22. Devojka od milion dolara (editovano)

13.9K 651 22
                                    

               „Stvari koje drugi čine za vas, definišu vas kao osobu podjednako koliko i stvari koje vi činite za druge!"



"Gospođice Martin, želite li nešto da dodate ???" Gledajući Taru preko ruba metalnog okvira naočara, pitao je omanji tamnoputi čovek, prosede kose i veoma ozbiljnog izraza lica.

Nalazila se u kancelariji direktora Hovertona, koji je sedeo za svojim velikim stolom a ona je stajala sa druge strane istoga.

Na njenoj strani nije bilo stolica jer direktor nije želeo da se učenici koji se nađu u njegovoj kancelariji osećaju opušteno, zavaljeni u udobne stolice. Stajali su mirno ispred njega i većini je to bilo veoma neprijatno iskustvo.

Tara doduše nije spadala u tu većinu. Njegov pogled je sa neodobravanjem prešao preko njenog lica kada je odrično odmahnula glavom, ni malo ne zastrašena njegovim veoma hladnim pogledom i glasom koji je zahtevao autoritet.

Tara zaista nije znala šta više da doda, priznala je sve, šta još hoće od nje?

"Gospođica Kovač je još uvek u ambulanti sa majkom, imate sreće što joj nos ipak nije slomljen inače..." Nije završio ali Tara je pretpostavljala da je želeo reći da bi kazna bila puno gora od trenutne.

Nedelju dana suspenzije iz škole, obavezan razgovor sa školskim psihologom do kraja školske godine i mora da se prijavi u grupu "program za obuzdavanje besa".

Tara nije imala problema sa besom, sve je uradila potpuno sabrano i proračunato ali naravno, nije to mogla priznati direktoru Hovertonu.

Izlazeći iz njegove kancelarije ugledala je Sergejevo lice koje je bilo izvijeno u grimasu i izmamilo joj osmeh koji je uspešno prikrila kosom i spuštenom glavom. Znala je da je zabrinut za nju a ujedno i srećan i u neverici zbog onog što je uradila.

Prišla mu je i prošaputala: "Kako je Irena?" zabrinuto ali vodeći računa da je ne čuje direktor. Zvučalo bi čudno da se brine za nekoga kome je pre manje od sat vremena nabila šaku u nos!

Sergej ju je bez reči povukao nekoliko metara dalje gde ih je iza ugla čekala cela "banda". Svi su je gledali sa blagom nevericom, Lara i sa osmehom od uha do uha a momci su joj čestitali na dobrom krošeu...

Samo su oni naravno znali pravi razlog njenog postupka. Svi drugi su mislili da je napala Irenu i da su se potukle zbog Ireninog ponašanja prema Sergeju, a istina je to da se Aron vratio u školu i da bi sprečila Sergeja da napravi glupost i upropasti ceo plan ona je reagovala prva.


/.../


Čim su došli u školu, videli su grupicu Aronovih sledbenika kako se okupila oko njega na parkingu. Još uvek mu je jedna ruka bila u gipsu i nosio je štaku da mu olakša hodanje, Irena je stajala pored njega i izgledala gore nego ikada.

Sergej je rekao Tari da je veče pre Irena rekla kako ne zna da li će moći izdržati ponovo njegovu blizinu sada kada je toliko vremena provela slobodna i sa Sergejem.

Razmišljala je i da ne dođe u školu, da se pravi bolesna ali to ne bi njega sprečilo da dođe do nje kući. Bila je očajna i Tara je morala da prizna da je tako i izgledala.

Tara i Kolja su strahovali da se Sergej neće moći kontrolisati kada ih vidi zajedno pa je Tara iskoristila priliku kada je Irena bila na jedinom mestu u školi slobodna od svoje zle senke Arona, ženskom WC-u, i krenula u izvršenje svog plana.

Samo Budi Tu❕❕❕Where stories live. Discover now