3.

2K 98 7
                                    

Ma pregatesc pentru consiliu. Imi aranjez bandana si imi imbrac imediat uniforma, grabindu-ma spre cladirea Hokagelui.

Peste cateva minute intru in sala destinata intrunirii, asezandu-ma in randul chuninilor. Dupa putin timp apare si Tsunade-sama cu aceeasi fata vesnic deranjata de ceva.

- Ei bine, sper ca e toata lumea prezenta pentru ca nu am timp pentru asta toata ziua.

Privesc in jur si spre surprinderea mea il observ pe Kakashi in prima linie alaturi de Asuma si Kurenai-sensei. Usurata, ma focusez pe spusele Tsunadei-sama, pentru ca pana la urma era vorba de examene.

Se aseaza zgomotos la masa, luand in mana niste hartii. Le studiaza cateva secunde si apoi isi ridica privirea.

- Astazi luam toate hotararile referitoare la examenul de absolvire de la academie si examenele chunin. Incep cu academia. La fel ca in fiecare an novicii vor fi supusi la 3 probe: teorie, ninjutsu si taijutsu. Punctajul maxim este 300, deci 100 de puncte pentru fiecare proba. Pentru a absolvi academia este necesar un minim de 175 de puncte. 

Susoteli se aud in spatele salii, chuninii fiind revoltati la decizia Tsunadei-sama in legatura cu punctajele, pana anul trecut fiind promovati toti cei care obtineau minim 125 de puncte. Dupa mine, asta e o decizie inteleapta.

- Liniste! Anul acesta am decis sa schimb putin regulamentul in speranta ca novicii vor fi mai bine pregatiti. Nu ne putem permite sa oferim statutul de ninja unor copii care nu constientizeaza ce inseamna a fi ninja. Stiu ca nu suntem in vreme de razboi, insa relatiile pe care le avem cu unele natiuni ne indeamna sa fim pregatiti pentru orice pericol. Asadar, sa continuam. Examenul va fi in prima luni din iunie, ordinea probelor fiind urmatoarea: teorie, ninjutsu si taijutsu. Pentru prima proba voi desemna o comisie formata din 3 persoane ce vor intocmi subiectele. Acestia sunt Iruka Umino, Sakura Haruno si Neji Hyuga. La proba de ninjutsu in comisie vor fi Shikamaru Nara si Ebisu, iar pentru taijutsu Sakura Haruno si Maito Gai. La aceasta novicii vor avea meciuri, fiecare cu o limita maxima de 15 minute. Perechile se vor trage la sorti, astfel incat sa nu se lupte doi elevi din aceeasi clasa. Rezultatele se vor afisa ziua urmatoare. Intrebari?

Nimeni nu a raspuns nimic, toata lumea din sala parand multumita de decizia Tsunadei-sama cu privire la comisie si la desfasurarea examenului.

- Cei pe care i-am strigat, sa vina in fata pentru a lua o lista cu modul de acordare al punctajelor la fiecare proba.

Ma indrept spre masa centrala simtind cum toate privirile sunt atintite spre mine. De ce a trebuit sa ma puna ca supraveghetor la doua probe? Nu vreau sa atrag atentia si sa se spuna ca sunt favorizata deoarece sunt studenta Hokagelui. Unii interpreteaza chiar gresit asta.

-Voi citi lista cu cei 10 chunini selectati prin votul secret al jouninilor ce vor supraveghea proba teoretica a examenului.

In timp ce ea citea lista, studiez chipul fiecarei persoane. Trec pe langa ninja cunoscuti ce imi adreseaza un zambet felicitandu-ma din priviri, observ cateva perechi de ochi ce se uita curios la mine si, in final, vad si niste grupuri care susotesc, uitandu-se puternic in directia mea. In acest timp imi pastrez aceeasi fata impenetrabila fara sa raspund la felicitarile lui Ino sau Hinata decat printr-o incuviintare a capului si ma asez la locul meu.

- Sa continuam cu examenele chunin. Acestea vor avea loc peste o luna si jumatate, adica peste 3 saptamani dupa examenul de absolvire al academiei. La fel ca anul trecut vom organiza evenimentul impreuna cu Satul Nisipului, insa toate probele se vor desfasura in satul nostru. Regulile raman aceleasi ca in fiecare an. Asadar pentru prima proba supraveghetorii principali vor fi Shikamaru Nara si Temari din Satul Nisipului. In functie de tipul probei, pe care cei doi aleg sa il foloseasca, va fi solicitata sau nu o lista de chunini si jounini pentru buna desfasurare a acesteia. Acum, in ceea ce priveste a doua proba, aceasta va avea loc in Padurea Mortii. Deoarece suntem ingrijorati de compromiterea probei, am ales 5 supraveghetori principali: Kakashi Hatake, Sarutobi Asuma, Kankurou din Satul Nisipului, Sakura Haruno si Yuhi Kurenai ce se vor asigura pe toata durata celui de-al doilea examen de faptul ca nu exista posibilitatea infiltrarii intrusilor. Mai mult decat atat, in zona fiecarei porti din cele 10, va exista cate o echipa de doi Anbu ce vor avea acelasi rol, dintre care 4 echipe vor fi din Satul Nisipului. In functie de numarul celor care promoveaza, al treilea examen va avea sau nu va avea meciuri preliminare, comisia fiind formata din Genma Shiranui, Anko Mitarashi si Hyuga Neji. In cazul unor probleme, si cu asta ma refer la orice tip de problema ce ar putea afecta in vreun mod examenul, eu si Kazekagele vom lua deciziile. Inscrierile pentru examen vor avea loc cu o saptamana inainte si vor fi depuse de jouninii insarcinati cu conducerea echipelor de genini in cadrul unei alte intruniri. Intrebari?

My weakness [SasuSaku FanFic]Where stories live. Discover now