16. Bölüm: "İlk öpücük."

17.6K 774 106
                                    

Massive Attack- Angel

-

Bazen geçmişteki kötü anıları silmek için kendimize yeni bir dünya yaratırız. İyisiyle kötüsüyle yeni bir dünya.

Geçmişin kötülüğü üstünüze sinmiştir belki ama deneriz unutmak için. Dünyamız değişir, bizler değişiriz.

Böyle olması gerekirdi. Dünyamın değişmesi ve sonra da benim değişmem. Ama öyle olmamıştı.

İçinde yaşadığım dünya aynıydı. Ama ben değişmiştim. Her şey aynı kalırken ben her şeyimle değişmiştim.
Benliğim, gülüşlerim, hissettiğim tüm o güzel şeyler kalbimin karanlık ve derin okyanusunda boğulmuştu. Belki hala kurtulma şansları vardı o derin sudan. Ama ben bunu istemiyordum.

Çünkü kendime ceza vermem gerekiyordu. Hak etmeyenlere değer verdiğim, şirin ve aptal olduğum için cezalıydım.

*

Kantinde oturmuş Yeşim'i dinliyordum. Gökhan'la mesajlaşmıştı buluşmadan sonraki gün. Yeşim her ne kadar artık onu umursamıyor gibi görünse de öyle değildi. Gökhan'ın bunu bilmesini istemiyordu çünkü yine onunla alay edeceğini biliyordu.

"Gökhan beni sahile çağırdı. Kalbim o kadar gümbürdüyor ki! Gidemem onun yanına tek başıma. Konuşma yetimi kaybederim. Kekelerim! Belki ayağım kayar ve denize düşerim o anki heyecanımla!"

Yeşim heyecanla konuşuyordu. Bu haline gülmeden edemedim. Gökhan'ın ne yapmaya çalıştığını pek anlayamamıştım. Ilk başta benden uzak dur, senin gibilere bakmam dememiş miydi bu çocuk? Şimdi ne bok düşünüyordu da Yeşim'e böyle bir teklifle gelmişti?

Okuduğum kitapların yardımıyla iddiaya girmiş olabileceği düşüncesi kafamda dolaşıp duruyordu. Eğer öyleyse onu ciddi anlamda hadım ederdim.

Yeşim'in üzülmesine katlanamıyordum.

"Yeşim sakin ol. Mantıklı düşün. O çocuk terslememiş miydi seni?" Diye sordu Ahsen. Ahsen tam bir feministti.  Bu konulara karşıydı ve erkeklerden ölesiye nefret ediyordu. Onlardan tiksindiği apaçık ortadaydı. Pek konuşmazdı aynı zamanda. Soğuk bir kişiliği vardı ama gerektiğinde bizimle güler, eğlenirdi. Onunla lunaparkta yaptıklarımızı unutamazdım hala.

"Bende öyle düşünüyorum zaten. Bir şeyler olduğu ortada. Ya da benden birden hoşlandı, ki bu çok saçma ve imkansız bir ihtimal."

Kayıp DudaklarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin