Deel 6

2.2K 118 0
                                    

Ik stond op uit bed en liep naar de wasbak, maakte mijn gezicht schoon en kwam tot de ontdekking dat ik weer een bloedneus had gehad. Ik besloot om Liam er maar niets over te vertellen, voordat hij nog ongeruster zou worden. Een uurtje later stond mijn moeder onderaan de trap te schreeuwen.

‘Juul!  Liam staat voor de deur!’ Ik liep al zingend naar beneden en opende de deur met een handbeweging. Liam had gelukkig weer zijn glimlach tevoorschijn gehaald. Ik duwde een kus op zijn lippen en liet hem binnen. ‘Ik moet nog even mijn jas en schoenen aan doen..’ Liam zuchtte speels. Hij liep hoofdschuddend de woonkamer in en zei mijn ouders gedag. Ik haalde snel mijn fel gele sneakers vanuit de gangkast en trok ze snel aan. ‘Klaar!’ riep ik terwijl ik me zo snel mogelijk in mijn jas wurmde. Liam keek me lachend aan en knipoogde nog snel naar mijn moeder. ‘Ik zit nu eigenlijk wel lekker, zullen we eerst een kopje koffie doen?’  Ik stond binnen twee passen voor zijn neus en trok hem omhoog. ‘Dat had je gedacht mannetje! Wij gaan nieuwe broeken voor jou shoppen, en wel nu!’ Ik gaf mijn ouders nog snel een kus en liep toen naar de auto. We zaten om precies half elf in de auto, richting het centrum.  Het was een pijnlijke stilte, een stilte waar ik niet zo goed tegen kan. ‘Heb je het de jongens al verteld?’ Ik keek met een schuin oog naar Liam. Hij schudde zijn hoofd.

‘Alleen Louis weet het, hij wachtte me gistermiddag thuis op, de andere jongens weten nog van niets, ik wil ze niet onnodig onrustig maken, snap je?’ Ik knikte en keek uit het autoraam. ‘Als ik nu wel erg ziek ben, wat gebeurt er dan met ons?’ Ik durfde Liam niet aan te kijken. Liam kijk verbaasd mijn kant op. ‘Je denkt toch niet dat ik je ook maar een seconde alleen laat!?’ Ik haalde vragend mijn schouders op. ‘Ik zou het wel snappen hoor. Je moet dan elke dag rekening houden met mij!’ Liam begon te lachen. ‘Dat moet ik toch nu ook al? Je bent een geval apart, ik moet nu al goed op je letten! Je wil nooit aan de buitenkant van de straat lopen, hamburgers eet je alleen als ik ze klaarmaak, patat moet biologisch zijn en je gaat niet naar buiten op vrijdag de dertiende.. Zie je wel? Zelfs nu moet ik al zoveel rekening met jou houden, als je wel ziek bent of er gebeurt wel iets, pas ik me gewoon weer aan.’  Ik duwde Liam tegen de autoruit en lachte. ‘Ik hou van je Liam Payne!’

It Gets Better  -  ft. Liam PayneWhere stories live. Discover now