28.časť

275 34 7
                                    

,,Čože?" zhíkol Kol. Všetci sme boli prekvapený. 

,,Luna žije!" zdôraznila Rebekah. Oči sa jej rozžiarili šťastím. Bola nadšená, že jej nová kamarátka žije. Celá natešená chcela od radosti robiť mlynské kolesá. 

Elijah bol tiež šťastný, no po chvíli ho zaliali starosti. Tri týždne všetci žili v tom, že je Luna mŕtva a pritom to skladovali mŕtve telo jej kamarátky zo školy Lusy. Nevedia kde je Luna a ani či ešte vôbec žije.

,,Ale asi dlho nebude." rovnako aj Klausa trápil rovnaký problém. Nevedel skoro vôbec nič o Lune. Až teraz pochopil, čo tým Mikael myslel. Zohnal si nejakú čarodejnicu, aby preniesla podobu Luny na Lusy. Našťastie sa materské znamienka nedajú okopírovať a preniesť na iných. Lusy bola jeho známa. Nevedela, že sú pôvodný upíri. Raz ju ovplyvnil, aby mu povedala informácie o Lune.  Nepoznal ju dlho. Najviac ho šve, že nevie kde je.

,,Vy nieste radi?" nechápala Rebekah svojich bratov. Neuvedomuje si, čo to znamená.

,,Ty to nechápeš? Mikael si zohnal nejakú čarodejnica, ktorá premenila Lusy na Luny aby my sme si mysleli, že je mŕtva." snaží sa jej vysvetliť Klaus situáciu.

,,Myslela som si, že budeš rád, že žije!" kričala. Nechápe, prečo sa neradujú. Veď nie je mŕtva.

,,Rebekah. Nevieme kde je. Mikael vravel, že nechá Klausa trpieť. On má Lunu a vie veľmi dobre, že sa ju budeme snažiť zachrániť! A možno utiekla, keď zabil Lusy. Nevieme presne kde je a ani či ešte žije. Chápeš?" pokúsil sa o to Elijah. Bál sa predstavy, keby ju našli na inom mieste mŕtvu, Klaus by to nevydržal.  Mal dosť, aký bol tie týždne smutný. Nepoznal ju dlho, ale bolo vidno, že Klausovi sa dostala pod kožu.

Rebekah zmizol úsmev. Myslela si, že jediný problém je Mikael a jeho smrť. No teraz musia nájsť Lunu.

,,Čo budeme robiť?" zmätene sa spýtala. 

,,Nájdeme Mikaela a zabijeme ho!" povedal rozhodnuto Klaus.

,,Ako vieš, že ju má Mikael?" nedalo Kolovi. 

,,Kol má prevdu. Nevieme, či ju má." súhlasil Elijah.

Klaus so zlosťou zatvoril truhlu. Celý čas smúti za ňou a pritom je niekde úplne inde a možno ešte živá! Pomstí sa mu za to.

,,Fajn. Čo budeme robiť?" opýtal sa s ľadovým hlasom, ktorý naháňal sestre zimomriavky. Všetci súrodenci sa na seba nemo pozreli. Bude ťažké ju nájsť. Môže byť kdekoľvek. 

,,Čo keby sme si zohnali čarodejnicu a ona by ju vyhľadala pomocou kúzla?" dostal nápad Kol. Všetci naň  údivom pozerali. Rebekah očakávala, že niečo také by navrhol Elijah.

,,Kol ty si génius!" pochváli brata Klus a ponáhľal sa nájsť nejakú čarodejnicu.

Ahojte, tak tu je taká trošku kratšia časť. Dúfam, že sa vám páčila. Písali ste mi, že kto je Lusy?

Na začiatku, keď Lune mali prísť do triedy nový žiaci ( Ted, Jakson, Mark a Jack) a medzi nimi bola aj Lusy :) 

Budem sa snažiť znova čo najskôr pridať ďalšiu časť :D

Lubim Vás :*     

Night moonWhere stories live. Discover now