Capitolul 86

47K 2K 153
                                    

 

                                                                                        " Plata "



Maria povestește:


           Am privit ecranul telefonului din mâna mea ce indica mai mult de ora 21:30 și mutându-mă dintr-un colț al camerei în altul, las telefonul mobil să cadă pe noptiera din stânga mea. Voi mai avea ocazia să ies cu colegii mei din facultate, iar ei vor mai avea ocazia să vină la mine în vizită, doar nu ar fi pentru prima oară când îmi bat la ușă. În concluzia, am luat decizia bună de a anula seara asta. Cel mai probabil mă voi revanșa în altă zi, oricum ei voiau ca odată veniți la mine să mergem pentru câteva ore într-un club. Nu aș fi acceptat asta atât timp cât știam că Maximilian nu venea cu mine. Doream ca în această seara și el să fie prezent aici, să-i pot face cunoștință cu unii dintre colegii mei de facultate, ba mai mult să ne petrecem toți seara vizionând ceva sau dezbătând anumite subiecte.


          Mi-am încălțat încălțămintea aflată în colțul camerei și am tras peste tricoul alb și lung un hanorac luat din cuier. Am cules de pe bar cheile apartamentului și mi-am îndesat telefonul în buzunarul hanoracului care îmi acoperea mai bine din jumătate din trup. Am tras gluga peste cap și am închis lumina din sufragerie odată ce pașii mei s-au îndepărtat de cameră. Am tras ușa după mine odată ieșită pe holul luminat al blocului și am întors cheia în ușă de două ori pentru orice siguranță. Pe ultima sută de metri am ales să iau liftul pentru a nu mai urca scările, având în cap doar ideea de a ajunge mai repede sus. Am început să mă joc concentrată cu cheile apartamentului așteptând cu nerăbdare ca liftul să ajungă la destinație.

           Nesiguranța a pus stăpânire pe mine odată ce ușile liftului s-au deschis, asta deși acum câteva clipe eram nerăbdătoare să ajung mai repede în fața apartamentului său. Am pășit neîncrezătoare spre ușa lor și concentrându-mă pe butonul soneriei am apăsat nesigură. Numărând cu sfințenie secundele care au trecut rapid și frecându-mi palmele transpirate între ele, am privit cum ușa din fața mea se lasă larg deschisă. Bucata din lemn masiv îl lasă ascuns pe Kevin doar pentru câteva momente, imediat ca apoi zâmbetul său să mă întâmpine amabil. Nu e ca și cum aș fi o puștoaică de 16 ani care fuge de acasă și merge la iubitul ei pe ascuns, deci nu știu de ce am impresia că bărbatul din fața mea mă privește în așa fel.

" Hei, Mia! " el se lasă într-o parte permițându-mi să intru pe holul spațios și dând din cap intru curajoasă. Sunt puțin nesigură de ce fac acum, nici măcar nu știu de ce am venit. " Max a intrat la baie acum câteva clipe. " el mă înștiințează și aprobându-l, dau din cap și-l urmăresc îndeaproape. Mă conduce spre bucătărie, acolo unde se pare că el deja se pregătea de plecare, avându-și sacoul pe spătarul scaunului și restul lucrurilor înșirate pe masă.

" Pleci undeva? " îmi îndes palmele în buzunarele hanoracului și făcând câțiva pași spre el mă așez pe un scaun alături. Mă aprobă dând din cap, luându-și în acest timp telefonul și portofelul de pe masă îndesându-le în buzunarele jeansilor .

" Sunt de gardă la spital. Max trebuie să iasă, e în baia de pe hol. Să-l anunți tu că am plecat deja." el se apleacă pentru a mă săruta scurt pe obraz, ca în cele din urmă să-mi facă din mână și să părăsească încăperea.

        Îl urmăresc cu atenția atunci când părăsește încăperea, auzind în fundal ușa de la hol, indicând faptul că a ieșit din apartament. Cu ultimele probleme din ultimul timp, nici măcar nu am mai observat faptul că prietenul cel mai bun al lui Maximilian pare din ce în ce mai bine. Nu mai arată așa neîngrijit ca ultima dată când mirosul de alcool îi era îmbibat în orice articol vestimentar și nici părul lui nu mai arată ușor nespălat și ciufulit. Nici măcar nu am văzut la primul contact vizual modul în care era îmbrăcat, ca apoi să realizez că articolele vestimentare elegante îi stăteau foarte bine, fiind foarte aranjat și dichisit. Schimbarea bruscă a lui Kevin cel mai probabil i se datorează și Emmei, care din ultimele vorbe ale sale, mi-a dat de înțeles că relația ei cu Kevin revine pe făgașe mai bune.

"Călăul"Where stories live. Discover now