35. "l'autre" (editovano)

13K 669 23
                                    

                    

               „Ne dozvoli da te strah zaustavi na putu ka sreći! Preskoči tu pukotinu, obiđi tu izbočinu, šutni taj kamen i ostavljajući prepreke iza sebe, pruži korak ka budućnosti koja čeka."



„Plan ti je veoma ambiciozan, nema šta. Ja tu ne bih ništa menjala!"

„Jel ti mene zajebavaš?" Pitao je Sergej, nakon njenog komentara.

„Šta ti pada na pamet?" Odgovorila je Tara praveći začuđenu facu i usput pokušavajući zadržati ozbiljan izraz lica, što je bilo posebno teško nakon što je krišom pogledala u ostale koji su se jedva suzdržavali ne prasnuti u smeh.

Sedeli su u piceriji u blizini škole, gde su svi zajedno svratili nakon što su im se završili časovi.

Tara je naslonjena rukom na naslon separea bila okrenuta ka Sergeju koji je sedeo iza nje zajedno sa Irenom, Viktorom, Markom i Koljom dok su u separeu pored nje sedeli Karla, Deril, Lara i Liam.

"To je veoma interesantna ideja, nema šta," nastavila je, "...ali ako misliš da to ponoviš pred Vladimirom i Natašom onda si luđi nego što sam mislila."

Okrenula se od njega i zagrizla veliko parče pice sa duplo više sira, koju je naručivala svaki put kada su ovde svratili.

U školi su imali konsultacije u usmeravanju šta i gde dalje posle srednje i to je bila tema celoga dana.

Iako je većina već odlučila, čak i poslala prijave na željene fakultete nekolicina, među kojima je bio i Sergej nisu još imali predstavu šta žele da studiraju.

On je doduše rekao da je njegov plan da pauzira jednu godinu, pomogne u vođenju posla i možda malo putuje kada Irena bude mogla od obaveza na faksu. Sve u svemu, da narednu godinu uživa odmarajući se od škole i svega vezano za učenje.

Tara je znala da nema šanse da mu to roditelji dozvole i iskreno se iznenadila kada je čula njegov plan. Bila je ubeđena da će se on pridružiti Ireni gde god ona odlučila studirati ali nakon Irenine izjave da ostaje kod kuće i da će; kao i Tara; ići na lokalni faks bilo joj je malo jasnije.

Ostali su sa nestrpljenjem i bojazni čekali odgovore od fakulteta na koje su konkurisali, i poslednja opcija im je svima bila ostati kod kuće. Svi su želeli promenu, avanturu i u neku ruku dokaz da su dovoljno odrasli da odu od roditelja i da se osamostale.

Naravno, koliko se mogu osamostaliti kada će tate i mama i dalje plaćati sve troškove studiranja i smeštaja.

Kolja je dobio sportsku stipendiju i nije se poput ostalih brinuo ali Tara je pretpostavljala da mu je bilo teško što će možda po prvi put u životu on i Sergej krenuti odvojenim putevima.

Zato je verovatno i ostao ćutati posle Sergejeve izjave i samo se poput ostalih smeškao i pustio Taru da kaže svoje mišljenje.

"Bolje bi ti bilo da umesto što rušiš moje snove, požuriš sa jelom jer samo na tebe čekamo, pametnice" Sarkastično je rekao Sergej i Tara je pogledavši oko sebe videla da su zaista svi sem nje završili.

Ustala je, i iako je bila više nego sita, poslednji komad ponela sa sobom ne mogavši odoleti da ga ostavi iza sebe.

"Nema šanse da to uneseš u moju bebicu !" Rekao je Kolja kada ju je na vratima ugledao sa parčetom pice u ruci.

Samo Budi Tu❕❕❕Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora