Part 1

5.5K 254 30
                                    

Takže na začiatok pre tích, ktorí nečítali Frozen heart, tak si ho najprv prečítajte, pretože toto je pokračovanie toho príbehu :)

A pre tích, ktorí čítali, chem sa ospravedlniť, že trošičku meškám vysvetlím na konci, ak to niekoho zaujíma :D

Pozor skok v čase! (do minulosti!!)



Prvé stretnutie

„Nezabudni, že dnes máš ísť po Tobiasa." Prízvukuje mi matka už asi stýkrát. Ako vždy len prekrútim očami a prikývnem. „Myslím to vážne Lucas. Nieže ho tam znovu necháš čakať dve hodiny." Uškrniem sa. „To bola náhoda." Odpoviem pobavene a chytím kľučku dverí. „O štvrtej!" Zvolá ešte za mnou, no to už upaľujem ku môjmu autu. Nasadnem a hneď naštartujem. Na bezpečnostný pás kašlem a upaľujem ulicami Londýna do môjho bytu. Tie sú ale ako vždy preplnené a tak predbieham ako sa len dá. Napokon dôjdem domov a zo skrine vytiahnem moju obľúbenú mikinu, ktorá je sivá s nápisom Vans of the wall. Nemám žiadne vyslovene obľúbené oblečenie, ale túto mikinu mám naozaj rád. Navlečiem ju na seba a hodím pohľad na hodinky. Jedna hodina poobede. Ešte stíham zaskočiť za tým debilom. Znovu vyjdem von a nasadnem do auta. O chvíľu stojím pred Mattovým domom. Zaklopem a otvorí mi jeho mama. „Oh, Lucas, to si ty. Poď ďalej." Usmeje sa na mňa a ja jej úsmev opätujem. Vleziem dnu a vybehnem na druhé poschodie. Rozrazím dvere Mattovej izby. Vzhliadne ku mne spoza počítaču a zaškerí sa. „Kto iný." Povie si popod nos a znovu sa zadíva na obrazovku. „Mám tri hodiny." Poviem a zvalím sa na jeho posteľ. „To je smutné." Povie pobavene a ja sa tiež usmejem. „To je celkom dosť." Zaprotestujem. „Myslím, že máš byť triezvy." Povie a postaví sa zo stoličky. „Ale užiť si môžem stále, nie?" Opýtam sa a on len zhrabne peňaženku zo stola.


„Lucas! Už je pol piatej!" Do riti. Vzhliadnem ku hodinkám a zhodím zo seba nejakú lacnú štetku. Postavím sa a vyberiem sa von z klubu. Nasadnem do auta a vďaka málinko prázdnejším uliciam som pri Tobyho škôlke takmer ihneď. Takže mám ešte aspoň desať minút. Veď nemeškám veľa. Odbehnem ešte vedľa do kaviarne a kúpim si kávu. Potom sa vrátim a prejdem rýchlim krokom ku Tobyho triede. Už som takmer pri nich, keď z triedy niekto vyletí a vrazí rovno do mňa. „Kurva!" Zahreším, keď na sebe zacítim horúcu tekutinu, ktorá by mala zostať v pohári. Nahnevane vzhliadnem a uvidím pred sebou nízku blondínku. Na chvíľu sa zadívam do jej modrých očí a snažím sa prísť na to, prečo od nej nemôžem odtrhnúť zrak. „Prepáč mi to." Zamumle a tým ma vytrhne z tranzu. „Sakra moja obľúbená mikina." Vrátim sa sám ku sebe a doslova to na ňu vypľujem. „Prepáč." Zopakuje. „Ja ti to zaplatím." Znovu sa pozriem do jej očí a slabo si povzdychnem. „Jeb na to." Dostanem zo seba a obídem ju. Čo to so mnou kurva je?


+++


Prvý bozk

Super. Ďalší nútený obed s rodičmi. Netuším čo si vymyslia tentokrát. Povzdychnem si a vstúpim dnu do toho otrasného domu. O chvíľu započujem dupot malých nožičiek s usmejem sa. „Krpec." Oslovím Tobyho. Tentoraz na to nijak nereaguje a hodí sa mi okolo krku. On je asi jediný dôvod, prečo ma rodičia dokážu donútiť prísť sem. „Jak je, kamoš?" Opýtam sa ho. „Super." Usmeje sa a ja ho zložím na zem. „Lucas." Započujem mamin hlas a otočím sa na ňu. „Čau." Pozdravím a ona len kývne rukou, aby sme šli do jedálne. „Takže, máš teraz niekoho?" Opýta sa počas obedu mama. Rozkašlem sa a dôjde mi to. Vedia o Marcy. Kurva. „Vlastne áno." Odpoviem vyhýbavo. „Naozaj?" Opýta sa ma otec, akoby to sám nevedel. „Áno." Prikývnem. „A ako sa volá?" Opýta sa tým hnusným hlasom. „Charles." Sykne na neho mama. Budú ju chcieť spoznať. To nepripadá do úvahy. „Eh-Michelle." Poviem a mňa samého to prekvapí. No zároveň naštve, pretože sa mi páči myšlienka večera stráveného s ňou. Jemne pokrútim hlavou a pozriem sa na mamu. „Oh. Pekné meno. No, a kedy nám ju predstavíš?" Opýta sa ma. Zamračím sa. „Nie sme spolu dosť dlho na takéto predstavovanie." Odpoviem stroho. „A to je ako dlho?" Opýta sa otec. „Mesiac." Tresnem. „To je dosť dlho." Povie a mňa zamrazí. „Pozvi ju na budúci víkend. V nedeľu na večeru." Povie to takým tónom, že viem, že sa mi neoplatí namietať. Kurva. Nič nepoviem len sa začnem vŕtať v jedle.



Ja viem, je to ultra mega krátke, ale nabudúce dám dlhšiu :) a len aby ste vedeli, dávam ju len preto, lebo mám dobrú náladu (a narodky :D) mala som to v pláne pridať o dosť neskôr!! :) A prečo som meškala- varila som ockovi neskorý obed :D a vymazal sa mi obrázok, ktorí aj ta musím prerobiť, pretože nevyzerá dobre :D tak dúfam, že sa páčila prvá časť! :) Ľúbim Vás!! :)

Unfrozen heartWhere stories live. Discover now