Q&A

332 30 22
                                    

A/N Geen hoofdstuk dit keer, maar een heuse Q&A! Geniet ervan! En omdat @Reunited_With_You erom vroeg in privé, een foto van mij (Lianne)
Enjoy!

Waarvoor ben je dankbaar in je leven?
L: Ik ben heel dankbaar dat ik heb gevonden wat ik leuk vind om te doen en dat ik een heleboel vriendinnen heb waar ik me zo blij bij voel en waar ik alles aan kwijt kan en dat ik vrolijk kan worden van een enkel kopje chocolademelk op een regenachtige zondag. En voor mijn vriend, natuurlijk.
M: Ik ben erg dankbaar voor mijn beste vriendin, omdat zij echt heel vaak mijn nood in de branding is en zij ook precies weet hoe zij mij moet opvrolijken. En ik ben dankbaar voor het schrijven, aangezien ik erachter ben gekomen dat dit voor mij op sommige momenten echt uitvluchten zijn geweest.
Wat zijn je grootste doelen en dromen?
L: Pfoe, nou, dan moet ik even nadenken. Ik denk dat ik toch graag schrijfster wil worden, zoals de meeste mensen hier, alleen heb je maar weinig kans succesvol te worden en dat wil ik zo graag... En tja, mijn dromen zelf als ik nachtelijke dromen slaan nergens op. Als ik dat waar ga maken dan vliegen de vissen en kun je schaatsen op gras. Dus laten we dat maar niet doen.
M: Het is mijn doel om mijn hbo studie succesvol af te ronden en om door te studeren. Ook zou ik, net als Lianne, best graag schrijver willen worden. Maar niet alleen is de kans klein om succesvol te worden, bij mij is het ook nog eens een enorme opgave om een boek af te maken. Het is mijn droom om dan ook ooit een boek te kunnen uitgeven, maar voorlopig richt ik mijn ambities daarom op andere zaken, haha.
Wat was je grootste blunder?
L: Oké, mijn grootste ga ik niet vertellen, maar ik schreeuwde dus keihard door de klas, en dat doe ik wel vaker, maar dit keer zei ik iets heel doms. We moesten een stelling bedenken waar over gedebatteerd kon worden en ik wilde iets doen naar aanleiding van de zelfmoord van die co-piloot in de Franse Alpen weet je wel, dus ik schreeuwde: 'Zelfmoord moet gestraft worden!'
M: Ik heb er zoveel. Voornamelijk blonde opmerkingen, thehe. Hetgeen waarmee mijn ouders mij nog het meest mee plagen, is al een tijd geleden. Ik was nog klein (en toen ook nog behoorlijk blond, van binnen en van buiten). We hadden net een rondleiding gekregen bij onze buurman, die boer is, en na die tijd, toen wij weer terugliepen naar ons eigen huis, zei ik: "Wat doet Wim *buurman* eigenlijk voor werk?" Wist ik veel dat het een beroep was.
Waar ben je jaloers op?
L: Mensen die bijvoorbeeld iets heel goed kunnen en ik faal er echt in. Ik kan al jaloers worden als iemand de radslag kan en ik kan nog niet eens een fatsoenlijke koprol. En als mensen hun geduld kunnen behouden. Ik ben daar heel slecht in.
M: Ik ben een jaloers aangelegd persoon, het is echt zeer ernstig. Ik heb al heel gauw dat als iemand iets beter kan of mooi is, dat ik er jaloers op ben. Ik probeer het ze te gunnen en dat doe ik ook wel, maar ik blijf het zelf ook willen, haha. (En geloof, me dat is dus bij een heleboel dingen zo).
Hoe wil je door anderen herinnerd worden?
L: Als een extreem hyperactief meisje dat vaak dingen vergeet zoals haar bijles en zeurt dat ze dingen niet kan en het dan door anderen laat doen - waar ze nooit spijt van heeft omdat zij het zelf aanbieden -, met een babyhoofd en een breed assortiment aan algemene kennis, hoewel ze alsnog vaak genoeg domme opmerkingen maakt. (zie bovenstaande....)
M: Dat vind ik best lastig. Ik zou dan toch herinnerd willen worden als de introvert die hard haar best doet en die niet gauw zeurt over dingen. Ik denk niet dat het de indruk is die ik achterlaat, maar het zou wel zijn wat ik zou willen achterlaten.
Waar halen jullie je inspiratie vandaan?
L: ik haal dat uit mijn gewone leven en muziek.
M: Mijn eigen leven, muziek, afbeeldingen en fictie.
Wat zijn jullie raarste gewoontes?
L: ik blaas in lege flesjes als ik me verveel en giechel dan vervolgens heel dom. Dat is wat ik normaal doe als ik me verveel, giechelen.
M: Pff, dat zou ik echt niet weten. Ik heb er vast genoeg, maar zou het zo niet kunnen opnoemen, haha.
Wat vinden jullie irri aan WP?
L: die nieuwe leesmodus. Om de pc uit het raam te smijten.
M: Inderdaad de nieuwe leesmodus, maar ook vind ik het jammer dat er geen forum bestaat. Dat is iets wat ik toch wel mis zo nu en dan.
Wat vinden jullie zo leuk aan Alex en Leora?
L: Alex is een "dotje" en hij is precies zoals ik een jongen zou wensen, dus vandaar. Leora heeft gewoon een interessant karakter, en ze is niet zo heldhaftig zoals je vaak ziet van hoofdpersonages, en hoeveel ik Alex ook probeer niet heldhaftig te laten zijn, het schiet gewoon uit mijn vingers. Leora komt daardoor meer over als een normaal mens die je op straat tegen zou kunnen komen en ik vind dat persoonlijk heel prettig. En daarbij is haar geschiedenis om van te smullen. Ik hou van personages met een ingewikkelde en zware achtergrond.
M: Ja omg, ik ben het met Lianne eens. Ik vind ook vooral de combinatie van hen twee samen leuk, vooral doordat ze vroeger zulke goede vrienden waren. Ook het contrast tussen hen vind ik wel erg leuk. Hij is wat heldhaftiger en meer beschermend, terwijl Leora vooral vlucht en daarmee anderen in gevaar brengt (voor haar gevoel). Ja, dat, plus wat Lianne allemaal al heeft gezegd, vind ik zo leuk aan hen.
Hoe zouden jullie heten als je een jongen was?
L: Jeroen.
M: Dit heb ik al duizend keer aan mijn ouders gevraagd, maar ik vergeet het steeds, haha.
Hoe zien jullie jezelf over 20 jaar?
L: nou huisje boompje beestje denk ik wel!
M: Huisje boompje beestje, inderdaad, met als beroep diagnostische psychologie.
Hebben jullie een fanclub? (dan kom ik erin)
L: Non, on n'a pas avoir. Dat was geen correct Frans.
M: Nope.
En hebben jullie een vriend?
L: Ja, @JustusWrites
M: Ook niet, helaas.
Zou je eerder Miley's moeder zijn, of in The Maze gaan?
L: Maze. Sowieso. Ik wil geen sloopkogels in mijn woonkamer.
M: The Maze, sowieso. Dat lijkt me zó gaaf!
Hoe ziet je lievelingspaar sokken eruit?
L: ik haat sokken. Ik draag lelijke kindersokken vanwege mijn minivoeten.
M: Zwart. Ik heb alleen maar zwarte sokken, omdat ik het irritant vind als je kleurtjes of patroontjes ziet, haha.
Je lievelingsfilm -boek -serie en -youtuber.
L: Maze runner, maze runner en Paint.
M: Ik heb eerlijk gezegd niet één boek/serie/youtuber die er tussenuit springt. Maar, afgaand op mijn jeugdverslaving, dan moet ik toch Percy Jackson kiezen.
Met welke wattpadder zou je willen logeren?
L: @RosesRover, @creepysugar, @JustusWrites en eh ja de hele familie Incest.
M: Ik ken eigenlijk niet echt veel Wattpadders, haha. Ik zou dan alleen de mensen kunnen kiezen die ik al ken, zoals @Leyris.
Lievelingseten?
L: pannekoeken en de stamppotten enzo. Ik ben oer-hollands.
M: Buritto's. Ik hou van Buritto's. Waarom kozen jullie voor de namen Leora en Alex?
L: Ik kon geen betere naam verzinnen dan Alex, maar daarnaast vind ik Alex ook wel een hele leuke naam. Wist je dat hij eigenlijk Alexander heet maar ik hem Alex noem omdat ik dat minder bekakt vind?
M: De afkorting Leo vond ik altijd al heel erg leuk voor een meisje, maar ik kon eerst enkel op de namen "Leonie" of "Leontien" komen en dat vond ik niet echt een naam die bij het karakter paste. Na wat research kwam ik Leora tegen en dat vond ik gewoon een geweldige naam. Ik vind het wat bescheiden en klassiek klinken en dat was ook wel iets wat ik bij haar vond passen.
Waar zijn jullie fan van?
L: Heb je even?
Thomas Brodie-Sangster
Isabelle Fuhrman
JustusWrites
Imagine Dragons
Bastille
Years&Years
Ed Sheeran
Sam Smith
Jett Rebel
Oscar and the wolf
Dotan
Michael Jackson
Beyoncé's OUDE nummers
M: Imagine Dragons, Attack on Titan en The Walking Dead.
Lievelingskleur?
L: Eigenlijk doe ik daar niet aan, maar als ik mocht kiezen dan is dat bordeauxrood. Je weet wel, die hele diepe en donkere kleur rood.
M: Ik vind blauw en paars erg mooi, maar niet alle varianten. Ook heb ik niet één uitgesproken kleur die ik dan het mooist vind, haha.
Popcorn of Donuts?
L: Popcorn. Maar wel zout.
M: Popcorn.

Apocalypse: Het Einde Van De WereldWhere stories live. Discover now