19. Ostani (editovano)

14.2K 644 25
                                    



„Svaka devojka želi da se oseća sigurno pored muškarca kog voli. Budi njen zaštitnik i šampion i voleće te zauvek."



„Sranje, sranje, sranje,.....„ Ponavljala je Tara u sebi dok je mračnim hodnikom vukla Irenu iza sebe, i nadala se da će uspeti nezapaženo proći do pomoćnog izlaza. Zastala je kada se nečija senka pojavila pred njom i gurnula uplašenu Irenu iza sebe.

„Tara, stvarno!? Pa ona je za celu glavu viša od tebe a ti je kriješ iza svojih leđa!?" Hodnikom se podrugljivo prolomio duboki glas.

Hari!

„Ne znam da li si ovo ikada čuo iz usta neke devojke ali mi je zaista drago što te vidim." Rekla mu je Tara koja je odahnula ugledavši poznato lice.

„Ah, vidim i dalje pokušavaš biti duhovita."

„Doduše i dalje bezuspešno ali samo nastavi da se trudiš." Rekao je Hari sa lažnim saosećanjem u glasu, a onda je pogledao u Irenu koja se premeštala sa noge na nogu nervozno gledajući iza sebe.

Ozbiljnim glasom i prebacivši potpuno u profesionalni režim, rekao joj je da ide sa njim i da će je on bezbedno odvesti kući.

„Sergej će brzo doći za nama, samo da se pozdravi sa gostima." Dodao je kada je primetio da ona i dalje okleva da krene sa njim.

„Hari je siguran, ne brini, jedino nema smisla za humor." Rekla joj je Tara i blago gurnula ukočenu devojku prema vratima koja je Hari već otvorio.

Irena je samo klimnula glavom koju je brzo spustila gledajući u pod.

To je bilo neobično za devojku koja je hodala visoko uzdignute glave ali Tara je primetila da su joj se oči već napunile suzama i da njen pokušaj da je nasmeje nije uspeo. 

„Izdrži još samo malo. Aleksei i Nikolaj će sve rešiti." Pokušala je utešiti Irenu ali iskreno, nije imala pojma kada će se napokon rešiti Arona i Roberta.

Robert je i bio razlog zašto se njih dve sada šunjaju po mračnim hodnicima umesto da igraju, piju i slave Sergejevo i Koljino punoletstvo zajedno sa ostalima u klubu.

Danas je blizancima osamnaesti rođendan i posle dve nedelje priprema uspeli su da ih iznenade. Naravno znali su da im se nešto priprema ali totalno su fulali dan. Bili su ubeđeni da je žurka iznenađenja sutra.

Irena je javila Tari da Aron izlazi iz bolnice u subotu i zbog toga su pomerili sve za petak.

Svi su se složili da bez nje Sergeju neće biti do slavlja tako da to nije bilo upitno.

Mislili su da im pruže još malo zajedničkih trenutaka. Kada Aron dođe kući, od Irene će očekivati da provede svaki trenutak sa njim i ona i Sergej ne znaju kada će ponovo moći provesti vreme zajedno. Zbog svega toga je Tari bilo još žalije što se sve ovako odigralo.

/.../

Kada je u jednom trenutku, dok su igrale na podijumu, Ireni sva boja nestala sa lica gledajući ka ulazu Tara je znala da nešto nije u redu.

Okrenula se i prateći Irenin prestrašen pogled ugledala stariju i malo uglađeniju verziju Arona, kako u pratnji dvojice sudeći po izgledu telohranitelja, ulazi u klub.

Tara je odmah znala da gleda u Roberta, Aronovog starijeg brata i da ako on ugleda Irenu sav njihov trud pada u vodu.

Uhvatila je Irenu za ruku i povukla je prema neosvetljenom delu podijuma prateći sve vreme pogledom Roberta.

Samo Budi Tu❕❕❕Where stories live. Discover now