Capitolul 27

86.6K 3.1K 127
                                    

                                             " Să nu pleci! "

   Max povestește:

  Am stat vreo 30 de minute în tăcere amândoi pe terasă, încă probabil nu și-a revenit de la ce a auzit dar nici eu de la ce simt. Îl aud de câteva ori oftând iar eu îmi tot trec mâna prin păr. E prea multă liniște și am nevoie să spună ceva. Că sunt prost, că n-o merit, că sunt un nemernic, că nu sunt bun pentru ea, orice dar trebuie să spună ceva până nu înnebunesc și mă arunc de la etaj.

" Și ce-ai de gând să faci? " mă întreabă și-mi lipesc o palmă de frunte, serios, stăm de 30 de minute în tăcere să mă întrebe ce am de gând să fac? Am nevoie de el, de creierul acela a lui de viitor mare doctor.

" Să mi-o scot din cap..." mârâi către el iar el oftează.

" Nu vei putea face asta, din câte știu eu este prima dată când ești îndrăgostit. " Contraatacă și mă strâmb.

" Nu sunt îndrăgostit. " Mârâi iar el acum râde de mine. Trebuie, trebuie să fac ceva, să mi-o scot din cap, să fac ceva până nu voi înnebuni și probabil nu voi sfârși departe de terasa apartamentului. Râde și se ridică în picioare.

" Mda, cum zici tu. Și Maria e genul acela de fată care atunci când îți intră la inimă greu mai iese de acolo. " Afirmă și trebuie să sfidez ideea asta tâmpită.

" Trebuie să fac cumva, nu, eu și Maria nu suntem buni împreună și eu nici măcar nu o vreau. " Mint și-mi lipesc o palmă de frunte, oftez lung și mă uit la ceas ca mai apoi să realizez că este deja 18:00. Cred că de aici voi merge direct în club, voi bea ceva mai mult și voi agăța vreo tipă ca mai apoi să ne retragem la un hotel. La dracu, nu voi face asta, ba da o voi face... la naiba cu toate astea. Mă ridic brusc și fac trei pași ca mai apoi să cuprind bara de protecție cu ambele mâini și să strâng tare.

" Am o idee. " Îl aud spunând și mă întorc pentru a-l putea vede stând în picioare la doi pași de mine. " Mergem în club...inclusiv Maria. " Spune și-mi vine să-i dau un pumn.

" Serios? Eu tocmai încerc să-ți spun că trebuie s-o uit cumva și tu îmi spui să ieșim împreună cu ea? Ce-i în capul tău? " aproape mă răpăd la gâtul său iar el râde și face un pas în spate.

" Dar cine a spus de uitat? " mă întreabă și dă din sprâncene, okay tipul acesta plănuiește ceva.

 ***

  " Fetelor? "ieșim de pe balcon și Kevin face doi pași înaintea pentru a le descoperi pe amândouă stâng ghemuite pe canapea vizionând un film. Emma dormea ghemuită în partea stângă a canapelei cu părul răvășit în toate direcțiile și cu un urs în brațe. Zâmbesc și-mi scutur capul ca mai apoi s-o văd pe Maria sprijinită cu capul de brațul canapelei încă având privirea pe ecran. Părul său era prin într-un coc dezordonat în vârful capului ținând în brațe o pernă neagră. Kevin a făcut un pas în față ca mai apoi să-i zâmbească Mariei și apoi să mă privească cu subînțeles. Nu, nu va profita de faptul că i-am spus că o plac, el nu e genul acela și dacă o va face îl vor căuta oamenii de la pompe funebre. Îmi dau ochii peste cap ca mai apoi să mă așez pe scaunul din dreapta mea, așteptându-mi prietenul să-și trezească iubita pentru a vorbi toți patru.

 ***

    În sfârșit după vreo oră am sfârșit prin a ne înțelege ca peste o oră jumătate să mergem în club. Emma a plecat la apartamentul Mariei împreună cu ea pentru a se pregăti în timp ce eu și Kevin am rămas la noi încercând să ne găsim ceva cu ce să ne îmbrăcăm. Eu unu m-am chinuit să-mi aleg o cămașa potrivită, vreo 30 de minute bune în schimb ce el și-a ales o cămașă alb foarte lejeră și un papion roșu, eu unu nu voi lega de vreau accesoriu în seara asta în afară de ceasul de mână. În cele din urmă decid să aleg o altă cămașă neagră și un sacou asortat.

"Călăul"Where stories live. Discover now