Chapter 15.

979 43 2
                                    

/Nekoliko dana kasnije.../

Sjedio je nasuprot mene, baš je vadio novu neotpakovanu kutiju cigareta iz podrpanog džepa. Cijelo vrijeme me je gledao kao da planira nešto, ali ovog puta nešto opasno i ozbiljno. To me strašilo jer on rijetko planira velike stvari.

„Hoćeš?" Pružio je kutiju prema meni, dok je jednu stavio između usana tražeći upaljač po džepovima. Kvragu, samo želim znati zašto sam sam s njim, zašto nije ostatak društva s nama, zašto smo sami u ovoj prostoriji. Uzeo sam cigaretu iz kutije i pripalio je tek kad je on upalio svoju.

„I dalje mi nisi rekao gdje su Luke, Aaron i ostali?" Pitao sam. Dim je samo izlazio iz njegovih usta, cigareta mu je stalno bila između usana, a cigaretu je popušio u samo dvije minute. Nervozan je dok tapka jednom nogom po hladnom i prašnjavom betonu. Nešto vrlo bitno se događa, a on skuplja hrabrosti reći mi to.. bar mislim tako!

„Vidi.. Rose sutra mora biti ovdje!" Rekao je te uvukao još jedan dim. I dalje nastavlja tu zajebanciju s Rose?! „Potrebna mi je. Prošli put me Aaron sjebao, ali sutra idem do kraja." Cigaretu je bacio na tlo i zgnječio je nogom, a zatim je uzeo novu. Ovaj lik živi za cigare!

„Što misliš učiniti s njom?" Brinem se za nju. Koliko god me ta mala nekad nervirala, kopala mi živce do beskraja, opet je želim zaštititi jer znam za što je sve James sposoban. Neću mu je tek tako predati. Ona se možda ponaša kao nevina svetica iako je daleko od toga. Samo iz nje moram izvući prljavu i zločestu djevojčicu željnu zabave i zabranjenih stvari, a točno znam kako ću to učiniti! Ona je sve samo ne dobra!

„Rose.. Ona me uništila!" Izgovorio je dok je zubima pokušao otvoriti pivo. Nije gledao u mene, ali glas mu je bio ozbiljan.

„Ne razumijem. Kako? Pa ti nju ni ne poznaješ!" Rekao sam. Pojavio mu se sitan osmijeh na licu kojeg je brzo uklonio. Otpio je pola pive i zapalio još jednu cigaretu. Kutija se polako troši, a on je sve nervozniji.

„Poznajem je i to vrlo dobro. Ona me uništila zajedno s još dvije osobe, a da nije ni toga svjesna. Zbog njih ja pljačkam, varam, bježim, kockam, ubijam, radim sve što ne smijem, nemam dom, nemam apsulutno nikoga u ovom jebenom životu." Udario je šakom u stol od silnog bijesa kojeg je osjećao dok je govorio. Kako ga je Rose mogla uništiti? Ona je dobra osoba, ponekad malo divlja, opasna i bezobrazna, ali opet tako naivna djevojka. Kako je ona sposobna u takvoj mjeri uništiti nečiji život ako ga uopće ne poznaje?

„Tko su te dvije osobe?" Pitao sam jer je spomenuo još dvije osobe. Znao sam da Rose nije sposobna učiniti to sasvim sama.

„Zapravo u početku su bile tri, kasnije je ta osoba odustala, a ove dvije su nastavile.. do samog kraja! Rekao bih ti tko su, ali ako ti kažem čitav moj plan propada.."

„Plan? Što misliš učiniti?"

„Mislim dokrajčiti te kurvine sinove. Jednog po jednog!" Rekao je to vrlo ozbiljno dok je zamišljeno gledao u jednu točku.

„Što ćeš napraviti Rose?" Pitao sam ga, ali bio je skroz u svom filmu, nisam siguran je li me uopće čuo. Sigurno smišlja što će učiniti. Kad planira nešto, on to radi temeljito i ne ostavlja nikakve tragove iza sebe. Zato mu policija nikad nije mogla učiniti ništa.

„Ona će mi služiti kao mamac. Njoj najvjerojatnije neću učiniti ništa, osim ako me se ne sjeti. Zato sam joj i rekao lažno ime, ne želim da se prisjeti ijednog trenutka provedenog sa mnom."

„Vi ste se družili?" Začudio sam se. Rose onu večer nije djelovala kao da ga je poznavala, naprotiv, bojala ga se, bilo ju je strah i povjerovala je u sve što joj je pričao. Tu večer je trebala biti moja, ali on je sve sjebao.

BrokenWhere stories live. Discover now