pokušavala sam sakriti taj glupi osmijeh no svaki put kad bih se sjetila Louisa i sebe maloprije iza škole taj osmijeh bi postajao još veći. Mi smo sad kao u vezi? Ne znam ni sama, ali drago mi je da smo riješili te nesuglasice i ne želim da se ponavljaju ovakve svađe između nas. Trebala mu je godina dok se samo odvojio od mene i dopustio mi da odem s Loganom kući. Zauzvrat sam mu morala obećati da dolazim večeras kod njega i boli me briga što će majka na to reći. Ušla sam u auto, a Logan je isto sekunde uzdahnuo jer se tih 5 minuta pretvorilo u pola sata.

„Znaš da sam mislio otići bez tebe." Nasmijao se dok je palio auto. Drago mi je da nije otišao, no bez obzira, šetala bih do kuće jer mi je to svega 10 – 15 minuta. „Čemu taj osmijeh na licu?" Primjetio je, a ja koliko god ga pokušavala sakriti to bi bila neuspješna misija. Sophijin poziv nas je samo još više zbližio. Da ona nije nazvala, tko to zna bi li bismo mi uopće završili jedno s drugim. A sad sam tako sretna zbog tog poziva iako sam prije nekoliko dana proklinjala i nju i Louisa i dan kad sam ga upoznala.

„Osmijeh?" Pitala sam ga, a on je radosno kimnuo glavom „Hmm, pa pričala sam s njim i čini mi se da smo se pomirili."

Logan već ionako sve zna o mom i Louisovom odnosu tako da sam mu ovo mogla slobodno reći. Tako mi je drago što je on došao. Bar imam s nekim popričati sad kad Laura više nije moja prijateljica. Da mogu, upravo sad bih počela skakti od sreće koliko mi je drago što smo Louis i ja sad 'mi'. Ne znam je li to nekakva veza, čak nisam ni pristala na ono kad me pitao hoću li mu biti djevojka.. to teoretski i nije bilo pitanje. Pitao je samo hoću li mu se vratiti. Kao da su odjednom izbrisane sve one prolivene suze, sve one psovke i sve noćne more koje sam imala zbog njega. Sa samo jednim njegovim poljupcem sve to je palo u zaborav.

„Pomirili ste se? Mislio sam da mu nećeš oprostiti." Pogledala sam ga i on se trudio ostaviti nekakav okej dojam, ali znala sam da mu nije drago. Louis mu se ispočetka nije sviđao, a kad je saznao za Sophiu to je samo pogoršalo Loganovo razmišljanje o njemu.

BrokenOnde as histórias ganham vida. Descobre agora