Chapter 45.

643 37 0
                                    

Užasna i zaista glasna grmljavina pomiješana sa udarnim pljuskom i nešto jačim vjetrom mi nije dala dovoljno mira da nastavim spavati, stoga sam se sav nervozan i nenaspavan morao probuditi. Sjeo sam i protrljao oči, te pogledavši prema vani vidio sam koliki je kaos nastao. Rose je i dalje spavala sva sklupčana. Vjerojatno ni ne čuje ovu grmljavinu i ovaj pljusak, ali zato osjeća njihovo djelovanje upravo zato što je od hladnoće obgrlila svoja koljena koja joj skoro pa dotiču bradu. Tako je sitna i mala, dok spava izgleda kao nekakvo dijete, ali ustvari je preslatka i prelijepa. Uzeo sam viška osušene ručnike iz torbe i pokrio je. Ne znam koliko joj je postalo toplije, ali zaista se nadam kako će je ovo bar malo ugrijati. Plava kosa joj pokriva pola lica, a usne su joj crvene, zapravo takvu crvenu boju rijetko kad ima i baš joj lijepo stoji. Drhti ispod ručnika koje sam stavio na nju, a po izrazu njenoga uspavanog lica, prepao sam se kako možda ima temperaturu. Blago sam stavio ruku na njeno čelo, a njegova toplina je bila normalna. Ne, nema fibru, samo joj je hladno. Uhhh.. Pogledam još jednom vani, prestalo je grmiti, ali kiša zato i dalje pada. Sunce će lagano izaći, a mrak postupno nestaje. Spava mi se, a nema te šanse ni mogućnosti koja će me natjerati da uspijem zaspati. Pogledam još jednom prema njoj i shvaćam kako je mirnija i kako joj nije toliko hladno kao maloprije. Uzmem torbu i po njoj počnem tražiti mobitel. Po sebi ima bijele točke, vjerojatno od morske soli koja se stvorila tamo zato što su kapljice padale po njemu kad smo se Rose i ja slikavali. Kad ga otključam, vidim da imam 7 propuštenih poziva od Jamesa, samo 1 od Davida, i 4 od.... od Cassie Ann. Nju ni ne mislim zvati! Isuse Rose bi poludjela kad bi saznala da ona ima moj broj. Ipak, zabrinu me pusti pozivi od Jamesa koji me nikad u životu nije ovoliko puta zvao. Iako je rano, ipak dodirnem njegovo ime i nazovem ga. Sve dok se ne javi, gledam Rose kako spava i shvaćam kako se sve ljepote ovog svijeta ne mogu mjeriti s ovom koja je ispred mene. Tako je lijepa..

"Kretenu jedan!" Njegov pozdrav za dobro jutro me i više nego 'oraspoloži' s obzirom na činjenicu kako sam se probudio. I dalje sam pospan i nemiran i samo želim da ova kiša prestane. Ide mi na živce.

"Oprosti ako sam te probudio.. Jutro je!" Glas mi je hrapav i shvaćam to kada izgovorim prve riječi otkako sam se probudio. Nakašljem se dva puta i na taj način pročistim grlo dok on naravno drži svoje prodike.

"Da, jutro je. Mogao si se javiti jučer kad sam te zvao!" I on je bio pospan, točno se moglo čuti po njegovom glasu kako sam ga prekinuo u spavanju.

"Zvuk mi je bio isključen." Ovaj put ga i ne lažem. Zvuk mi je zaista bio isključen, a i nisam htio puno koristiti mobitel s obzirom da mi je sad na 23 %.

"Gdje si ti? Čujem neko šuštanje.." Zbunjen kakav i jest ovako ujutro postavlja sasvim logično pitanje.

"U Brightonu.. Na plaži, ali veliko je nevrijeme." Pogledam vani kroz ova mala vratašca ispred sebe. Sunce je već izašlo u potpunosti, a kiša je gotovo pa prestala padati. U daljini se i dalje čuje ona ista grmljavina koja me probudila! Ugh!

"Na plaži? Koji ćeš kurac na plaži u 6 sati ujutro?" Zastao je i uzdahnuo, no onda je nastavio.. "S njom si, zar ne?"

"Aham.." Pogledao sam samo na trenutak prema njoj i shvatio kako i dalje spava. Bolje da spava nego da čuje kako pričam s osobom koja namjerava ubiti njene roditelje.. ako to dosad već nije napravio!

"Tom, nisam vas poslao tamo da se zabavljate. Kvragu posla sam vas tamo da je naučiš nečemu korisnom, a ne da se jebete!" Već je iznerviran, a nije se ni razbudio do kraja. Već ga mogu zamisliti u ono prljavom krevetu koji se nalazi u sobi tamnih zidova čija posteljina nije promijenjena mjesecima. Dosad je sigurno zapalio dvije cigarete i sad prelazi na treću.

"Ne mogu joj tek tako doći 'Rose ovo je pištolj! Naučit ću te kako ubiti nekoga'.. Trebam je pripremiti za takvo što!" Sjetim se kako sam pištolj ostavio doma u kutiji gdje bi trebao biti spremljen monitor jer znam kako tu kutiju nitko neće dirati bez ikakve potrebe.

Brokenजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें