S.N. - 5. BÖLÜM : 'KAÇIŞ'

2.7K 584 87
                                    


''Bu söylediğin doğru ama hoşlanmadığım kızlar için geçerli bir şey bu. Sen bu gruba dahil değilsin.''

Bu sözlerin ardından ne söylemem gerektiğini kestirememiştim. Ona karşı hiçbir şey hissetmiyordum. Zaten onun da beni sevebileceğini hiçbir zaman düşünmemiştim.

"Öyle mi? Ne zamandan beridir?" dedim.

Bunları söylerken bir yandan da çimlerden destek alarak ayağa kalktım. Böylece sanki sorduğum soru önemli değilmiş gibi davranıyordum.

Sessizleşti.

Sanki cevap arıyormuş gibi gözleri gözlerime çevrildi.

Tartıştığımız gün ki bakışlarının aksine bana o kadar ilgili bakıyordu ki bu iki adamın aynı kişi olması imkansız gibi geliyordu.

"Yanındayken kalbimin sesinden kendi sesimi duyamadığımı fark ettiğim zamandan beridir."

Bu cevabı beklemiyordum. Bu yüzden şaşırmış ve dağılmıştım. Sanki yüreğimde alışık olmadığım bir telaş başlamıştı. Sanki onun, benim onda gördüğümden daha fazlası olması dengemi altüst etmişti.

"Savaş-" dedim duraksayarak. "Hislerinde yanıldığını sen de biliyorsun."

Bu cümleyi bekliyormuş gibiydi, gülümsedi.

Sanırım dudaklarına nazaran gözleri daha farklı hissediyordu. Çünkü senin bir şeyden haberin yok der gibi, derin bir ifadeyle bakıyorlardı.

Sonra o da oturduğu yerden tek hamlede kalktı ve yüzünü yüzüme iyice yaklaştırdı. Ne yapmaya çalışıyordu bilmiyor ve kestiremiyordum.

Savaş'ı anlayabilmek dipsiz bir kuyunun en ucuna ulaşmaya çalışmak gibiydi.

"Gözlerime iyi bak. Yanılıp yanılmadığımı sadece sen görebilirsin." dedi.

Bana öylesine yakındı ki nefesinin nefesime çarptığını hissetmemek imkansızdı.

"Tamam." dedim rahatsızlıkla bir adım geriye sendeleyerek.

Savaş sanki bir şeyler daha söylemek istermişçesine üzerime doğru bir adım attı. Ama tam o sırada telefonum çalmaya başlayınca elimle Savaş'ın göğsünü ittim ve kendimden uzaklaştırdım.

Arayan geçen günlerde canlı müziğe gittiğim yerin sahibiydi.

"Alo, merhaba Defne Hanım."

"Merhabalar."

"Küçük bir boşluk buldum ve hemen sizi aramak istedim. Öncelikle paranız hesabınıza transfer edildi. Kiranızı ödemenizle ilgili problem yaşadığınızı belirtmiştiniz, bu yüzden geç olduğu için özür dileriz. Ayrıca geçen günkü performansınız bütün izleyiciler tarafından çok beğenildiği için sizi önümüzdeki hafta yeniden ağırlamak istiyoruz."

"Olur tabi ki." dedim mutlulukla. "Aynı mekan da mı?"

"Evet, aynı mekan da ve aynı saatte."

"Tamam, çok teşekkür ederim. İyi günler.

"İyi günler Defne Hanım."

Telefonumu kapattığımda mutlulukla yerimde zıplamaya başladım. Oradan gelen para aylardır ödeyemediğim kirayı kapatmamıza yeter de artardı. Böylece evden atılma tehlikemiz ortadan kalkacaktı.

Bu haberi yöneticiye hemen vermek istiyordum bu yüzden ona parayı ayarladığımla ilgili bir mesaj yazdım. Bu sırada Savaş şaşkınlıkla "Sen çalışıyor musun?" dedi.

SEVGİ NOTALARIDove le storie prendono vita. Scoprilo ora