...

3.5K 170 14
                                    

Još uvijek stojeći u kuhinji osjetila sam vibriranje u mom džepu, kada sam izvadila svoj mobitel i pogledala, iznenadila sam se kada sam ugledala ime Owen, stisnula sam zeleni gumbić i javila se.

-"Halo? Owen je li sve u re.."

ali me on naglo prekinuo

-"Mislio sam da te boli glava? Da ti se spava?" Upitao je sarkastično

Još uvijek zbunjena nisam znala o čemu priča pa sam ga upitala:

-"U čemu je problem? Što se dogodilo?"

Čula sam ljutito smijanje s druge strane slušalice.

-"Sky, nisam baš tolika budala, kao što ti očito misliš.." na kratko je zastao pa nastavio:

"...Vidio sam tvog šefa kako trčeći ulazi u tvoju zgradu. Nisam znao da su veze između šefa i radnika dozvoljene.."

Ohh ne, odlično, uz to što sam uhvaćena u laži još mi je samo falilo da me netko okrivi za aferu sa vlastitim šefom. Divno. Pokušavajući se izvući Owenu sam odgovorila.

-"Owene, krivo si shvatio, moji kolege su se zabrinuli zbog mog ne javljanja na mobitel, pa je moj šef došao provjeriti situaciju, zbilja nije ono što misliš da je."

Da, da Sky, u laži su kratke noge, u drugom životu rodit ćeš se kao zmija, sigurna sam...

Owenovo ponašanje također nije bilo pohvalno, ipak mi nismo ništa osim prijatelja koji su se par puta poljubili...

No dobro, istina ne mogu ga kriviti, moji signali i nisu baš najjasniji....

Jao Sky ovo ti nije trebalo.
S druge strane slušalice Owen je odgovorio:

-" Nemoj me lagati, čuo sam ja ljubomorni ton njegovog glasa kada nas je vidio na bolničkom parkiralištu. Ukoliko se i dalje budeš viđala sa njim i lagala mi u lice, prekinut ćemo ovo što imamo i gadno ćeš požaliti što ovo radiš da li ti je jasno?"

Njegov odgovor me je pomalo prestrašio. Nakon moje šutnje shvatio je da je pretjerao, te mi se iznenađujuće smirenim tonom ponovno obratio:

-"Sky... žao mi je, ne mogu opisati koliko mi je stalo do tebe, ne želim da te neki kretenčina uznemirava, to je jedini razlog zašto sam ovako reagirao."

Nije mi bilo jasno kako netko jedne sekunde može biti toliko ljut, dok u drugoj toliko smiren i pun razumijevanja.

Ponekad sam mislila da u Owenu žive dvije osobe. Htjela sam samo završiti sa ovim razgovorom tako da sam mu kratko odgovorila:

-" Slušaj...stvarno me boli glava, čujemo se neki drugi dan."

Poklopila sam slušalicu ne čekajući njegov odgovor, sumljajući u svoje osjećaje prema njemu. Zaputila sam se prema svojoj sobi, u miru i tišinu, za koju nisam ni znala da mi je silno potrebna.

...
*Par dana nakon*

Većinu svojeg slobodnog tjedna provela sam gledajući serije, čitajući knjige i vježbajući kako bih smetnula ružne misli sa mog uma.

Najgori dan prošlog tjedna bio je kada sam nazvala Joanne i slušala je kako plače za svojom srodnom dušom. Na žalost na sprovod nisam mogla doći jer se nalazio u Torontu, rodnom mjestu Joea gdje mu je bila želja da mu se pepeo raspe po jezeru Ontario gdje je kao mali volio provoditi vrijeme sa svojim djedom.

Danas kada sam otvorila oči prva misao koja mi je došla u glavu bila je ta da ću napokon svoju Vespu dovesti kući. Obukla sam ležernu odjeću i stavila malo šminke, tek toliko da pokrijem podočnjake i blijedo lice, te napokon krenula prema mehaničaru, sretna što ću napokon sjesti na svoj mali skuter.

 Obukla sam ležernu odjeću i stavila malo šminke, tek toliko da pokrijem podočnjake i blijedo lice, te napokon krenula prema mehaničaru, sretna što ću napokon sjesti na svoj mali skuter

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kada sam došla do radionice dočekao me gospodin Freddie i rekao:

"Vaša Vespa je spremna, kao da joj se nikada ništa nije dogodilo!"

Nakon tjedan i pol napokon sam osjećala nekakvu vrstu sreće. Sva vesela krenula sam prema mojoj Vespi i upitala Freddia koliko sam mu dužna za popravak, na što je on zbunjujuće rekao:

-" Pa gospodična Addams za vašu vespu popravak je već plaćen prekjučer."

Ništa mi nije bilo jasno, sigurna sam da se nisam čula sa nikim iz radionice pa sam upitala:

-"Oprostite ali ne razumijem, kako je moguće da je popravak plaćen kada se nismo čuli tjedan dana?"

Na što je Freddie rekao:

-" Prekjučer se pojavio markantan gospodin u lijepom odjelu i velikom crnom terencu i ispitivao o vašoj vespi, nakon čega je platio puni iznos vašeg popravka i ponudio nam je veći iznos da budemo što prije gotovi sa njom. Mislio sam da znate."rekao je zbunjeno.

Odmah sam znala o kome je riječ, samo jedna osoba bila je u stanju to napraviti. Ian.

Hellouu! Prije samo tri dana zahvaljivale smo vam na 1k pregleda, a sada smo već na 2k. Neizmjerno vam puno hvala. To ćete čuti od nas još sto puta. Nadamo se da ste uživali u ovome nastavku koji smo napisale u znak zahvale!🌠

Xoxo
V&M💙

Savršena tajnaWhere stories live. Discover now