Capitolul 28

87.7K 2.9K 61
                                    

                                         ” Consecințe ”

 Max povestește:

   Am stat toată noaptea lângă ea, n-am dormit o clipă și capul îmi este îngreunat și ochii îmi sunt atât de obosiți. Îmi arunc privirea în căutarea telefonul meu și-l apuc nesigur. Este 03:00 iar el sună așa târziu. Kevin e cel care mă apelează și ezit să-i răspund, știu mă va întreba unde sunt, dacă Maria e cu mine și ce am făcut. Nu vreau să vorbesc după cele întâmplate. E doar vina mea pentru că am acceptat să mergem în club, puteam să stăm acasă la un film toți patru, așa nici Maria nu mai trecea prin momentul ăla îngrozitor. Jur, nenorocitul ăla nu va ieși bine din treaba asta, nu va ieși nici din mâinile mele. A fost pentru prima oară când am văzut-o atât de speriată și a plâns în fața mea cum n-a făcut niciodată. Dincolo de fata impulsivă dar totuși fragilă și mică se află de fapt un suflet sensibil, ușor de rănit. Stă ghemuită în pat și deși doarme o mai pot auzi suspinând din când în când. În cele din urmă mă ridic de pe scaun la propriu amorțit și ies pe hol ca să pot răspunde la telefon fără a o trezi.

” Da? ” spun în șoaptă și deja n-am habar ce-i voi spune în legătură cu Maria. Mintea mea e prea vraiște pentru a inventa o minciună bună.

  Sunt așa amețit, bulversat de situație încât primul lucru care îmi vine în minte este să-i spun că Maria nici nu-i cu mine, dar nu l-aș putea minți. Deja situația în sine e de rahat, ce-aș rezolva dacă aș adăuga o minciună?

” La naiba, Max Browns, unde naiba ești? ” mă întreabă oarecum speriat și mă sprijin de peretele opus. Îmi las capul pe spate ca mai apoi să oftez lung.

” Calmează-te omule, sunt acasă. ” Spun cu o greutate cum n-am mai întâlnit-o și deja îl aud bufnind. Zgomotele din jurul lui mă fac să cred că el ar fi într-o mașină.

” Unde acasă, omule? Maria a dispărut, nu răspunde la telefon… Am căutat-o peste tot. A plecat, a dispărut, nu mai este din momentul în care a mers la baie și apoi ai dispărut și tu ca prin minune, zi-mi, te rog că e cu tine! ” ordonă  și-i pot simți disperarea din voce.

” E cu mine. ” Reușesc să spun și-mi trec o mână prin păr. Sunt agitat, al dracului de agitat și asta pentru că mă simt atât de vinovat. Eu pentru că am decis să mergem în club când pur și simplu puteam face altceva.

” Serios? Și nu puteai să răspunzi la telefon pentru că ne-am făcut atâtea griji, telefonul ei era închis. Am înnebunit la propriu mai ales Emma care era așa disperată, ne-am speriat, nu era nici acasă, nicăieri Max. ” spune nervos și știu, dacă eram în fața lui probabil fața mea cerea pumni și palme.

” Kevin, vorbim mâine, sunt obosit și stați calmi, Maria e bine. ” Reușesc să spun și mă sprijin iar de perete. Vreau liniște, vreau să dorm, aproape scâncesc ca un copil când nu primește acadeaua și casc lung ducându-mi mâna la gură. Sunt așa frânt și praf și la propriu și la figurat.

” Bine, vorbim mâine. O să ți-o iei grav de tot Browns, am să o pun pe Emma în seara asta să-și facă unghiile pentru lupta de mâine. Aveți grijă! ” spune și închide. În sfârșit somn. Deschid ușa și o pot vedea pe Maria agitându-se și vârcolindu-se în mijlocul patului. Plângea așa că m-am grăbit spre patul unde se afla ea și m-am lăsat în genunchi pe saltea ca mai apoi s-o cuprind cu ambele brațe și ea să tresară. ” Shht,liniștește-te! ” i-am spus și am sărutat-o pe creștet. Tremura și suspina ca mai apoi să-mi cuprindă brațul cu ambele ei mâini mici.

  Se ridică ușor și se lasă pe mine ca mai apoi eu să-i cuprind trupul cu ambele mâni și s-o trag mai aproape. Nu spune nimic deși are ochii deschiși, știu încă nu vrea să vorbească. Am dat pătura deoparte și i-am făcut loc printre perne ca mai apoi să mă așez lângă ea. S-a mutat mai aproape de mine și și-a așezat capul pe pieptul meu strângându-mi tricoul într-un pumn. Mi-am mutat brațul jucându-mă cu o șuviță de păr. Stă ghemuită la pieptul meu și deși are ochii deschiși știu că este obosită. Tot ce s-a întâmplat m-a terminat pe mine fizic și psihic dar păi pe ea. Mi-am pus mâna stânga pe pieptul mea iar ea mi-a atins pielea firav. A tras linii de sus în jos pe pielea mâinii mele și făcea cerculețe. Am tras mai sus pătura ce ne acoperea pentru a i-o pune pe umeri iar ea a oftat ușor.

"Călăul"Where stories live. Discover now