...

2.8K 130 23
                                    

Sjedila sam tako okrenuta prema njemu, točnije prema njegovim leđima ni sama ne znam koliko, draže mu je tvrdo tlo i pogled u zid nego suočiti se samnom, zašto? Što se odjednom dogodilo, cijelu svjetlost ovog svijeta odlučio je ugasiti jednim potezom, sekunda se sada činila kao cijela viječnost.

"Ne radi mi ovo, ne mogu podnijeti. Molim te."

Rekla sam to jedva čujnim šapatom sa očima punim suza. Spava, disanje mu se usporilo djeluje mirno, ne čuje me. Ustala sam se sa kreveta i otišla se umiti, kada sam se vratila uvukla sam se u krevet, i pokušala zaspati, ali san me koliko god bila umorna, iscrpljena, tužna nije htio sustući. Navikla sam zaspati sa snažnim rukama oko sebe koje su sada bile tako blizu, ali tako daleko. Ne mogu prihvatiti cijelu ovu situaciju odbijam je prihvatiti, ne može se igrati tako samnom, to mu neću dozvoliti. Ustala sam se iz kreveta i počela pakirati stvari, što sam tiše mogla.

Kada je sve bilo spremno, krenula sam prema vratima, ali se u posljednji trenu odlučila pozdraviti sa hladnim robotom koji leži na tlu, sa nemilosrdnim gadom koji gleda samo svoje dobro.

"Proklet da si Iane De Loughtry."

I izašla iz sobe čvrsto odlučivši maknuti se od njega, nisam još imala plan, ali bila sam sigurna da ne želim biti u njegovoj blizini.
Ne zna on tko je Sky Addams.

IAN

Znao sam u što se upuštam. Od prvog trena sam znao. Ali previše sam pohlepan da bi me bilo briga, negdje između tada i sada uvukla mi se u dušu, pitam se da li je imam uopće. Ne zaslužujem Sky, malo tko je zaslužuje. Dok sam tako ležao na tvrdom tlu nisam mogao ne čuti njen plač, srce me boli, mogu li ja to? Ne plači, vjeruj mi bolje ti je bez mene.

"Ne radi mi ovo, ne mogu podnijeti. Molim te."

Začuo sam njen drhtavi tihi glas, svaki dio mene se prelomio, bio sam siguran da ne mogu podnijeti ovu bol u prsima, boliš me Sky, bolje ti je bez mene vjeruj mi. Čuo sam zvuk vode, znao sam da upravo sada umija svoje predivno lice. Hladna voda pomaže joj razbistriti misli, kao što meni pomaže svaki puta kada se moram ohladiti od nje. Vatrene zvijezde koja šara nebom, moja Sky.

Začuo sam tiho šuškanje, spremanje stvari, što radi? Odjednom zvuk otvaranja kofera, što sada smjera? Zašto se pakira sada? U ovo doba. Odlazi? Sada odlazi? možda je tako i bolje, bolje joj je bez mene, zašto sam onda toliko egoističan da je pustim da ode? Zvuk kotačića prekinuo mi je misli, odjednom staje. Čujem korake koji mi se približavaju.

U tom trenu znao sam da mogu sve, odlučio sam, sve ću učiniti za tebe Sky, bit ćeš sretna, više nikada suze nećeš pustiti, ni zbog koga, ponajmanje zbog mene. Znam da ne mogu bez tebe znam da sam pohlepan, ali bez tebe ne mogu. Bio sam spreman priznati joj sve no odjednom njezini koraci staju i začujem njen glas pun prijezira.

"Proklet da si Iane De Loughtry."

I zbilja neka sam proklet.

13k🙌🏼🙌🏼😘🥰😍
Xoxo 🌌
V&M💙

Savršena tajnaWhere stories live. Discover now