11. Suočavanja (editovano)

15.9K 672 27
                                    


                 "Samo zato što ste nešto videli svojim očima, zaista nije uvek opravdan razlog da u to automatski poverujete; verujte mi!!!"



Proteklih par dana školom su kružile razne glasine.

Od toga da spava sa Sergejem i Koljom; naravno istovremeno; kao i povremeno sa ostalim momcima iz grupe. Zatim, da je u prethodnoj školi spavala sa nastavnikom koji se zbog skandala ubio pa su je morali premestiti. Pa sve do, lično njoj omiljene, da je Tara u stvari Terens; Sergejev i Koljin daleki rođak; kog su zbog promene pola roditelji izbacili iz kuće a Ivanovi se sažalili i primili ga dok ne završi školska godina.

Taru ni najmanje nisu doticali tračevi vezani za nju, čak šta više, većina ju je prilično zabavljala pa je jednom prilikom, kao slučajno, na odmoru ušetala u muški wc i prišla pisoarima. Tek kada su prisutni momci počeli da se zakopčavaju, ljutito uzvikuju: "Šta, koji k....?", ona se počela izvinjavati i izlazeći, kao postiđeno gledajući u pod rekla: "Navika!"

Lara je posle toga izjavila da "kada poraste" želi biti Tara a Deril je njoj u čast dao izraditi majicu sa natpisom Pišam stojeći iz navike.

Tara je, kao i svi ostali znala ko stoji iza širenja tih glasina, jer je Brendi tih dana šetala hodnicima sa samozadovoljnim, plastičnim osmehom na licu, kao da je upravo proglašena za mis univerzuma.

Taman se pridružila Karli u učionici i sela pored nje kada je Brendi ušla sa svojim pratiljama koje su bile, gle čuda, identično obučene. Tara se pitala kako to funkcioniše? Da li svaka od njih kada ide u kupovinu kupuje u tri primerka ili šta?

Brendi je u stilu prave dive zabacila kosu jednim pokretom ruke i prolazeći pored Tarine klupe, sa lažnim saosećanjem u glasu rekla: "Nadam se da si dobro, čula sam šta se sve priča. Ne znam kako uopšte možeš da se pojaviš u školi. Ja znam da bih se ja sakrila u mišiju rupu."

Pre nego što je Tara uspela da odgovori na njeno ali i zaprepaštenje svih ostalih, Karla je odjednom skočila sa stolice i besno počela da viče: "Prestani više, svi znamo ko priča te stvari o Tari, i to iz ljubomore. Ne možeš da podneseš da ne budeš u centru pažnje. Verovatno se zato i tako oblačiš?"

"E pa samo da znaš, to što si se rodila gola ne znači da ne možeš sada, napokon, posle sedamnaest godina da se obučeš!!!"

"Karla, ti si moj idol!" Uzviknula je Tara i zatapšala a onda su i svi ostali; naravno sem Brendi i njenih pajdašica; počeli da aplaudiraju i skandiraju "Karla!", "Karla!"

Ona se odmah nakon svog malog ispada vratila u staro izdanje, pocrvenela kao paradajz i sela zaklonivši se kosom. Izgleda da ona kao i Deril, uprkos inače za nju netipičnom ponašanju, burno reaguje kada treba braniti prijatelje...

Njih dvoje su kao stvoreni jedno za drugo. Pomislila je Tara posmatrajući sramežljivu devojku pored sebe, koja je upravo htela to ili ne izašla iz anonimnosti.

"Kako se usuđuješ? Platićeš mi za ovo! Šta ti misliš ko si ti da mi se tako obraćaš?" Besna kao furija i osramoćena, vikala je Brendi.

"Promeniću ti lični opis, čuješ? Od sada se dobro pazi kada...."

Škripa stolice i Tarino lice koje se stvorilo ispred nje ju je zaustavilo u sred rečenice.

Tara joj se unela u facu toliko blizu da su im se nosovi skoro dodirivali, i pretećim glasom rekla: "Ako joj bude falila i dlaka sa glave, tebi će zafaliti glava."

Samo Budi Tu❕❕❕Where stories live. Discover now