7. Bölüm

24K 1.7K 645
                                    

Lütfen hikayeye başlamadan önce yıldıza dokununuz.

herdem6060 beni takip etmeyi unutmayınız.

Ana sayfamda instagram linkim vardır. nerimanvurgunkitaplari instagram hesabını takip ederseniz çok eğleneceğinize inanıyorum.

İYİ OKUMALAR SİZLERİ SEVİYORUM.

Ecem, Pazar gününü alt kat komşusu Nuriye ablasının koynunda ilk defa birine derdini anlatarak geçirdi. Bazen ağladı o gaddarın yaptıklarını anlatırken bazen de sanki o anları yaşıyormuş gibi sinirlendi.

"Pişman olmuş ama Ecem, görsen kapının önünde öyle kötüydü ki... Üzüldüm!" Onun o halini düşündükçe daha çok kızıyordu. En çok da annesine teyze dediği ve anneannesine babaanne dediği için onu aileye sızmaya çalışmakla suçlamıştı ya o anı hazmedemiyordu.

"Biliyor musun abla tek suçum onlar izin verdiğinden annesine ve anneannesine Merve gibi hitap etmem... Hatırlarsın o dönemde annem ameliyat olmuştu ve bu yüzden İzmir'deydim. Arkadaşımı yalnız bırakmak istemediğim için Balıkesir'e gitmiştim. Sende tanıyorsun Merve'yi ne kadar güler yüzlü sıcakkanlı olsa da sonuçta küçük şehirde büyümüş, bir de Ali Buğra'nın zenginliğinden ve onu kabul etmemelerinden korkuyordu. Biliyordum onu seveceklerini hemen kabulleneceklerini ama en kötü günlerimde yanımda olan canıma destek olmak istedim. Annemi bile bıraktım düşün...

Otogarda Ali Buğra'nın beni almasını beklerken onu gördüğümde yine aynı duygu oldu. Beni gözleriyle soyuyordu resmen... O kadar belli ediyordu ki benim anladığımı umursamıyordu bile... Anlaşılıyordu. Neredeyse hiç konuşmadım. Hiç muhatap olmadım. Özellikle kokuma yaptığı yorumdan sonra intikamdan bile vazgeçmiştim.

Değmez dedim kendi kedime... Sadece Rabbime sığındım. Allah'ım yarına kalsın ama bana ettikleri yanına kalmasın dedim. İçten yürekten benden uzak dursun diye dua ettim ya da beddua bilmiyorum.

O ne yaptı. Ailesinin yanında beni yerin dibine soktu. Abla Ali Buğra ile dalga geçiyordu. Tutamadım kendimi ailesinin yanımda; Cihat bey sizin için her şey dalga geçilecek konu olabilir ama burada ciddi bir konu konuşuyoruz diye tersledim. Susamadım. Dayanamadım. Ondan bana değil ama kuzenine özür beklerken..." Ecem hala aynı duygusallıktaydı. Sanki üzerinden bir yıl geçmemiş dün olmuş gibi üzülüyordu. Çünkü hayatında hiç o kadar utandığını hatırlamıyordu. Cihat'ın hareketlerini taklit ederek anlatmaya devam etti.

"Asıl siz kim oluyorsunuz Ecem Hanım... Hangi ara ailemin içine bu kadar girip anneanneme ve anneme böyle hitap edecek cüreti buluyorsunuz."

Tabi ben şok oldum. Asla böyle bir çıkış beklemiyordum. Annesi beni savununca bir günlük tanıdığın kızla bu ne samimiyet diye daha çok kızdı. Ben gitmek istedim. Onun üzerine Merve patladı.

Senin bu kızla derdin ne her gördüğün yerde aşağılıyorsun dedi. O ne dedi biliyor musun?" Nuriye Hanım pür dikkat dinliyordu. Çok dolmuştu belli o yüzden sesini çıkarmadı. Sadece kafasını sallayarak ne anlamında gibisinden, dinlediğini gösterdi.

"Böyle bir şey yaptığım yok... Hatta aşağılayacak kadar bile değer vermiyorum... dedi bana, abla ben ne yaptım ona hatta ilk gece o lafları duyana kadar hayatımın aşkı en sonunda karşıma çıktı diye bile düşünmüştüm.

Ben bunları hak etmedim. Ablacım bir görsen mükemmel bir ailesi var. Kardelen Teyze, Faruk Amca hele Fatma Babaanne o kadar mütevazi ve içtenler ki o gece benden özür ilettiler... O ise bana öldürecek gibi bakarak çekip, gitti.

GURUR SAVAŞI Güzel Seven Kadınlar Serisi 2 (Bitti)Where stories live. Discover now