13.časť

352 35 0
                                    

,,Čo ťa zdržalo?" opýtal sa ma Kol hneď ako som vošiel dnu.
,,Ester mala jednu knihu, kde mala napísané všetko o bytostich, však?" opýtal som sa brata.
,,Ano ale na čo ti bude?" vošiel do miestnosti Elijah.
,,Kde je?"
,,Načo ti bude?" zopakoval Elijahovu otázku Kol.
,,Chcem len niečo si overiť. Tak, kde je?" strácal som trpezlivosť. To je také ťažké odpovedať na jednu blbú otázku?
,,Hore na povale." povedal Kol. Upírskou rýchlosťou som sa presunul hore na povalu. Začal som hľadať tú knihu. Po dlhom hľadaní som ju objavil. Vážne tu treba urobiť poriadok. Zišiel som s ňou dole, do obývačky a položil ju na stôl. Moji bratia na mňa prekvapene pozerali. Nevšímal som si ich. Otvoril som knihu a začal hľadať.

Elijah:
Dnes je Niklaus nejaký divný. Najprv išiel zabiť Lunu, vrátil sa po troch hodinách a to som mu už volal a teraz niečo hľadá v matkinej knihe kúziel.
,,Elijah, náš bratček Kol išiel do baru. Choď dať na neho pozor. Veď vieš aký je. " Klaus sa ku mne ani neotočil. Takého som ho ešte nevidel. Radšej som bol ticho a išiel pohľadať Kola.

Klaus:

Je pol druhej ráno a ja ešte stále som nenašiel nič, ohľadom tých očí.
,,Čo toľko hľadáš?" opýtal sa ma Elijah hneď ako prišiel domov aj s opitým Kolom. Rozhodol som sa, že mu to poviem. Možno niečo o tom vie.
,,Hľadám, niečo o tom náramku, ktorý nosila Luna,..."
,,Ako to myslíš, nosila?" skočil mi do reči.
,,Požičal som si ho. Ale vráťme sa k téme..."
,,Počkaj, na čo ti bude jej náramok?" znova mi skočil do reči. Vstal som a podišiel k malému trezoru. Elijah ma iba sledoval. Z neho som vybral Lunin náramok. Bol veľký a natretý hnedou farbou. Celý bol ozdobený rôznymi zlatými tvarmi. V strede bol kameň ametist fialovej farby. Podišiel som Elijahovy a ukázal mu náramok.
,,Spoznávaš túto vecičku?" bol prekvapený. Vzal si náramok do rúk a začal si ho prezerať. Sadol som si oproti nemu. Stále bol prekvapený.
,,Toto nosila Luna vždy na ruke." jednoducho som odpovedal.

Elijah:

Neveril som vlastným očiam. V ruke som držal náramok, ktorý nosia iba dcéry noci. Vraj majú v tom kameni uveznené svoje druhé zlé Ja. Môžu ovládať noc, tiene a tiež temnotu. Ak ich naštve nejaký upír, dokáže mu vziať jej ochranu proti slnku, čo znamená, že upír zhorí pretože nenájde nikdy tieň a ani ho ten prsteň neubráni. Sú veľmi nebezpečné. Za svoj život som sa ešte s ňou nestretol. Bohyňa mesiaca môže mať iba jednu dcéru. Ak sa jej nenarodí do určitého veku, musí si vybrať jedno dievča, ktoré preberie moc.
,,Si si istý, že toto patrí Lune?" opýtal som sa brata.
,,Áno. A ešte jedna vec. Keď som ju skoro zabil, zadíval som sa jej do oči a vydel som ako sa sfarbili do modra a vytvorili modrý mesiac. Je to normálne?" zisťoval si informácie. Takže to nie je iba legenda, ale skutočnosť.
,,Vysvetlím ti to. " začal som.
,,Počúvam." vyrozprával som mu všetko čo viem o dcérach mesiaca. Udivene na mňa pozeral.
,,Takže tu máme tu princeznú noci. To vysvetľuje, prečo minule zmizla. " povedal napokon. Zazvonil mu na chvíľu mobil. Asi SMS-ka. Prečítal ju a prekvapene zdvihol hlavu a pozral sa na mňa.
,,Marcel sa dozvedel, že Luna existuje a aj vie kde je a chce ju zabiť."

Night moonWhere stories live. Discover now