Hoofdstuk 40

9.2K 301 18
                                    

Ik liep de woonkamer in. Tess lag op de bank met Keegan. Jaden lag op de andere bank en Jaden en Keegan waren aan het gamen. "Waar is de rest?" Vroeg ik. "Die zijn het dorp in, we hadden geen zin om mee te gaan en jij sliep nog" Ik knikte en ging op de leuning van de bank zitten.

"Ik wil naar het strand, gaat er iemand mee?" Tess schoot omhoog. "Ja graag, want ik heb echt geen zin meer om te kijken naar dit achterlijke spel" Keegan rolde met zijn ogen. "Het is niet achterlijk"

Ik lachte en ging naar mijn kamer. "Ik doe denk ik mijn groene bikini aan" Zei Tess. Ik knikte. "Die is echt mooi, die past zo mooi bij je ogen" Ze glimlachte. "Doe deze aan" Tess trok mijn licht roze bikini uit de kast. "Die heb ik al lang niet meer aangehad."

We kleedden ons snel om en trokken een shortje aan om niet in alleen een bikini over straat te moeten. We renden meteen naar onze plek op het strand en dumpten onze spullen. Ik pakte mijn surfplank op en zwom richting de golven.

Ik voelde de adrenaline door me heen gieren toen ik meerdere keren achter elkaar aan een gave draai maakten in een aantal golven. "Ze zijn weg" Ik keek over het water en de golven waren weg. Het water lag er stilletjes bij.

Tess zwom naast me en ging op haar plank zitten. "Hoe gaat het eigenlijk tussen jou en Sabrina? Jullie waren eerst altijd samen, nu... niet meer" Ik knikte. "Ik heb al zo lang geen goed gesprek meer met haar kunnen hebben. Het is gewoon dat we steeds meer uit elkaar groeien." Tess knikte.

"Weet ze het hele Dean verhaal?" Ik schudde mijn hoofd. "Alleen jou had ik het toen verteld. Ik denk niet dat Sabrina me begrijpt." "En ik wel" voegde Tess toe. Ik knikte. "Precies, je hebt zelf in een soortgelijke situatie gezeten. Niemand snapt dat ik van hem hield, na alles, maar jij wel"

Tess zuchtte. "Sabrina kwam gister naar me toe, toen jij met Jaden op date was" Ik keek haar verbaasd aan. "Ze vind dat ik haar plek in neem" Ik dacht even na. "Dat is ook eigenlijk wel zo, maar ze doet zelf ook niet meer zo veel haar best om bij mij te zijn. Het is meer mijn broer, die belangrijker is"

Een stilte bleef even hangen. "Ik denk dat ze zelf niet door heeft dat ze zo veel tijd in Patrick steekt en zo weinig in jou" Ik knikte. "Ik ga denk ik meer met jou om omdat jij wel tijd maakt voor mij, en zij niet."

Ik dacht aan mijn vriendschap met Sabrina. Ik kende haar sinds het eerste jaar van de middelbare. We waren vrijwel meteen vriendinnen. Veel mensen kenden elkaar toen al, maar ik woonde toen pas een jaar in New York, daarvoor woonde ik in Los Angeles, in het hotel dat mijn ouders daar hadden. Maar daar was een mogelijkheid voor een nieuwe manager, die het hotel in de gaten kon houden, terwijl in New York de manager net ontslag had genomen.

Patrick ging toen voor zijn eerste jaar naar de middelbare, ik had toen nog net mijn laatste jaar in de lagere school. Ik zat op een andere school dan Sabrina. Ik zat op een meisjesschool. Het was een lagere en middelbare school samen maar ik wilde toch naar een andere middelbare school. Ik wilde ook met jongens in de klas zitten, niet constant in een meidenruzie zitten.

Ik ken Sabrina en Tess evenlang, maar Tess was meer aan het optrekken met een andere vriendengroep, waardoor ik eerst niet zo close met haar was. Met Sabrina wel. We werden meteen een duo dat niet te scheiden was en met zijn tweeën tegen de wereld vechten.

Ik kreeg vorig jaar April met Dean, toen leek alles nog goed. In november kregen Sabrina en Patrick iets. Ik was steeds meer bij Dean en zij was altijd bij Patrick. Zo groeiden we uit elkaar. Ik en Sabrina zaten altijd bij Patrick in de pauze. Nooit meer waren we met zijn tweeën. We waren niet meer het duo.

Toen het in februari uit ging met Dean, was ik wel af en toe met Sabrina. Maar Tess kwam toen op een dag naar me toe en die zei dat ze ook zo'n vriend had gehad. Ze vertelde haar hele verhaal en toen durfde ik mijn verhaal ook aan haar te vertellen. Maar Sabrina en ik waren al zo lang niet meer het duo dat ik niet geloofde dat ze me zou begrijpen.

Tess snapt me wel. Ik wilde gewoon even mijn verhaal kwijt en Tess was er.

"Hanna?" Ik schrok op uit mijn gedachtes. "Er zijn weer golven" We peddelde over de eerste paar heen en sprongen toen in de grootste golf. We waren vlak bij elkaar. "Pas op, dadelijk botsen we" Riep Tess. Ik begon te lachen en sprong op het surfboard van Tess. Tess gilde hard. Ik hield haar stevig vast. Langzaam werd de golf kleiner en kwamen we steeds dichter bij de kust.

"Wacht, we moeten mijn surfboard nog halen. Ik keek achterom en zag mijn surfboard langzaam wegdrijven. Ik lachte en zwom richting het board. Tess kwam naast me peddelen. "Kom er ook op zitten, dan peddelen we samen er naar toe, voor je verdrinkt"

Ik begon te lachen. Eindelijk waren we bij mijn surfboard. Ik ging erop liggen en keek naar het strand. Iedereen was ondertussen ook op het strand gekomen. Ook Sabrina. "Ze kijkt zelfs boos naar me" Zei Tess. Ik keek naar haar en zag dat ze ook naar Sabrina keek. "Misschien moet ik maar eens met haar gaan praten" Zei ik zacht.


My Brother's Best FriendWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu