61

149 5 0
                                    

Sabah kinadan önce hastaneye gitmem gerekiyordu . Birşeyler öğrenmek istiyorsam yanliz gitmeliydim. Sabah yataktan kalkıp hemen uzerimi giyindim. Sessizce odadan çıkıp dış kapıyı açtım. Evden çıkıp hastaneye sürdüm. Daha bir saatim vardı . Bakalım Ceren neyi kastediyordu .

Hastaneye gelince daha yarım saatim olduğu için Elçin 'in odasının önüne gittim . Odasına girince kimse yoktu . Sekreteri bile yoktu .Dosyalara ve kağıtlara baktim ama hiçbir şey yoktu şüphe çeken . Sadece hasta bilgileri ve onemsiz hastane zimbirtilari ile doluydu .
Yakalanmamak icin kapiyi actim.
Dikkat çekmeden dışarı cikip beklemeye basladim.
Elçin gelince kontrol için odaya girdim . Kontrolün ardından uzerimi giyinirken Elçin ise garip bir sekilde yuzume bakiyordu .

-Hala vazgeçmek için vaktin var . Vazgeç Eylül. Canın yanmadan vazgeç .

-Senin derdin ne neden Hazarla evlenmeme karsisin anlamıyorum. Biz zaten evliyiz dedim.

Bunu duyunca yuzunde beliren sinir ifadesi ile ayaga kalktı .

- siz ne yaptınız .

- Evlendik dedim parmagimdaki yüzüğü göstererek .

- Ne yaptığının farkında değilsin sen Eylül.

- Yeter seni dinlemek istemiyorum dedim.

Odadan çıkıp eve gittim. Hala birşey ogrenemedim. Belkide Ceren yalan söylüyordu . Ama neden Elçin evlenmemem gerektiğini söylüyor . Bunların derdi ne bilmiyorum ama biz çoktan evlendik ve sadece dugun yapacaktık.

Eve gelince Hazar televizyonda mac izliyordu . Içeri girince sen nerdeydin diye baktı .

- kontrol için hastaneye gittim dedim.

Şüphe çekmeye başlamıştım artık ama Ozan ve diğerlerinin gelmesi ile derin bir nefes alip kurtuldum dedim. evden çıkmak için yukarı çıktı . Bizim kinamiz olduğu gibi onlarında bekarlığa veda partisi vardı.

Ozan evi yikarcasina kapiya vurmaya başlayınca Hazar 'a donup kızlar yok diye bağırdım.

- Ben suçlu değilim diye ellerini kaldırınca iyice sinirlenip kizlar olursa yemin ediyorum seni bosarim dedim. Tabi o partide Ozan varsa erkek başına on kiz düşerdi . Ozan ' a ise yirmi kiz düşerdi . Beyza 'nin çekeceği vardı . Hazar evden gidince yerine bizim kızlar geldi .

Kina için yukarı çıkıp hazırlanmaya başladım. Saçlarımı maşa yapıp omuzlarimdan aşağı saldim. Üzerime giydiğim kırmızı uzun bindalli üzerinde altın rengi işlemler ile göz alıyordu . Saclarima ise altın rengi işlemeler ile dolu taç ile çok güzel olmuştum .

Aşağı kata inince kızların hazırlıklarını tamamladığını gördüm.yerlere konulan büyük minderler ve ortadaki atistirmaliklar ile çok güzel görünen bir yer olmuştu . Tüm lise arkadaşlarımız ve yakın dostlarımız ile dolmuştu . Hepsi ile konuşup hallerini hatirlarini sordum. Annem de olsaydı çok güzel bir gece olurdu belkide ama yoktu .

Özlem ve diğer kızlar kinayi yakmak için beni ortaya alıp başıma kırmızı bir örtü örttü . Meşhur türküyü söyleyerek kinayi yaktı . Annem yoktu ama yengem ve amcamın eşi buradaydı . Aksine teyzem de yoktu. Elçin diken üstünde oturur gibi oturuyordu . Yakılan kina ile başıma gelenler gözümün önünden geçince ağlamak elde değildi . Ağlamaya başlayınca Özlem gözlerimi silip
Hadi herkes oyuna diye tüm kadınları oynamaya kaldırdı . Herkes eğlenirken benim ise gözüm hala Elçin 'in üzerindeydi .
Elçin kalkınca ben de kenara çekildim. Acaba ne yapacaktı çok merak ediyordum. Telefonu ile mutfağa girince onu izlemek için bende girdim.

- Anne beni dinle . Olmaz anne daha yeni toparladı .

.......

- Hayır anne . Ona zarar vermiyor aksine çok mutlu .

.........

- Hayır yarın gelmeyeceksin .

Belgin teyze neden yarın gelmiyordu ki . Bunlar ne çeviriyor .

- Ona zarar verme fikrini aklından çıkar .

Kime zarar verecekti ki. Ortada gerçekten birşeyler dönüyordu ve Hazar 'in bile bundan haberi yoktu .

- Yarın gelmiyorsun anladın mi?Seni o düğünde görmek istemiyorum.

.........

-Yalvarman umrumda değil . Ne halin varsa gör . Şu lanet telefonu kapat.

Neler oluyor burada . Bu kiz ne saklıyor . Ceren haklı mi acaba .

SEÇİMWhere stories live. Discover now