SEDAMNAESTO POGLAVLJE

2.5K 127 22
                                    

Nije prošlo ni pola sata od mog tuširanja, a netko mi je zvonio na parlafon. Nije moguće da je Ian, čula sam se s njime prije samo pola sata i zvučao je vrlo zaposleno , Lucy, Harper i James također nisu jer imaju svojih obaveza i dogovorili smo se da ćemo se naći krajem tjedna. Kroz mene je odmah prošla jeza, što ako je Owen, što ću onda?

Drhtavim rukama podigla sam slušalicu i upitala:

"Tko je?"

Par sekundi je prošlo prije nego što se začuo Ianov glas:

"Hej malena...ja sam. "

Olakšanje se prelilo po cijelom mojem tijelu. Čim sam čula njegov duboki hrapav glas osjećala sam se sigurnijom. Živjeti sam nije uvijek najbolja i najsigurnija opcija, pogotovo u ovakvim situacijama ili čak i u manjim stvarima kao što su gledanje horora.

Pustila sam ga da uđe u zgradu i onda sam shvatila da nosim svoju ogromnu zimsku piđamu, imam mokru kosu i ne izgledam nimalo privlačno ili sexy.

Lagano je pokucao na vrata, te sam mu ih isti tren otvorila. Odmjerio me je od glave do pete, zatvorio vrata i približio mi se, uhvativši me sa svojim velikim, nježnim rukama za obraze.

"Što je bilo dušo, zvučala si mi stvarno prestravljeno preko mobitela. Nadam se da ti ne smeta što sam ovako brzo došao, ali morao sam čuti što nije u redu. Nisi li se valjda predomislila oko nas?"

Počela sam odmahivati glavom i vučići ga za ruku dovela do kauča, di smo se posjeli. Okrenula sam se prema njemu i uhvatila ga za ruku.

"Ne, ništa takvo ne brini i naravno da mi ne smeta što si došao, zapravo mi je vrlo vrlo drago da si tu.... Sjećaš li se Owena? Tip iz bolnice zbog kojeg je nastala scen...

Prekinuo me je usred rečenice, izgledajući iziritirano.

"Naravno da se sjećam, kretenčina koja ne poštuje svoju ženu i novorođeno dijete. Što s njime?"

Pročistila sam grlo i nastavila:

"Malo sam razmišljala i možda sam si sve to umislila, ali mislim da me on prati. Danas dok sam trčala stvorio se iz vedra neba, možda je slučajnost... ne znam ali postoji mogućnost da me slučajno vidio pa se namjerno zaletio u mene, ali..."

Namršteno me je pogledao, skupljenih obrva.

"Kako misliš prati? Kada se zaletio u tebe?Gdje si bila?"

Stavila sam mu ruku na prsa kako bih ga prekinula.

" Otišla sam trčati jer se nisam mogla skoncentrirati na ništa drugo i sve je bilo okej dok nisam prolazila kroz Central Park. Tamo se Owen zaletio u mene i mislim zapravo uvjerena sam da je to bilo namjerno jer me uhvatio za ruku i nije htio pustiti. Raspitivao se zašto mu se ne javljam i zatim me je pokušao poljubiti na što sam ga ja udarila u međunožje i pobjegla."

Sada se već na Ianovom licu vidjelo da je bijesan. Podignuo mi je rukave i ugledao plavice koje su bile zapravo otisci Owenovih prstiju. Ne znam kako to prije nisam uočila, ali plavice su bile tamo. Naglo se dignuo i počeo hodati po dnevnom boravku.

" Ubit ću tog gada, kako se usuđuje. Znaš li gdje ga mogu naći? Gde živi? ...Jer neće još dugo..."

Digla sam se s kauča i uhvatila Iana za ramena.

"Možda sam si sve to umislila, sada je gotovo. Mislim da mi se nakon ovog danas neće više približavati, sve je u redu."

Gledao me ravno u oči. Znam da mu nije bilo svejedno i dalje je bio ukočen i uzrujan, ali uhvatio me nježno za obraze.

"Ako ga opet vidiš odmah me nazovi. Jasno!? Sada te vodim kod sebe, neću riskirati tvoju sigurnost, pozvati ćemo i policiju..."

Na spomen policije sam ga prekinula, to ne dolazi u obzir. Ne.

"Iane, razumijem da si uzrujan, i drago mi je da se brineš, ali nema potrebe, molim te bez policije..."

Ian se ubacio: "Ali, Sky..."

"Bez ali... molim te!..."

Zatvorio je oči, prihvaćajući poraz i moju ruku pa krenuo prema mojoj sobi. Vidjela sam kako uzima moju torbu i stavlja je na krevet.

"Dobro, za sada neka bude kako ti želiš, ali ako ti se opet približi..."

Zagrlila sam ga i spustila lagani poljubac na njegove usne.

"Obećajem ti, sve će biti u redu. Hvala ti što se brineš, ne treba mi policija kada imam tebe pokraj sebe."

Njegov mrki pogled pretvorio se u onaj nježan te me primaknuo sebi spuštajući najslađi poljubac do sada, a potom šapnuo.

"Malena, spakiraj sve što ti je potrebno za nekoliko dana. Ostaješ kod mene. Bez pogovora."

Na ovu zapovijed pristala sam bez problema.

Nadamo se da uživate u ovakvom lijepom danu!
Xoxo🌌
V&M💙

Savršena tajnaWhere stories live. Discover now