53

159 5 0
                                    

Hazar ' dan

Çilek kokan bedeni ile yatakta yatıyordu . Iki saat önce sakinlesmis ve uyumaya başlamıştı . Bebek işi ise en garip olanıydı . Bu konuda bu kadar hassas olacağını dusunmemistim. Bebeği istediğini bilmiyordum. Ona sıkı sıkıya bağlanmıştı . Karnında bir melek taşıyordu ve bu benim melegimdi . Benim parcamdi.

Evden ayrildigimdan beri kafamda yankilaniyordu. Şimdi benim küçük kızım anne olacaktı. En kötüsü aile ve çevrenin bakışları onu bitirecekti. Yata geçtiğimden beri kafam dagilmiyordu . Benden sonra gelen Ozan da garip bir sekilde durgun durgun oturuyordu .

- Ozan ne oldu lan dedim ?

- Beyza benden ayrıldı diye somurttu
Sana ne oldu lan taze saman görmüş eşşek gibi siritiyorsun .

Ozan diyene kadar dikkat etmiyordum ama şimdi fark ediyorum da gerçekten siritiyordum.

- Baba oluyorum.

- Aaa tebrik ederim kardesim. Diyen Ozan bir anda kafasini cevirerek Ne diyon lan sen dedi .

- Eylül hamile oğlum . Baba oluyorum ben dedim. Baba kelimesi kulağıma çok iyi geliyordu . Ilk defa bu kadar güzel geliyordu . Ben baba oluyordum be. Nasıl da güzel birşeydi bu .

- Ozan ben şimdi amca mi oluyorum pezevenk herif dedi.

- Evet lan diyerek kafasına yastığı geçirdim.

- Lan ne biçim adamsın ya . Beden hızlı çıktın be.

Ozan ile biraz sohbetin ardından yattan ayrildim. Ceren ile olan birlikteligimde Ceren beni değil de Orkun 'u seçmişti . Yanlış seçimin kurbanı olmuştu . Ama ölümü daha ağır olmuştu . Kim öldürdü neden öldürüldü bilinmiyordu . Ama herkes benim oldurdugumu düşünüyordu . O gece eve geldiğimde annem kliniğe geri dönmüştü . Babam ise apar topar beni yurtdışında ki okula göndermişti .

Arabayi sağa kırıp bahçedeki garaja giriş yaptım. Eylül uyuyor olacağından duvara tırmanıp odasının balkonuna girdim. Balkon kapısını açıp iceri de yatan melegimin yanına uzandım. Çilek kokan saçlarına burnumu gömüp derin bir nefes aldım. Kokumu hissetmiş olacak ki kollarını belime doladi . Rahat ve huzurlu bir sekilde yatan minik bedeninde bana ait olan minik bir parça taşıyordu . Herşeye rağmen o parçanın mesuliyetini üstlenmişti .

Baba ve anne kelimeleri artık yabancı gelmiyordu . Insanın kendi evladının olması hem garip hemde muhteşem bir şeydi. Minik bir kızım yada oğlum olacaktı . Düşününce çok güzel geliyordu aslında . Bebegime doğar doğmaz beşiktaşlı formayı alacaktım.

Ama öncelikle herşeyi yoluna koymam gerekiyordu . Eylül 'u buradan uzaklaştırıp güvende olmasını saglamam gerekiyordu.Bebegi doğurması için onu buradan ailesinden uzak bir yere goturmem gerekiyordu . Yada herşeyi göze alıp ailesinin karşısına çıkmam gerekiyordu .

Düşünceler denizi içten içe insanı dibe çekiyor ve boguyordu. Özlem denen kiz hiç yardımcı olmuyordu ki sürekli bebegi aldirmamizi söyleyerek onu uzuyordu. Bebeğe bir şey olacak diye korkuyordum. Yarin sabah kesinlikle doktora gidip durumunu kontrol ettirmeliydik . Bunu kime yaptiracagimi da iyi biliyordum. Kesinlikle erkek doktor olmayacaktı . Kesinlikle .
Yoksa o hastaneyi yakar dibine kezzap dokerdim valla. Hiçbir erkek benim sevgilime dokunamazdi .

Sabah kimse uyanmadan evden çıktım. Kendi evimize girip kapıyı açtım. Babam her sabah olduğu gibi erken kalkmıştı . En iyi çözüm babamla konuşup durumu ona anlatmakti. Yukarı çıkıp uzerimi değiştirdim. Üzerime geçirdiğim bordo lakos ve siyah pantolonum ile aşağı kata indim.
Babam herzamanki gibi gazete okuyup kahvesini içiyordu .

- Gunaydin baba.

- Gunaydin Oğlum.

Gergin gözükmüyordu . Annem o kliniğe yattigindan beri babam iskolik biri haline geldi.

- Baba seninle konuşmak istediğim çok önemli bir mesele var dedim.

- Söyle Hazar . Arabani mi begenmedin ? Yenisini alırız .

- Bu araba ile ilgili değil daha önemli bir konu dedim.

- Allah aşkına Hazar insanı sinirlendirmede söyle oğlum.

Babam bakalım birazdan ne tepki verecekti duyduklarına .
Derin bir nefes alıp söylemeye basladim.

- Baba benim yakında bir çocuğum olacak .

- Ne diye bir tepki koydu . Sasirdigi yüzünden belli oluyordu . Sanırım biraz sonra sinirle evden koyardı .

- kız kim peki dedi büyük bir merakla .

- Koray Akman 'in kızı . Şu senin okulda gördüğün kiz .

- Istiyor musun HAZAR . Bu yaşta baba olmak ister misin oğlum. Senin yolunu bekleyen bir kadın ve çocuk ister misin ? Diyen babam biraz endişeli gibiydi .

- Herşeyden çok istiyorum baba . Benim parcami taşıyor . Ceren 'den sonra bana güvenen tek insan o . Beni seven bana bir hediye veren tek o .

Babam beni anlayışla karşıladı .Hatta uzun zamandır görmediğim gulumsemesini bile göstermiş oldu .

- Ne zaman istersen senin yanında olacağım oğlum. Kızın ailesi bilmiyorsa konuşup anlasabiliriz.

Bunu duymam bile yetmisti mutlu olmama . Babam bana güveniyordu . Babam arkamda olduğuna göre sıkıntı yoktu . Yemekten sonra Eylül 'u evden aldim. Birlikte hastaneye gittik . Eylül 'e ablam bakacakti . Ablamin odasina dogru ilerledik. Ozel bir hastane oldugu icin kalabalik degildi . Ablamin kapisini calinca gir diyene kadar bekledik.

Kapiyi açıp iceri girince ablam beni ve onu görünce şaşırdı . Bir nevi şok yaşadı .
Eylül'un parmaklarimi tutan elleri bir anda gerildi .

- Hazar senin ne işin var burada diyen ablam yerinden kalkti.

- Bize yardım etmen lazım. O...

- O hamile değil mi?Neyin var diye Eylül 'e baktı.

Bu kiz nereden biliyordu . Eylül ben ve Özlem denen kız birde babam biliyordu . Ablam ne ara öğrendi bunu anlamıyorum.

- Kaç aylık hamileydin diyen ablam Eylül 'u sıkıştırdı.

- iki haftalık diyen güzelim parmaklarima daha sıkı tutundu .

Ablam bir kaç tane testin ardından bebegi kontrol etmek için ultrasona koydu. Cihazda pek belli olmasa da oradaydı . Sıkı sıkıya tutunmustu bize minigimiz .

SEÇİMOnde histórias criam vida. Descubra agora