Capitolul 7

86K 3.2K 93
                                    

                                              ” Glume & mărturisiri ”

Maria povestește:

  Îl urmez îndeaproape până la o parcare la câteva străduțe de casă. Mă conduce la o mașină neagră destul de impresionată timp în care el o deblochează. Scoate imediat telefonul și-l duce la urecehe având în continuarea o conversașie agitat. ” Nu pot! … Nu, mâine! … Poți și tu să faci asta. ” … Sincer, nici nu vreau. ” Pe dracu, nu vreau și nici n-am chef. ” … ” Cheamă pe altcineva! ” … ” Salut! ” În cele din urmă își sfârșește conversația și se uită la mine insistent.

” Să înțeleg că n-ai de când să intri? ” mă întreabă iar eu îmi strâng brațele pe lângă corp în încercarea de alunga frigul. Trebuia să-mi iau o jachetă cel puțin.Îmi măresc pașii să mă apropii de portiera din partea dreaptă.

” Scuză-mi dar nu-ți voi deschide portieta. ” mă batjocorește iar eu mă încrunt ușor. Nici măcar nu mă așteptam la asta, nu de la el. Toată seara asta a făcut și-a bătut joc de mine, m-a ironizat și m-a batjocorit. Cel mai probabil într-o zi nenorocita asta de roată se va întoarce împotriva lui.

  În cele din urmă îmi deschid singură portiera și mă arunc comfortabil în scaunul din piele crem. În mașină este foarte cald și-mi simt obrajii cum prind o culoarea rozalie. Îl văd și pe el cum apare în mașină, își aruncă jacheta neagră pe bancheta din spate și pornește motorul. Timp în care motorul torcea sub noi, el și-a scos telefonul și l-a pus între noi, urmat de asemena de pachetul de țigări.

” Fumezi? ” mă întreabă și-și scoate o țigară din pachet. Dau negativ din cap ca mai apoi să-mi sustrag telefon din pantaloni și să mă prefac că umblu pe el.  ” Ce întrebarea am adresat și eu. Cum să fumeze fata? ” mă batjocorește iar eu mă fac mică în scaun.

” Poți schimba melodia de la radio? ” îl întreb atunci când își aruncă restul de țigară pe fereastră. Se întoarce către mine ridicând din sprâncene în mod curios iar eu îi evit privirea.

” Nu-ți place? ” mă întreabă și dau afirmativ din cap. ” Bine că mi-ai spus, nu o voi schimba. ” adaugă și-mi vine să mă arunc din mașină. Face asta doar pentru a-și bate joc de mine.  ” Nu te uita așa urât la mine! ” ordonă ironic în momentul în care îi ofer o privire urâtă iar eu mă crispesz. ” Nu te plac, ce să fac? ” vorbește calm iar eu îmi lipesc o palmă de frunte.

” Nici eu nu te plac. ” îi mărturisesc și se întoarce pentru a se uita într-un mod mai puțin normal la mine. ” Dar eu măcar mă comport frumos cu tine. ” adaug și parchează în fața apartamentelor. ” Și mulțumesc pentru ce te-ai chinuit și m-ai adus. ” spun și deschid portiera pentru a ieși din mașină.

” Parcă aveam de ales. ” comentează în spatele meu și deschide la rândul lui portiera. Merge în spatele meu tot timpul cât ajungem la lift iar el apasă etajul meu prima dată. Intrăm amândoi în lift imediat după ce-o tânără în stare de ebrietate părăsește cutia metalică.

  La nici 2 minute ies din lift și-i spun:  ” O seară frumoasă! ” și pot jura că am auzit un chicot venit din partea lui ca mai apoi să aud un ” La fel și apropo, frumoase picioare! ” Dacă n-aș fi avut conversația aia destul de tensionată în mașină cel mai probabil aruncam cu pantoful după el. Vrea doar să mă batjocorească.

Max povestește:

   În cele din urmă ies și eu din lift și scot cheile pentru a deschide apartamentul. Fata asta stors și ultima mea picătură de energie de mine. Nu vorbește foarte mult dar când o face, o face. Arunc cheile pe dulap în moemntul în care intru în cameră și mă dezbrag de tricou și pantaloni, e cald deși afară e foarte frig. Telefonul îmi vibrează pe noptieră și când mă uit văd numelel Emmei.

” Ce vrei? ” o întreb pe fata blondă de la capătul firului care sigur ți-a făcut griji pentru noua ei prietenă.

” Uh, ia-o încet, ați ajuns acasă? ” întreabă Emma puțin îngrijorată iar eu mă gândesc la un plan malefic. N-ar fi cine știe ce dacă aș face puțin mișto de ea.

” Nu, suntem pe un câmp. I-am tăiat gâtul Mariei, i-am aruncat trupul în pădurea din apropiere iar capul e chiar lângă mine, când vii vrei să ți-l arat? ”spun rânjind. I-am mai făcut gluma asta cu Kevin, în primul an și chiar a suspinat puțin la telefon, a fost așa amuzant deși am fost fugărit de Kevin tot blocul apoi. A meritat, ce să spun.

” Max, zi-mi, Mia e bine? ” mă întreabă și-mi dau ochii peste cap. E bine dar putea să nu fie. La cât de cicălitoare a fost, mă mir cum de acum e sus la ea în apartament.

” Este-este, sun-o dacă nu ești convinsă! ” îi propun și-i închid telefonul în nas.

  A fost ciudată seara asta. Mi-a plăcut la nebunie să-mi bat joc de Maria care n-a scos nicio vorbă până în mașină. Îmi transimte ceva ciudat. Pare călduroasă, bună și trezește ceva în mine. Ceva ce-a făcut parte din viața mea, ceva frumos. Dar întotdeauna am crezut că frumos sună trecutul.

"Călăul"Where stories live. Discover now