3. Bölüm

25K 1.5K 100
                                    

Lütfen bölüme başlamadan önce yıldıza dokununuz.

herdem6060 beni takip etmeyi unutmayınız.

Ana sayfamda instagram linkim vardır. nerimanvurgunkitaplari instagram hesabını takip ederseniz çok eğleneceğinize inanıyorum.

İYİ OKUMALAR SİZLERİ SEVİYORUM.

Ecem, Pazar gününden beri yaptığı projeyi sizinle paylaşmam gereken önemli bir konu var. Çarşamba akşamı bende toplanıyoruz diye gruba yazmıştı. Hemen cevaplar gelmişti. Buket hariç herkes;

"Tamam, canım ne istersin gelirken veya bir şeye ihtiyacın olursa yaz," gibi cevaplar ile yine Ecem'i yanıltmamışlardı. Merve sayesinde kazandığı arkadaşlarından o kadar memnundu ki annesinin eksikliğini hiç hissetmediği zamanlar oluyordu.

Buket'in sevgilisi, Ecem'i sevmediği için izin vermemiş ve Buket her zaman ki gibi utana sıkıla gelemeyeceğini haber vermişti.

Çarşamba günü akşam yemeğinde bir araya geldiklerinde; dört kız yine şerefsiz Erdinç'e saydırıyor, içlerinden nasıl küfür etmek geliyorsa öyle küfür ediyorlardı. Ecem;

"Tabi sevmez beni adi piç, çünkü ağzına sıçtım. Beni para için arkadaşına ihanet edecek biri sanıp, sulanmayacaktı. Dua etsin Buket'in gözleri kör gibi, ondan ayrılmıyor yoksa şeyini kesip eline vermesini bilirdim ben." Diye sinirle konuşup duruyordu. Buket'e senin sevgilin herkese sulanıyor. Beni bile yokladı diye söyleyemese de sürekli bu adam sana yakışmıyor diye uyarıda bulunuyordu. Ancak, anlayanı getirin Buket biz evleneceğiz diyor başka bir şey diyemiyordu. Bu yüzden her şeyine katlanıyordu.

Planladığı projeyi rahat anlatabilmek için "kafamın dumanlı olması lazım" diye düşünüp, bir şişe kırmızı şarap almıştı. Yemekler yenmiş, cips, kuruyemiş ve peynir tabağı salonda ki orta sehpada yerini almıştı. Ecem, Merve ile üniversiteden hem sınıf arkadaşı hem de ev arkadaşıydı. Bu yüzden İstanbul'a geldiğinde de onunla birlikte yaşamayı çok istemişti. Merve'nin ailesi izin vermeyince mecburen onlara yakın bir oda bir salon olan bu çatı katını tutmuştu. Çünkü İstanbul'da Merve'den başka bir tanıdığı yoktu. Arkadaşı onu altı ay evinde misafir etmiş, desteğini hiç esirgememişti. Her zaman olduğu gibi kızlar alkol alırken, Merve çay içiyordu. Ecem, her içki muhabbeti olduğu gibi, ortamı bozuyorsun diye kızsa da yapacak bir şey yoktu. İçki ve sigara içmiyordu. Bu kuralını sadece bir gece için bozmuştu.

Gökçe, neden toplandıklarını az çok tahmin ediyordu. Pazar akşamı duyduklarını kimseye söylememişti. Sık sık Ecem'i arayıp, "Boş ver" dese de, karşısındaki kızın ne kadar kırıldığını ve intikam planları yaptığını anlamıştı. Merve;

"Bazı planlarımı açıklayacağım demiştin. Hayırdır?" diye konuyu açınca, Ecem ayağa kalktı. Günlerdir elinden düşmeyen mantar panoyu çıkardı. Kızların göreceği şekilde televizyonun üstüne yerleştirdi. Aslında içi titriyordu. Sanırım alacağı tepkilerden biraz korkuyordu. Bu yüzden konuşmaya en başından anlatarak başladı.

"Pazar günü yani Cenkay'ın doğum gününde Gökçe ile tuvalete gitmiştik. Dışarı çıktığımızda Cihan ve Cihat denen pisliğini gördük. Bizim hakkımızda konuşuyorlardı. Daha doğrusu benim hakkımda, Allah var Cihan denen çocuk beni savunuyordu."

"Ne oldu ki seni savunacak?" diye Buse sordu. Bir yandan da Gökçe'ye bakıyor, senin haberin vardı anlaşılan neden anlatmadın diye bakışlarıyla soruyordu.

"Anlatacağım Buse." Şarap kadehinden büyük bir yudum aldı. Sakinleşmesi gerekiyordu ama düşündükçe sakinleşmeyi bırak üç gündür her aklına geldiğinde olduğu gibi daha çok sinirleniyordu. Bu sinirden başka hissettiği duygulara bir ad koysa daha rahat edecekti ama Allah kahretsin ki tuhaflığının sebebini bulamıyordu.

GURUR SAVAŞI Güzel Seven Kadınlar Serisi 2 (Bitti)Where stories live. Discover now