5.kapitola- Záchranná misia

191 18 2
                                    


Krik ustal.Sebastian  stál vedľa mňa, ťažko dýchal a sledoval Logana roztiahnuteho na palube. Po silnej bolesti, nedostatku stravy, vody a energie sa proste zložil.

,,Tak, to by sme mali, čo povieš, Princezná?" zasmial sa Sebastian a pozrel na mňa. Na čele sa mu leskol pot.

,,Ty žartuješ však?" pozrela som na neho ale on sa len ďalej škeril.

,,Mali by sme zavolať do  najbližšej nemocnice, lekára , aj keď len to bude len cez  vysielaciu  vež, ale aspoň niekomu. Nemôžme tu takto byť." rozhodne som na neho pozrela.

Sebastian sa nádychol nosom a tónom ktorý naznačoval že je pekne nahnevaný sa do mňa obul.

,,A to už prečo? Neznamená že keď si tvoj frajer zlomil ruku budeme utekať mu volať záchranku. Napadlo tá vôbec že niekto možno nemá taký perfektný život ako ty? Ashley Halliwell, dcéra doktorov, máte vlastnú lekáreň aj ambulanciu, tvoj život je perfektný ale čo oni? Kto si aby si tu velila? Kto ti dal právo?"

Neveriacky som na neho pozrela. On mi tu ide vykrikovať o rodine a živote? Veď nemáme nič, sme na pustom ostrove odkázaný sami na seba. Nik nám nepomôže a je ukradnuté kto sú naši rodičia a kto nie. Sme tu my sami za seba nie oni.

,,Rob si čo chceš, Sebastian Argent, ak si zbabelec ostaň tu ale ja idem pre pomoc!" skríkla som po ňom.

Otváral ústa že niečo povie ale stčila som do neho a vybehla z lietadla. Vonku čakali všetci ostatný, stali tam a čakali kedy vyjdeme vonku a či im povieme čo sa stalo. Zastala som stať na krídle a rozhliadla sa po dave. Za mnou sa zjavil Sebastian a zdrapil ma za ruku.

,,Kam si myslíš že ideš?" sykol aby som ho počula len ja a prebodaval ma pohľadom.

,,Idem urobiť to čo som mala už dávno a na čo si ty nemal odvahu." Vrátila som mu to a vytrhla sa mu.

,,Sebastian, Ashley, čo sa tam stalo? Kde je Logan?" Z davu vystúpilo dievča. Hnedé vlasy mala zviazané v cope, hnedé oči jej žiarili.

,,Logan je v bezvedomí , bude v poriadku." odpovedal jej Sebastian ale ani na ňu nepozrel.

,,Čo sa stalo?" vyzvedala ďalej.

,,To nieje podstatne, podstatne je čo bude ďalej." Rozhliadla som sa po nich. Všetci na mňa prekvapene pozerali.

,,Logan nieje prvý ani jediný kto sa zranil. Viacerých z vás určite tiež niečo bolí. Narazene, zlomené, udrete možno len škrabance, ale boli to a potrebujete ošetrenie. A to vám nemôžem poskytnúť. Som dcéra lekárov a viem čo by sa mohlo stať, potrebujeme lekárov. Sami tu neprežijeme." chvíľu som ich nechala nech pochopia význam mojich slov. Pohŕdanie a hnev vystriedal strach.

,,V zadnej časti lietadla bol komunikátor, ak ho nájdeme, spojíme sa s ostatnými a zachránia nás. Hneď zajtra ráno idem či už s niekým z vás alebo sama, hľadať zadnú časť lietadla. Kto sa pridá bude len vítaný, kto nie nech má na pamäti ze zásoby nevydržia večne." Otočila som sa k Sebastianovi.

,,Toto už nieje len o tebe Argent, ide aj o naše životy. " povedala som mu potichu a otočila sa na odchod. Všetci čo boli dole sa ustúpili a urobili mi cestičku.

****
Sedela som tam už dlho. Chvíľu som sa túlala po lese ale nakoniec som sa aj tak vrátila do lietadla. Argentová "oslava" sa nakoniec nekonala. Všetci pochopili kde končí sranda.

,,Ahoj, môžem sa pridať?" vedľa mňa sa zjavila záplava hnedych vlasov.

Sedela som vedľa Logana a pozorovala ho ako spí. O mňa sa spánok ani nepokúsil aj keď by som mala lebo ráno má čaká dlhá cesta. Logan sa sem tam zo spánku na pár sekúnd zobudil ale potom znova upadol do spánku.

Survival never endsWhere stories live. Discover now