Capitolul 24

48.3K 2.2K 317
                                    

„Ai impresia că ești o fată bună, nu? Susţii că ai un suflet curat și faci pe sfânta, dar ești doar un monstru. Distrugi oameni și destine! Ai făcut ca orice urmă de umanitate din sufletul lui Dylan să dispară. Destinul unui copil va fi pecetluit înca de înainte ca el sa se nască. Ești principala vinovată pentru fiecare suferinţă pe care o trăieşti și pe care o vei trăi! Oamenilor răi nu li se vor întâmpla niciodată lucruri bune, iar tu eşti un om rău! Mai devreme sau mai târziu, Turner se va întoarce acolo unde îi este locul- lângă copilul său. Tu știi asta! El știe asta! Este doar o chestiune de timp. Va avea mereu de ales între două fete. La prima oră s-a întâlnit cu cea pe care susține că nu o iubește. Bănuiesc că nu știai asta. Te las pe tine să îți dai seama care este mai aproape de câștig."

— Ai ceva să-mi spui, Dylan? îl întreb din nou, de data aceasta mai tare și mai rar.

Am impresia că nu mă vede, deși se uită spre mine.

— Bănuiesc că știi despre ce este vorba în acest sms și că nu este nevoie să ți-l citesc.

Dă ușor din cap, afirmând ceea ce am spus.

— Intuiesc ceea ce scrie acolo. Ai mai primit două, înainte de asta. Niciunul din ele nu a fost prea drăguț. Presupun că nici acesta nu este.

Calmitatea lui mă enervează.

Nu înţeleg de ce mi-ar trimite un astfel de mesaj fata pe care am considerat-o a fi cea mai bună prietenă a mea. Nu are nicio logică! Problemele pe care eu le am cu Lena nu îi influnțează în niciun fel existența.

— Îți pot explica totul, jur. Trebuie doar să mă lași să o fac și să ai încredere în mine.

Înghit în sec și îl invit să vorbească. Și în instanță primești dreptul de a-ți explica faptele, până la urmă.

— În dimineața asta, m-am întâlnit cu Lena, îmi spune, fără să mă privească.

O grimasă urâtă apare pe chipul meu la auzul acestui nume. 

Până acum, nu mi-a spus nimic din ceea ce nu știam deja.

— Am încercat să discut cu ea despre rahatul asta în care m-a tras, se grăbește să îmi explice.

— Lasă-mă să verific dacă am înțeles corect. Ai avut o întâlnire la prima oră și apoi ai venit aici pentru a mă anunța? Încerci să mă pregătești pentru următoarea dată când cineva va veni la mine să mă anunțe că am fost înșelată? întreb, chinuindu-mă din răsputeri să îmi mențin calmul.

Nu îl înţeleg pe băiatul ăsta. Încearcă să rezolve o problemă provocând alta?

— Nu a fost o întâlnire! Mă asculți? Doar am discutat!

Dylan se străduiește să nu țipe, dar lucrul acesta nu mă impresionează absolut deloc.

— Nu am ieșit cu o altă fată pe la spatele tău sau ceva de genul. Asta încerc să îți explic! M-am văzut cu Lena doar pentru a-i putea propune să facă un nenorocit de avort. Nu ți-am zis despre asta pentru că nu vreau să te implic într-o problemă ce nu îți aparține, nu pentru că vreausă îți ascund ceva.

Iubitul meu strânge din dinți. Sunt conștientă că îl calc pe nervi. Explicația lui e plauzibilă, dar nu de necontestat. E greu de acceptat faptul că persoana iubită se întâlnește cu fostul sau fosta doar pentru a purta o discuție.

Apreciez din tot sufletul că el se gândește la mine și că își dorește ca acest conflict să treacă fără ca eu să fiu un pion ce ia parte la un joc greșit, dar nu pot să cred tot ceea ce îmi spune, fără să îmi pun vreun semn de întrebare. Este greu să ai încredere într-un om ce te-a trădat.

Iubire periculoasăUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum