29.časť

248 29 3
                                    

,,Opýtam sa ťa to posledný krát Megan. Pomôžeš nám ju nájsť alebo zomrieš?" chladným hlasom som sa pýtal čiernovlasej čarodejnice, ktorú práve držím pod krkom. Celé dni sa snažíme nájsť s Elijahom čarodejnicu, ktorá nám urobí láskavosť a vyčaruje to blbé kúzlo na nájdenie Luny, no každá sa vyhovára, že buď ho nevie vytvoriť alebo, keď ho vytvorí je v lese pri meste. Problém je, že tento les je veľký až sa v ňom dokážu stratiť aj lesné zvieratá.

Megan na mňa hľadala vyplašene a v sivých očiach jej prevládal strach. Jej tep srdca bolo počuť na kilometre ďaleko. Nepravidelne dýchala.

Potreboval som nájsť Lunu. Čo ak naozaj ju nemá pri sebe Mikael? Možno niekam utiekla. Neviem či vôbec ešte žije!
Zase nemôžem vylúčiť možnosť, že Mikael ju už našiel a teraz ju niekde mučí.
,,Dobre. Urobím to kúzlo len ma prosím nezabíjajte." prosila.
Konečne.
Uvoľnil som zovretie a pustil ju. Z buchotom spadla na zem a snažila sa nadýchnuť.
,,Niklaus, mal by si zvoliť iný postup na žiadanie pomoci. " poučoval ma Elijah. Nevšímal som si ho. Megan sa zdvihla zo zeme a prišla k malému, drevenému stolu na ktorom bola rozložená mapa celého mesta. Okolo mapy mala položené sviece rôznej farby a veľkosti. Na mapu vysypala múku a zapálila sviece.
Pozorne som ju sledoval, aby sa náhodou nepokúsila o kliatbu na mňa a Elijaha. Zatvorila oči a nastavila ruky nad mapu. Bol som napätý a chcel, aby sa to podarilo. Počas toho som myšlienkami narazil na pár otázok, ktoré sa mi ozývajú v hlave ako zvony.
Prečo ju chcem nájsť? Prečo mi na nej vlastne tak záleží? Prečo si lámem hlavu nad jedným dievčaťom, ktoré ani poriadne nepoznám? Prečo hľadám krehké a nevinné stvorenie, ktoré sa môže každú chvíľu premeniť na krvilačnú beštiu akou som bol ja?

Mega začala vyslovovať slová, ktoré jasne naznačovalo, že robí vyhľadávacie kúzlo aby našla Lunu. Sviečky sa v sekunde zapálili. Moju pozornosť upútal plameň na poslednej sviečke. Tmavá modrá farba vo mne prebúdzala veľa pocitov. Strach sa miešal so šťastím, zlosť s radosťou a hnev so zúfalstvom.

Ten modrý plameň mi vydával signál, že je nebezpečné sa k nemu približovať. No zároveň bol nádherný a nedalo si ho len tak nevšimnúť. Nedokázal som z neho odtrhnúť zrak. Bol neodolateľný ako Luna. Jasne naznačoval, že aj tie najkrajšie bytosti môžu byť nebezpečné.

Modrý plameň sa odrazu rozšíril na ostatné sviečky akoby na ne skákal. Zmätene som sledoval situáciu, ktorá sa predo mnou diala.

Megan rýchlo otvorila oči a stiahla ruky k bokom. Odstúpila od mapy, ktorú zachytil nebezpečný modrý plameň.

Jeho plamene pohltili papier na ktorom bol zobrazený plán mesta.

,,Nemôžem ju nájsť." vzdychla. Z očí jej unikla malá slza strachu.

,,Je niekde v lese, ale nemôžem ju nájsť presnejšie. Akoby sa počas dňa vyparila zo zemského povrchu." dodala. Chytil som sa za hlavu a urobil pár nervóznych krokov vzad. Znova rovnaká odpoveď.

,,Počkaj, vravela si, že ju nemôžeš nájsť teraz? Keď je deň?" zamyslene sa spýtal Elijah.

,,Cítim ju, že sa nachádza v lese, ale nemôžem nájsť presné miesto. Je chránená nejakým kúzlom, ktoré mi ju nedovoľuje nájsť." vysvetlila. ,,Zvláštne je, že toto kúzlo nie je pre takéto bytosti, ako sú upíri, vlkolaci či čarodejnice možné vytvoriť."

,,Môže to mať aj niečo spoločné s tým, že je dcéra noci?" napadlo ma. Viem, dohodol som sa so súrodencami, že to nebudeme nikomu hovoriť ale možno to s tým nejako súvisí. Aj tak ju zabijem. Už je to jedno.

,,Ona je dcéra noci?" neveriacky hádzala pohľad na mňa a Elijaha.

,,Má to niečo s tým spoločné alebo nie?" strácal som trpezlivosť.

,,Ak je naozaj dcéra noci je možné, že ju pomocou kúzla nedokáže žiaden čarodejník nájsť. Tieto dcéry sa ukážu iba v noci. Ak majú veľa energie, nebude ich možné nájsť ani v tedy. Luna je v tomto prípade asi vážne zranená, pretože cítim jej prítomnosť, no nájsť ju kúzlom bude možné iba na krvavý mesiac a ten je až o niekoľko rokov." zhrnula. Mal som dosť informácií na to, aby som ju našiel.

,,Fajn. Dnes ju pôjdeme hľadať do lesa." otočil som sa na Elijaha a zoznámil ho s plánom. Neprotestoval, našťastie.

Otočil som sa na päte a chystal sa na odchod.

,,A čo bude s ňou?" dodal.

,,Zatiaľ ju nechám žiť. No ak to niekomu povie, jej hlava bude visieť na nástenke v mojej izbe." skončil som rozhovor a spolu s Elijahom odišiel.

Ahojte ľudkovia, prosím prepáčte mi to veeeľke zdržanie. Mala som problém s internetom ale už je všetko v poriadku. Ako ste sa za ten dlhý čas mali? Baby, bolo veľa kúpačov? Ja som ich našťastie mala menej, no na druhý rok budem liata s vedrami :(

Viem, že ste trošku nahnevaný, že som len toľko napísala za ten dlhý čas a hlboko sa vám ospravedlňujem. Ale aspoň ste sa dozvedeli, ako má Klaus nájsť Lunu. Musíme myslieť pozitívne... :))

Tak sa s vami lúčim a držím palce tým, ktorých čaká monitor či maturitné skúšky, atď.

Lubim Vás <3

Night moonWhere stories live. Discover now