...

3.8K 180 21
                                    

Iz sna trgnula me zvonjava dojavljivača, nisam mogla vjerovati kada sam sam čula da hitno dođem u bolnicu, jer je riječ o Joeu. Kada sam pitala o čemu se radi, samo su rekli da požurim i linija se nakon toga prekinula.

Brzo sam se ustala iz kreveta i pogledala na sat bilo je tri ujutro, bez presvlačenja krenula sam prema bolnici. Dok sam se vozila u glavi mi je vladao kaos, srećom ceste su bile puste, te sam u rekordnom vremenu stigla do svog radnog mjesta, na kojem nisam nikad osjećala ovoliki grč u želucu.

Nakon što sam se presvukla i dezinficirala, trčećim korakom krenula sam prema sali gdje se nalazio Joe. Prvo što sam čula bio je zvuk pištanja ravne linije, dok su svi doktori oko Joea stajali pognute glave.

Prvi pogled koji je susreo moj bio je naravno Ianov. Moje oči napunile su se suzama te sam krenula vikati na sve prisutne:

-"Zašto svi samo stojite?!! Zar ste tako nesposobni?!"

Progurala sam se do Joea kraj kojeg je stajao Ian, te dok su svi ostali samo šutjeli stojeći u tišini, ja sam krenula sa jedinom stvari koju sam najbolje znala, sa oživljavanjem. Ianov pogled me svo vrijeme pomno pratio.

Dok sam ja neuspješno pokušavala oživiti Joea, u glavi sam imala slike svih naših razgovora, viceva, smijeha, jednostavno u ove dvije godine on mi je postao na neki način kao drugi otac, ali ravna crta se nije mijenjala, svi su znali da Joea više ništa ne može spasiti, no ja nisam htjela odustati. Tek u tom trenu primjetila sam kako su moje suze počele padati po Joeovom licu.

Iza sebe čula sam Ianov glas kako govori ostalim doktorima i medicinskim sestrama da napuste prostoriju, nakon samo par sekundi od pune sale ostali smo samo Joe, Ian i ja. Ogorčena svu svoju tugu i strah u tom trenu izbacila sam iz sebe, i dalje ne odustajući.

-"Sky, gotovo je, ne možeš mu više pomoći."

Rekao je glasom punog sažaljenja. No ja ga nisam poslušala i samo nastavila dalje.

-"Sky, čuješ li me?"

Neopisiva tuga prošla je mojim tijelom.

-"Molim te Sky!"

Odjednom čvrste ruke uhvatile su me za ramena i okrenule me u snažan zagrljaj.
U tom trenu moje noge su otkazale i jedino što sam mogla je plakati u naručju osobe koja je u ovom trenu bila moj najčvršći oslonac.

U tom trenu moje noge su otkazale i jedino što sam mogla je plakati u naručju osobe koja je u ovom trenu bila moj najčvršći oslonac

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dok sam plakala Ian me cijelo vrijeme čvrsto držao, rukom prelazeći preko leđa i tiho govoreći:

-"Žao mi Sky, zbilja mi je žao.."

Nakon njegovih riječi shvatila sam da je Joeovom životu došao kraj.

-"Zašto?, molim te reci mi zašto? Kako je moguće, Joe mi je bio najbliža očinska figura od smrti mog oca."

Zastala sam, teško uzdahnula pa nastavila.

-"Nisam ih uspjela spasiti, nisam ih bila sposobna spasiti..."

Ian se odmakao od mene tek toliko da me može pogledati i palčevima obrisao suze s mojih obraza.

-"Sky, ne znam što se dogodilo prije, ali jedno znam, ti ćeš jednog dana biti najbolja doktorica u New Yorku ako ne i šire. Ne želim više čuti da tako govoriš o sebi. Vrlo si sposobna i pametna mlada žena čijoj se predanosti divim.

Kada je završio rečenicu, jedino što sam htjela napraviti je čvrsto ga zagrliti i zaboraviti na sve što se događa oko mene, te sam upravo to i napravila.

...

Cijelo jutro Ian je proveo uz mene, kada je došlo vrijeme da Joea odvedu iz sobe, ne puštajući me iz zagrljaja Ian nas je uputio prema sobama za doktore dok su nas pogledi boličkog osoblja začuđeno pratili.

Ian me polako posjeo na krevet i klekno ispred mene.

"Slušaj me, sljedećih par dana uzet ćeš slobodno. Ne mogu te gledati ovako tužnu i potresenu."

Rekao je dok mu je pogled bio svuda po mom licu.

"Sada ćeš popiti vode, pokušati se primiriti pa ću te nakon toga odvesti doma."

Ispravio se, sjetno me pogledao maknuvši mi odbjegli pramen s lica te krenuo po čašu vode, dok sam ja nepomično sjedila i gledala u zid...



Došli smo do 1 k!! Hvala Vam od srca na čitanju, ne znate koliko nam to znači! Nadamo se da se da će Vam Ian i Sky ući pod kožu kao što su i nama. Pišite nam vaše mišljenje o njima!

Xoxo
V&M💙

Savršena tajnaWhere stories live. Discover now