Capitolul 93

35.6K 1.8K 291
                                    

                                                                                  

                                                                                 " Victima "




Kevin povestește:

 

       Și în momentul în care Jane a strigat către mine, mi-am întors trupul către sursa tuturor șoșotelilor și pe neatinse mi-am zărit prietenul cel mai bun situat chiar în ușa încăperii. Și brusc zarva a pornit și capetele tuturor celor din încăpere au călăuzit pașii bărbatului îmbrăcat la patru ace. Privirea îi era ațintită către grupul nostru, dându-mi personal senzația că noaptea asta va fi memorabilă. Aveam senzația unei neputințe ce mă năucea pe interior, eu asistând la cea mai dramatică piesă de teatru.

" Este mutilat. " am auzit-o pe Tina în fundalul gândurilor mele încurcate și am încercat pe cât posibil să nu adaug ceva.

" Este mutilat sufletește. " completarea potrivită a fost făcută de Scott și ochii mei au continuat să-l urmărească pe Maximilian.

        Avea rânjetul acela bolnav în colțul gurii, iar statura impozantă îi dădea un aer superior. Capetele tuturor doamnelor și domnișoarelor din încăpere întorcându-se atunci când trupul zvelt a trecut pe lângă ele și am putut citi cu ușurință amuzamentul din irișii săi albaștri electrizanți. Îi făcea o plăcere maladivă să urmărească cum la rândul său este admirat de toată răsuflarea feminină din încăpere. Și mi-am dat seama neconvențional, era un el mai vechi, un Maximilian răvășit cu o atitudine defensivă față de toate sentimentele bune. Era un el din trecut.

        Pentru o secundă corpul masiv s-a oprit la câteva mese distanță și întorcându-și corpul greoi, a continuat să meargă către masa unde se afla domnul Ian împreună cu doamna Anne și fii acesteia. Zâmbetul domnului Browns nu i-a părăsit fața nici măcar o secundă și curios de ce se discuta acolo am stat atent la gesturile tuturor. Maximilian s-a aplecat în genunchi la unul dintre scaunele din jurul mesei și a început să zâmbească atunci când tatăl său, de pe partea cealaltă a mesei a râs și și-a întors privirea spre doamna Anne. Făptura ce stătea așezată pe scaun, fiind la nivelul lui Max era chiar sora sa vitregă, Raven, sursa de energie a familiei Browns.

" Doamne, uită-i și pe Ken și Bryan, se pare că nu l-au văzut încă pe Maximilian. " Mark ne-a înștiințat și luându-mi ochii de la bărbatul brunet, m-am întors către cei doi prieteni ce se apropiau de noi.

          Sentimentul de neputință mă străpungea rău prin interior, lovindu-mi parcă toate organele la rând. Emma între timp s-a aplecat către scaunul unde era așezată Tina cu Ryan , pentru a ne lua fiul în brațe. Ghemotocul de energie a chicotit când a ajuns în brațele mamei sale, trăgând odată cu el și ursul său de pluș. Fiului meu se pare că nu-i păsa de faptul că tocmai pe ecranul din mintea mea se afla un cronometru. Numărătoarea mă presa și momentul în care Bryan se apropia de noi alături de Ken, mă simțeam presat de timp fără rost.

" Bună seara! " prietenul Miei ne-a salutat și Bryan s-a apropiat de mine pentru a-mi cuprinde mâna. Am dat din cap în semn de salut și atunci când a ajuns Ken în dreptul meu și m-a bătut prietenește pe umăr.

            Imediat Ken s-a împrietenit cu tipul ce o însoțea pe Tina și au făcut rapid câteva schimburi de impresii în privința costumului purtat de primar, în timp ce Bryan a purtat o discuție destul de acaparantă cu Ryan. Fiului meu îi făcea o deosebită plăcere să fie în centrul atenției, simțindu-se ca peștele în apă în brațele Tinei și primind multă grijă din partea bărbatului blond.

"Călăul"Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum