13.

1.3K 77 2
                                    

Eram intr-o situatie in care nu stiam de partea cui sa fiu . Am dezbatut fiecare cuvant marturisit de Tsunade-sama despre adevarul in legatura cu masacrul clanului Uchiha si , sincera sa fiu , nu stiu cum va primi Sasuke informatia . Daca eu ma simt asa , ei bine ... cred ca exista o posibilitate destul de mare sa reactioneze urat . Pana la urma toata viata a crescut cu ideea ca fratele sau i-a ucis toata familia din motive neintelese , insa avea o speranta - se agata de razbunarea sa in fiecare zi pentru ca stia ca e singurul lucru care il putea face , era ceea ce ii dadea sens existentei sale . Acum ... cred ca isi va schimba optiunile . 

Aveam o senzatie ciudata ... nu stiam ce este dar eram sigura ca este un efect al celor aflate . Ce as face daca as fi in locul sau ? Cu siguranta ca nu as mai avea niciun motiv sa il ucid pe Itachi deoarece pana la urma el a luptat conform propriilor principii, a fost decizia sa ; nu il pot condamna ca a ales satul in locul familiei . Dreptatea si loialitatea sunt mai presus decat legaturile de sange ... dar Sasuke nu ar intelege niciodata asta . Nu ii pasa de dreptate , cu atat mai putin de sat . In acelasi timp nu exista nicio sansa sa o lase balta , doar sa accepte situatia - nu e stilul lui , iar in cazul de fata fara indoiala ca nu va tacea . Va fi orbit de razbunare , la fel ca mine cand il vad pe el , va incerca sa invinuiasca pe cineva , exact cum eu il invinuiesc pe el ca eu am devenit asa . Dar decizia lui va afecta pe toata lumea - un necunoscator care ar auzi povestea cred ca cel mai probabil s-ar decide ca e vina Hokagelui pentru ca nu a facut nimic sa indrepte problema , inainte ca membrii Uchiha sa decida lovitura de stat . Desi Tsunade-sama nu a amintit nimic de asta , din putinele informatii pe care le stiu despre Itachi pariez ca a anuntat batranii cu mult timp inainte .

Chiar daca nu sunt din familie si niciodata nu voi fi , il compatimesc pe Itachi . Pentru ca satul sa nu sufere a ales sa isi omoare propria familie , sa distruga cel mai puternic clan din Konoha , sa astepte pana in ziua in care Sasuke va veni sa il omoare . Toti satenii , daca le spui numele lui Itachi ,il privesc ca un infractor . Cum poti trai cu toate astea ? Sa stii ca cei pentru care ai luptat si ii iubesti te dispretuiesc ... e cu adevarat crud . Sa renunti la atatea , la familie , viata , prieteni ... e demn de mila . Dar ce a facut Al Treilea  ... e pur si simplu inuman .

Fara sa realizez in sufletul meu a luat nastere un nou sentiment de ura si dispret ... dar de data aceasta indreptat spre Al Treilea . Nu era bine sa simt asa , dar nu ma puteam abtine . Poate ceilalti accepta situatia impacati , dar eu nu le impartasesc aceeasi parere .

Nici nu pot exprima in cuvinte emotiile care ma traverseaza cand ma gandesc la Itachi si Sasuke . Am incercat sa imi abat gandurile in alta directie , dar era imposibil . Ma gandeam la Itachi si simteam compatimire si admiratie ,dar imi aminteam si de Sasuke si era inutil sa imi opresc trairile . In acele momente vulnerabilitatea mi-a atins cote maxime . Chiar  imi era mila de el .

Dar toate acestea nu schimba faptul ca il uram . M-am concentrat in continuare pe partea asta pentru ca stiam ca ma enervam repede cand numele lui mi se intiparea in minte . Cu atatea incidente ... si ultima lupta cu el , nu pot sta departe . Nu pot sa imi alung gandurile asa cum faceam in alte dati . 

Ma gandeam la el , ma gandeam la mine , ma gandeam la amandoi . Ce vom ajunge pana la urma ? In unele privinte semanam atat de mult , incat ma ingrozea . Puteam sa ii vad dorinta de razbunare la fel de puternica cum ardea si in mine , ii recunosteam chipul rece , pentru ca in atat de multe situatii era si chipul meu , ii intelegeam durerea pentru ca am experimentat ceva asemanator ( bine , nu la fel de semnificativ ca masacrul clanului sau , dar a avut importanta monumentala pentru mine ) . 

Am calatorit inapoi in timp , in acea seara , cand nu stiam daca se va mai intoarce sau daca il voi mai revedea . Si in scurt timp a fost evident ca nu mai puteam suporta . Atatea sentimente contradictorii . A fost atat de usor sa il iubesc pe atunci , dar se pare ca nu a fost de-ajuns si , in momentul de fata , stiu si de ce . Acum , cum sunt acum , rece si cu aceeasi dorinta de razbunare pe care o avea si el atunci , nu vreau sa am niciun fel de legatura cu nimeni . Naruto e singurul pe care il consider prieten , insa il indepartez adesea din cauza prioritatilor mele . Asa era si cu Sasuke ... eu , Naruto, Kakashi-sensei - echipa 7 era ceva ce il departa de razbunarea sa , il trageam in jos de la telul sau . Pe atunci am incercat sa il inteleg dar imi puteam doar imagina cum ar fi si ce as simti daca as fi in locul lui , dar nu era real ; pur si simplu doar o iluzie plasmuita pe baza unor evidente .

My weakness [SasuSaku FanFic]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum