54

166 5 0
                                    

Elçin 'in yaptığı kontrolden sonra hastaneden ayrıldık . Bu gun üniversite sınavı aciklanacakti. Hazar ile arabada giderken annemlere ne zaman söyleyeceğiz diye sordum. Çünkü saklamak istemiyordum. Ne olursa olsun istiyordum. Tamam bir hata gibi görülebilir ama ben onu gerçekten severek ve isteyerek yapmıştım. O bebegi kesinlikle istiyordum.

Hazar sen Ne zaman istersen o zaman söyleriz dedi.

- Bu gece söylemek istiyorum . Herşeyden kurtulmak istiyorum. Üzerimdeki yükten kurtulup rahat bir sekilde durmak istiyordum.

- tamam soyleyelim diye karşılık verdi. Içimde bir huzursuzluk olsada eve gidene kadar ses çıkarmadım.

Eve gelince arabadan inip eve yürüdüm. Özlem beni kapıda karsilayinca şaşırdım. Çünkü kaç gündür gelmiyordu. Bana kızgındı . Onun da içinde kalan birşeydi bu . Bir zamanlar evlenme ümidi ile ailemizin karşısına çıkmıştı . Ama Buse halam karşı çıktığı için ayrılmak zorunda kalmıştı . Batu abi korkaklık yapmış ve seçimini yanlış tarafa kullanmıştı.

- Hosgeldin diye salona girdim.

- Hosbulduk ne zaman geldin.

- Çok olmadı diye arkasını donup gidiyordu ki dayanamadım ve itiraf ettim. Bana böyle davranma canım yanıyor dedim.

- Eylül bak ailen seni istemeyecek . Sana arkasını dönecek sen buna dayanabilecek misin ? Çevredeki gözlere dayanabilecek misin ?

- Özlem sen de gidersen zaten yanlız kalicam . Yanlizdim. Sadece sen vardin. Kimse yoktu .
Sen de git beni tam yanliz birak .

- Allahın cezası gel buraya diye çeken Özlem kolları arasına alıp güven veren sarılması ile beni mutlu etmeyi başarıyordu .

Babamlar salonda olduğu için diğer salona geçtim. Babam ve abim bilgisayarda birşeyler ile meşgul iken annem dergilerine gömülmüştü .

- Merhaba diye salona girdim.

Abim ve babam kafasini bile kaldırmadı . Annem ise sadece gulumsemek ile yetindi.

Baba bu akşam sizinle birini tanıştırmak istiyorum dedim. Babam ilgisini çekmiş olacak ki kafasini kaldirip yuzume baktı .Annem anlamış olacak ki kafasını bile kaldırmadı .

- Kiminle tanıştırmak istiyorsun dedi .

- Erkek arkadaşım ile tanıştırmak istiyorum dedim.

Babam şok olmuscasina yuzume bakiyordu . Abim de aynı şekilde yuzume bakiyordu . Annem ise daha rahat bir tavırla .Sekizde burada olsun dedi. Babam ses cikarmasada annemden payını almamak için sustu .

Abim de aynı şekilde susup bilgisayara geri döndü . Işte benim ailem böyle birşeydi . Annem ile olan kavgamdan sonra annem daha anlayışlı bir kadın haline gelmişti . Ama Buse halam karşısında hiçkimse tepki gosteremiyordu. Bu ailede güç kadınların elinde gibi birşeydi .Kadınlar ne derse o oluyordu .

Yukarı odama çıkıp Hazar 'a mesaj attim. Akşam için daha vaktim vardı . O yüzden bilgisayarın başına oturup sınav sonucuma bakmaya karar verdim. Bütün yillarimi bu sınavı çalışarak geçirmiştim. Şimdi emeğin karşılığı nasıl birşeydi onu öğrenmem gerekiyordu.

Ellerimi karnima götürüp . Bebeğim dedim güç alırcasına . Bakalım anne ne yaptı dedim.
Siteye girip bilgilerimi yazdım. Ekran açılmasını beklerken odanın içinde dönmekten başım dönmüştü . Site açılınca gördüğüm şey ile şaşırdım kaldım. 460 puan yapmıştım. En iyi yanida mimarlık fakültesi tutuyordu .

Odanın içinde bir yüksek bir çığlık atıp dans etmeye basladim. Bağıra çağıra şarkı söyleyip dans ediyordum .

Odadan çıkıp evin içinde kazandım diye çığlık çığlığa koşmaya basladim.

- Abim ise ne kazandın diye onume geçince mimarlık fakultesini kazandım diye bağırdım.

Babam ve annem de büyük bir coşku ile kutlamislardi . Özlem ise buruk bir sekilde kutlamisti . Ona göre fakülteye gidemeyecektim. Bebek yüzünden kalacaktım.

Akşama kadar odamda donup durdum . Dolabimdaki elbiseleri kontrol edip akşam giyeceğim elbiseyi arıyordum. Sonunda beyaz bir elbise üzerinde karar kıldım. Göbeğim daha belli olmadığı için rahat bir sekilde hareket ediyordum. Ozlem ile odadan çıkıp salona indik . Babam bugün daha bir neşeli idi . Umarım bir saat sonra duyacağı şey ile sasirmazdi. Annem ile karşılıklı bir sekilde oturmuş bizi izliyordu . Abim ise babam kadar rahat bir sekilde siritiyordu . Ozlem diken üzerinde otururmus gibi tedirgindi .

Kapı calinca Hazar 'in geldiğini düşünüp kapıyı açmak için kalktım. Gelmişti .

Birlikte el ele salona geçtik. Babam ve abim onu görünce ağızları bir karış açıldı .

- Hosgeldin diyen babam Hazar ile el sıkıştı . Aynı şekilde annem ve abim de el sıkıştılar . Annem ve babamın karşına oturduk . Abim gözlerini kismis ortamın sessizliği içerisinde bekliyordu .

Şu an içimden bir ses kaç kurtul derken diğer yanım ise söyle herşeyi kurtul diye bağırıyordu. Boyle bakmaya devam ederse Hazar 'i gozleri ile bogacakti .

Hazar güven verircesine elimi sıkınca herşeyi bitirmek üzere konuşmaya karar verdim.

- Baba ben Hazar 'dan hamileydim. Dedim.

Babam ve abim ise sen ne diyorsun Eylül diye ayağa kalkmıştı . Babam ve abim cevap vermek yerine icraat için ayağa kalkmıştı .

- Sen ne diyorsun kızım . Siz daha cocuksunuz nasıl hamile olabilirsin Eylül diye bağıran babam bütün evi inletmisti .
Abim Hazar 'a bir yumruk sallayıp onu yere düşürünce .

- Abi yapma diye bağırdım. Ama beni dinlemeyip onu dövmeye devam etti.

Annem ise yerinde oturmuş olanları izliyordu . Abim tutup Hazar 'in üzerinden almak için ugrassam da beni dinlemeyip onu dövmeye devam etti .

Anne birşey yap diye bagirsam da annem istifini bozmadı . Gözlerinden dökülen yaşlara inat Abi mi ondan uzaklaştırmaya devam ediyordum. Hazar ise karşılık vermek yerine yerde yatıyordu .

- Koray ,Sinan diye bağıran annem hemen o çocuğu bırakın dedi . Annemin sözünü dinleyen babam geri çekildi. Abim ise devam etme için yumruğunu kaldırırken Sinan diye bağıran annem sayesinde bıraktı . Eli yüzü kan olan Hazar yerde yatıyordu . Hemen onun yanına çöküp yerden kaldırmaya çalıştım. Kas kütlesi sevgilim kalkmayınca Özlem yardım etti. Koltuğa taşıyıp ilk yardım malzemelerini getirdim.

Eli yüzü kan içindeydi . Dudağı ve kaşı patlamıştı . Abim biraz sert vurduğu için gözü de moraracakti .

- Abi az daha onu olduruyordun. Sen nasıl bir insansin diye bağırdım.

Abim sen nasıl ondan hamile kalirsin diye üzerime geldi.

- Annem ise Sinan kardeşinden uzak dur diye uyardı .

Anneme ne olduysa Hazar 'i koruyordu . Şu an gerçekten ondan başka çarem yoktu .
Babam annemle konuşmak için diğer odaya geçiş yaptı . Biz de Hazar 'in yüzüne buz koyarken Özlem de Abi mi bahçeye çıkardı .

- Ne olacak şimdi diyen Hazar 'a baktim.

- Annem babamı ikna edecek . Başka çaremiz yok dedim.
Canın çok yanıyor mu diye yüzüne dokundum.

- Hayır sen dokununca geçiyor . Sen iyi misin bebegimizle beraber Gözlerimden akan yaşı silerek .

Bebegimiz de bende çok iyiyim dedim. Bebegimiz kelimesi bile onu kabullendiği ve istediğini vurguluyordu .

SEÇİMWhere stories live. Discover now