Bölüm 67

12.5K 443 13
                                    

- Şu kapının üzerindeki anahtarları alalım. Yalının anahtarı da vardır onların içinde, kolayca gireriz içeri.

- Sanırım şu arka kapı mutfak kapısı, oradan girebiliriz.

Selim anahtarları alarak mutfak kapısına yaklaşmıştı. Kapıdan içeriye baktığında muhteşem bir mutfak görmüştü ve ortalıkta kimse gözükmüyordu.

- Ortalıkta kimse gözükmüyor.

Selim elindeki anahtarlıktaki anahtarları denemeye başlamıştı ve üçüncü deneyişinde kapıyı açmıştı. Girdikleri mutfak inanılmaz büyüktü ve son derece lüks döşenmişti.

- Bu mutfak tam bize göre, o kadar çok kişiye yemek de anca böyle bir mutfakta hazırlanır.

- Güzel söylüyorsun da Selim, yemeği yapacak olanlar yandı.

- Artık herkes bir işin ucundan tutacak.

- Önce şu evin tamamını arayalım da sonra bunları konuşuruz.

- Haklısın Fuat abi, yine iki grup halinde arayalım evi hem bir tehlike olursa aynı anda kapana kısılmamış oluruz. Diğerleri yardıma gelir.

- Tamam, o zaman Savaş’la ben bu katı ve alt katı arayalım. Sen ve Fırat da üst katları ararsınız.

- Anlaştık Fuat abi, konuştuğumuz gibi hiç aceleye gerek yok her zaman dikkatli olalım.

Mutfağın arka köşesinde yukarı çıkan bir merdiven vardı. Selim ve Fırat bu merdivenleri kullanarak üst kata çıkmışlar, Fuat ve Savaş ise evin iç taraflarına doğru hareket etmişlerdi.

- Şu salona bak Savaş, müze gibi bir ev burası.

- Öyle abi, her şey antika.

Salonu hızlıca dolaştıktan sonra aynı katta bulunan 3 odayı da kontrol etmişlerdi. Bu odalardan biri çalışma odasıydı diğer 2 oda ise misafir yatak odasına benziyordu. Odalar son derece düzenliydi.

- Bu kat temiz, aşağıya bakalım. Ama sanırım bu evde kimse yok.

- Bana da öyle geliyor abi ama yine de tedbiri elden bırakmamak lazım.

- Elbette.

Fuat ve Savaş alt kata inerken Selim ve Fırat’da üst katı arıyorlardı. Üst katta da aşağıdaki kadar büyük olmasa da bir salon bulunuyordu. Bu salon daha modern mobilyalarla döşenmişti ve daha rahat bir salondu.

- Selim aslında bahçede son derece büyük bir jeneratör var. Sanırım dizel jenaratördü. Yakıt bulabilsek elektriğimiz bile olur.

Fırat’ın söyledikleri Selim’in çok ilgisini çekmişti. Yakıt bulabilseler jeneratörü planlı bir şekilde çalıştırarak uzun süre elektrikten faydalanabilirlerdi. Özellikle buzdolabını çalıştırmak çok işlerine yarardı.

- Bu harika olurdu ama Ada’da araba yok ki yakıtı nasıl buluruz?

- Ada’da normal vatandaşa araba yasak ama Devlet kurumlarının arabaları var, onların da yakıt aldıkları bir istasyon muhakkak vardır. Orayı bulabilirsek bu iş tamamdır.

Fırat’ın söyledikleri çok doğruydu. Ada’da Belediye’nin, polisin vs. araçları vardı. Selim iyice umutlanmıştı.

- Fırat buraya yerleştikten sonra yapacağımız ilk iş o yakıt istasyonunu bulmak olmalı. Orayı bulursak bizim için müthiş olur. Ama önce şu evi iyice bir arayalım.

Selim ve Fırat salonu aramayı bitirdikten sonra odaları aramaya başlamışlardı. Her odanın kapısını dikkatlice açıyorlar ve içeriyi kontrol ediyorlardı. Fırat bu işi son derece profesyonel yapıyor Selim de ona ayak uydurmakta hiç zorluk çekmiyordu. O katta bulunan 6 odayı ve 2 banyoyu didik didik aramışlardı.

- Sanırım yukarda bir normal kat ve bir de çatı katı var.

Zombiler İstanbul'daHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin